Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsiginia"ya alternatif araç

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: İnsiginia"ya alternatif araç

Hesap şu;passatta
    dsg farkı 5700
    1.4 benzinli-1.6 dizel farkı 6200
    1.6 dizele dsg koymuş olsa
    Aynı donanımda 1.4 benzinli düz vites ile 1.6 dsg arasında 11.900 fark olacak
    Gelelim insigniaya: Aralıktaki fiyatlar
    1.6 elegance 52000,130 luk CDTi 64000 Aradaki fark 12.000. Motor 2000 Tork 300 nm
    Ben insigniayı bırakıp c5-me5 e,skoda-mıkoda ya dönüp araba diye bakmam.
    Şunuda söyleyeyim 2.0 140 hp dsg li passatla 130 luk AS insignia arasında 20 bin tl ve sadece 10 hp fark vardı.Akıl sınırlarını aşan bir rakam.

Yorum

Alıntı sahibi: corail üzerinde Bugün 21:54:10
      ben bişey söyleyeyim yine aykırı olsun ( gerçi çok önce kısmen değinmiştim )
      bu 2.0 cdti 130 ps AS edition kampanyasını passat 1.6 tdi a karşılık başlatmış olmaları en büyük sebep..
      diğer muhtemel sebep ise yakında gelecek olan çift kavramalı yeni nesil otomatik şanzumanlar ( dsg benzeri ) gelmeden eldeki active select otomatik şanzumanları da eritmektir diye düşünüyorum..nitekim "uzaylı" ticaretinde mantalite bu şekilde işler..

birde işin bu boyutu da var tabi abi
      AS şanzıman daha çook üretilir ama 180 hplik motora ne olur onu bilemem?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: iatros
        2.0 160 HP - Dizel Cosmo 82.439
        1.6 180 HP - Benzinli Cosmo 63.652

-----------------------------------------
        18787 aradakki fark.

1.931,00 TL
        697,00 TL
        ----------
        1234 tl vergi farkı.

dizel 8 lt/100km 3.37 desek 20000km yılda yapan biri ayda 561.66 tl yapar yılda 6740 tl verecek motorıne
        turbo 10lt/100 km 4.01 desek 20000 km yılda yapan bırı ayda 668,3 tl yılda 8019 tl verecek benzıne

20021 dizel olmasının farkı
        1279 tl dizel olmasının yakıt avantajı.

#18742 TL# Aynı donanımlı araç bırı dızel bırı benzınlı olmasının bıze yarattıgı fark.

5 sene binmek istedim bu araca. dizel olmasının bana katkısı 6395 tl olacak
        başta bu katkıyı almam için vereceğim fark 18742

ben arabayı almadan önce bu hesabı yapmıştım kendime göre. ki 20000 km de kullanmıyorum senede.

aradaki satış farkını neden hesaba katarsınızki. satarken 2 side aynı fiyattan satılmıyorki bu aradaki farkı hesaba katalım.. kaybettiği değer farkını hesaba katın o zaman okey derim ama alıştaki fark satıştada fark olarak olarak aklıyor.. ben 82..000 küsüre aldığım aracı satarken örnek 72 000 ye sattım sizde 66.000 küsüre aldığınız aracı en iyi 58.000 e sattğınızı düşünbelim birinden 10.000 değer kaybı diğerinden 8.000 kaybettiğini sayalım aradı 2.000 tlyi hesaba katın ama 20.000 tlyi hesaba katmak ilginççççççç
        2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
        [center]

Yorum

3 bilinmeyenli denklem çözer gibi olmuş hadi bakalım kim kimi ikna edecek

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

e tamam katalım yanı 10000 tl dusuge satsam bıle yıne kardayım

18742-6395 = 12347 - 10000 = 2347 10000 zararına sattım burda sızın dedıgınız gıbı 2000 zararına satsam yıne 10000 lıra kar
            2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

İyide o zaman vade farkına verdiğini hesapa katarsan gene de zararlı çıkarsın19.000 tl artı 24 ay vade diyelim.En az 2 bin oynar herhal

Yorum

e tamam katalım yanı 10000 tl dusuge satsam bıle yıne kardayım

18742-6395 = 12347 - 10000 = 2347 10000 zararına sattım burda sızın dedıgınız gıbı 2000 zararına satsam yıne 10000 lıra kar
                2 aracın satarken kaybettiği değere göre aradi farkı hesaba katmak lazım.. siz aldınız 66 ya sattınız 58 e ben aldım 85 e sattım 75 e siz 8 değer kaybetiniz ben 10 aradaki 2 lirayı hesbaa katın derim alırken verdiğiniz 19 lirayı hesaba katmak garip
                2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

[center]

Yorum

tamam abi Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
                  2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

tamam abi Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
                    +1

[center]

Yorum

3 bilinmeyenli denklem çözer gibi olmuş hadi bakalım kim kimi ikna edecek
                      İsteklerin sonu yok.Oldumu şuda olsun,buda olsun eksiksiz olsun.55 veren 60 ı da verir 65 i veren 75 i de 80 i de verir vs vs
                      Bence İnsignianın en az donanımlısı bile oldukça yeterli bir araç.
                      Denklemin tek bir cevabı yok.
                      Ben şu soruyu sorarak denklemi çözdüm. 58 e 1.6 benzinli düz vites cosmo mu, 64 e 130 luk otomatik elegance dizel mi?
                      Diğer arkadaşlarda şu an alacak olsalar cevapları ne olurdu?
                      Kimsenin vereceği cevap yanlış olmaz kanısındayım çünkü insignia güncellenmiş fiyatlarlada dahi hem benzinlide hem dizelde rakipsiz.Varsın benzini çok yaksın, dizelin beygiri düşük olsun

Yorum

Dizel alırdım
                        OPEL İNSİGNİA 1.6 TURBO EDİTİON TEKNİK GRİ   PREMIUM PACE

34 GK 1225

Yorum

2 aracın satarken kaybettiği değere göre aradi farkı hesaba katmak lazım.. siz aldınız 66 ya sattınız 58 e ben aldım 85 e sattım 75 e siz 8 değer kaybetiniz ben 10 aradaki 2 lirayı hesbaa katın derim alırken verdiğiniz 19 lirayı hesaba katmak garip
                          Bu rakamları yüzdeye vurursan sufy karda (daha az zararda).

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Ercü
                            Dizel alırdım

Yorum

İlginç şimdi yorumları okuyunca mest oluyorum. Önceki aracım toyota corolla dizel tiptronik idi. Erzurumda şehir içi ortalama 7.3 yakıyordu. Yeni aracım insignia 2.0 cdti 130 beygirlik edition elegance. 1200 km oldu aracı alalı şehir içinde kullandım devamlı ortalamam 7.5 hiç resetlemedim. 100 ytl euro dizel le 12 gün idare ediyorum aracı alalı tam bir ay oldu. 300 tl ödemişim yarım depo da duruyor. Bi kez şehir dışı sayılabilecek bi otoyolda 120 km süratle sabitledim 10 dakika boyunca ortalama 2,5-3,5 arası yaktı. Bence yine yeni yeniden bi daha düşünün derim.)

Yorum

Hesaplamanın şöyle yapılması gerektiğine inanıyorum.. 1 senelik yakıt masrafı+MTV+yıllık bakım ücretleri+ekstra çıkartacağı tamir +alım satımdaki değer kaybı +kasko değeri için ödenen fark bunlar değerlendirilip hangisi kendisine uyuyorsa kişi onu alır diye düşünüyorum....

[center]

Yorum

İşleniyor...
                                X