Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yakıt Tüketimi Hakkında

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yakıt Tüketimi Hakkında

Arkadaslar merhaba,

Eylülde aldığım Insignia 180 HP Cosmo araç toplamda 3500 km yaptı ve halen ortalama yakıt tüketimi 11.2 Litre olarak gözüküyor. 2010 arac almış diğer arkadaslarda da ortalama tüketim bu civarlarda mı? Bunun yarısından biraz azı şehirlerarası kalanı da şehir içi. Sizce bu derler normal mi, bugunku benzin fiyatlarına vurdugumuzda km basına yaklaşık 46 kuruş anormal yuksek geliyor bana? Servise goturmeye gerek var mı acaba, yapabilecekleri bişi olabilir mi?

Tesekkurler

Ynt: Yakıt Tüketimi Hakkında

değerler normal, düşük devirlerde kullanırsanız yakıt tüketimi düşer
    Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

valla zaten düşük devirde kullanıyorum yoksa bu 13-14 lt'ye cıkardı gibime geliyor. Ayrıca sehirlerarasında da cok hız yapan biri değilim ve de genelde cruise control'u kullanıyorum. bunlara ragmen 11.2 lt yani. Sehiriçi için ok ama ikisinin otalamasında bana cok yuksek gibi geldi bu ortalama.

Yorum

değerler normal.. ne çok yüksek ne de çok düşük.. şu an birçok İnsignia nın değerleri 9.5-12 lt arasındadır.. bu değerlerde kimi zaman performanslı kullanım kimi zaman sakin kullanım, veya kimi zaman sakin kullanımda olsa yoğun trafikten dolayı fazla dur kalk yapılması, ya da sürekli seyahat ettiğiniz yolun eğimi, yokuşlar vs. etkili oluyor.. sadece şehir içi veya şehir dışı olarak bakmamak lazım bu değerleri elde ederken diye düşünüyorum

ama değerleriniz normal.. aracınızın km. si arttıkça biraz daha azalır bu değer, hep bahsettiğiniz gibi sakin kullanıyosanız bi süre sonra daha da düşecektir, mesela 10 lt/100 km civarına düşecektir, belki daha da aşağıya.. bunun için şimdiden canınızı sıkmayın derim, şu an için değerleriniz normal, evet belki şu anki benzin pompa fiyatlarına göre fazla yakıyor araç, ama dediğim gibi, km arttıkça değerlerde düşecektir belli oranda.. bol keyfli sürüşler

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

değerler bencede normal, çünkü araç 0km iken yakıtı daha fazla yakmaktadır ve kullanıldıkça bu oran düşer, bence ortalama yakıtınızı sıfırlama zamanınız gelmiş....

Yorum

valla işten ondan emin değilim daha gecen hafta 11.1 ortalama 11.2 ye cıktı

Yorum

ozaman demekki otalama tüketiminiz 11 litre civarı, buda gayet normal....

Yorum

120 Km geçmesseniz bide yol yaparsanız ortalama hız düşüyor.4812 Km / ortalama yakıt 9.7 Litre

Yorum

Düşüyor emin olun. Ben ilk aldığımda aracı 12 Lt/100Km değerindeydi. ama şu anda şehir içi (10-10.5)lt şehirler arası (7-8)lt arası yakıyorum
                  Beyaz tutkudur.

Yorum

Valla dediğin gibi yolun yarısına yakını şehir dışı ve sakin kullanıyorsan bana göre yüksek. Benim araçta Km yaptıkça tüketim azalmadı.
                    Hatta bakımdan sonra tüketim biraz arttı. Servise tekrar gittim, biz bir şey yapmadık da yapamayız da dediler.
                    1,6 Turbo cosmo+nav+ergo deri

Yorum

İşleniyor...
                    X