Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsiginia"ya alternatif araç

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: İnsiginia"ya alternatif araç

Bu arada ben aracı aralık sonunda edition+ elegance 18 inç jantla tüm masraflar onlara ait 700 liralık bluetooth'un 300 ünü ben ödemek kaydıyla cam filmi halı paspas, trafik seti hediyeleriyle 66750 liraya almıştım. Ankarta mtv hariç bana aynı aracı 64500 e vermişti mtv+yol masraflarını hesaba katarak bulunduğum şehirden aldım. Beni 1000 liralık öptüler farkındayım ama her sabah ben showroom un önünden geçerken onları yad ediyorum) passat daha az bi donanımla 1.6 dizeli 67000 bine sattığını düşünecek olursak bence iyi bi tercih olur insignia)

Yorum

ben alfa 159 ları çok beğeniyorum. her ne kadar kasası artık eskimiş gibi görünse de, ikinci eli yok gibi olsa da bence çok asil bir araç. fakat donanım olarak insignia ya azıcık yaklaşayım dese, yaklaşık 85-90bin tl gibi bir fiyata mal oluyor. 1,9dizel 150bg modeli....

sanırım bu araç kimsenin aklından bile geçirmediği bir araç hak veririm.

ayrıca yeni FORD C-MAX'e de bi göz gezdirdim. 1.6 turboboost 180bg modeli yaklaşık 60bin liraya mal oluyor ve o da çok güzel bir araç. kendi park etmesi bile vardı.

tabi sınıf ayrı. ama donanım hiç de önemsenmeyecek düzeyde...

yalnız bu yeni C-MAX için 60bin tl bana biraz çok geldi sanki...

Yorum

Sonuçta herkesin kendi kriterleri kendi seçimleri olacaktır..Doğru tek olsa zaten herkes aynı arabayı alırdı , bu kadar çeşitlilik olmazdı....

Motor hacmi yada beygir gücü tek başına hiçbirşey ifade etmez...Önemli olan çıkan sonuçtur...Altı üstü 10 hp yüksek dediğiniz VW grubunun dizel motoru , teknik veri olarak insignia nın 160 hp lik motorunun değerlerini yakalamaktadır...Demek ki daha iyi aktarma organları daha iyi bir şanzımanla güç/performans oranı açısından daha başarılı bir araç ortaya çıkarmışlar...Eğriye eğri doğruya doğru , insignia severiz diye doğrulara gözümüzü kapamamızda gerekmiyor...

Otomotiv sektörü artık düşük hacimden yüksek güç üretmeye odaklanmıştır...BMW yakın zamanda 1500 cc dizel 150 bg motorunu çıkarmaya başlayacak...
        2010 1.6 T Cosmo Karbon siyah + flexiride + dvd800 navi + ergo deri ısıtma-soğutma + sunroof + 19" jant + infinity ses sistemi + OPC line

Yorum

1.6 turbo da 180 hp 2.5 atmosferikte.Ama 2.5 daha seri, güç aynı olabilir ama hacim çok farkediyor
          Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: insigniaT
            1.6 turbo da 180 hp 2.5 atmosferikte.Ama 2.5 daha seri, güç aynı olabilir ama hacim çok farkediyor
            +1 ama birde diğer yanı va işin tabi onu göz ardı etmemeliyiz, bazen önemli olan sadece güçte değil.. hem yeterince güçlü hemde daha ekonomik motorlar olmasıdır.. Mercedes Audi BMW gibi markalar güçlü motorlar üretirken yakıt tüketimleri bizim araçlar gibi nerdeyse ayrıca yarı hybrid araçlarda var.. gerektiği zaman elektrikli motor devreye girip tüketimi daha da azaltıyor.. tabi bu motorlarda genellikle E ve F segmentlerinde var o ayrı
            şimdi aslında markaların yapmak istediği şey belli bence, vergi avantajı sağlayacak ama TR şartlarında yetebilecek güçte düşük hacimli uygun seçeneklerde motorlar üretmek.. zaman ilerledikçe de bu motorları daha da geliştirip düşük hacimden maksimum güçler elde etmek ama buna bağlı olarakta tüketim değrlerini düşürmek.. yapmak istedikleri bu bence.. onun için 1.6 dizeller 1.2 .13 1.4 dizeller üretiliyo.. arabanın torku yüksek olduktan sonra HP çokta önemli değil.. birde dizellerde tork düşük devirlerde elde edildiği için aracı fazla sıkıştırmadan vites değiştiriliyo ve az yakması sağlanıyo...
            bu konu uzar gider ya.. sonlandırayım biraz motorine 7 kuruş zam geldi hayırlı olsun ihihi muhaha

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Avalon
              Aklı başında dediğiniz insanlar forum yazışma kültürünüde çok iyi bileceklerinden emin olun gülmek yerine sadece karşıt görüşlerede saygı göstereceklerdir.

Sonuçta herkesin kendi kriterleri kendi seçimleri olacaktır..Doğru tek olsa zaten herkes aynı arabayı alırdı , bu kadar çeşitlilik olmazdı....

Motor hacmi yada beygir gücü tek başına hiçbirşey ifade etmez...Önemli olan çıkan sonuçtur...Altı üstü 10 hp yüksek dediğiniz VW grubunun dizel motoru , teknik veri olarak insignia nın 160 hp lik motorunun değerlerini yakalamaktadır...Demek ki daha iyi aktarma organları daha iyi bir şanzımanla güç/performans oranı açısından daha başarılı bir araç ortaya çıkarmışlar...Eğriye eğri doğruya doğru , insignia severiz diye doğrulara gözümüzü kapamamızda gerekmiyor...

Otomotiv sektörü artık düşük hacimden yüksek güç üretmeye odaklanmıştır...BMW yakın zamanda 1500 cc dizel 150 bg motorunu çıkarmaya başladığında siz hala 1600 cc ile 2000 cc yi kıyaslayanlara gülen kendince akıllı grubunda kalmaya devam edeceksiniz.
              dediklerinize katılıyorum ama düşük hacim/yüksek güç VW'nin elinde patlamış malesef
              twincharge'ların (sanırım 140-160 hp'likler) üretiminin karmaşık ve maliyetli olduğundan dolayı üretimden kaldırabilirlermiş bundan sonra 122'likle devam edecekler sanırım

kaynak:
              - Taner abi
              - Autocar.co.uk
              InsigniaTEAM

Yorum

aracımın kredısı bıtsın
                3.20d inşallah..
                birdaha benzinli araçmı töövbeeee hiho
                2011 COSMO DVD 800 NAVİ TEKNİK GRİ
                                 34 GF 5009

Yorum

Bende 7 8 sene sonra 3.20d ye gecmeyı planlıyorum . fakat ıstedıgım donanımlarla bır normal yollu araba daha alınıyor araba parası bırıkırde donanım parası zorluyor
                  2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

7-8 sene sonra çok değişik araclar cıkar, tabi bmw 3 kasa devem eder ancak kasa farklı olur...

Yorum

7 8 sene sonra el arabası alır sürerim )
                      2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
                      [center]

Yorum

borusandaki bayan çok iticiydi yoksa alırdık heralde ihihi
                        arac 83bındı donanım ekleyelım dedık 115 i geçmişti
                        sufy bey gecen esenyurt ta belediye ışıklarında arkandan okadar sellektor yaptım yakalayamadım ihihi araçlarda aynı ama dolmuşlar yol vermedı haha
                                         34 GF 5009

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09
                          7-8 sene sonra çok değişik araclar cıkar, tabi bmw 3 kasa devem eder ancak kasa farklı olur...
                          ama bavyeralı baki kalır 50 yaşından sonra ömrümüz yeterse range rover a bınerız
                          2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

Orjinal yazı sahibi: asçelik
                            borusandaki bayan çok iticiydi yoksa alırdık heralde ihihi
                            arac 83bındı donanım ekleyelım dedık 115 i geçmişti
                            sufy bey gecen esenyurt ta belediye ışıklarında arkandan okadar sellektor yaptım yakalayamadım ihihi araçlarda aynı ama dolmuşlar yol vermedı haha
                            Bugün yine geçecem oraya ) hastaya yetişiyordum ondan yaklayamadınız sanırım )
                            2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
                            [center]

Yorum

PLAKAM GF 5009 HERZAMAN ARACIM ÇAMUR DERYASIDIR NAZARA GELMESİN DİYEE
                              ORDAN TANIRSINIZ
                                               34 GF 5009

Yorum

Yorum

İşleniyor...
                                X