Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsiginia"ya alternatif araç

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: İnsiginia"ya alternatif araç

insignia yerine olabilicek o donanimda bir araç o fiyatlara zor gibi.gene en yakın bence de astra olabilir.
    Insignia 1.6 180 hp Cosmo Beyaz DVD 800 idi 

Yorum

Hepimiz isterizki arabamız hem az yaksın hem çok kaçsın hemde karizmatik ve konforlu olsun...Bunların hepsini bir arada istediğiniz anda ise sonuç BMW 3.20d gibi bişeye çıkar bununda karşılığı min. 100.000 tl demektir yada insignia dan örnek verecek olursak 2.0 cdti 160 hp cosmo dersek min. 80.000 tl demektir...Ben insignia 1.6 turboya karar verirken bu yazdıklarımdan şu sonucu çıkardım...Min. 80.000 tl paran yoksa ekonomi , performans , karizma-konfor üçlüsünden birinden illaki vazgeçmek gerekiyor...Ben seçimimi ekonomi den vazgeçmekten yana kullandım...Çünkü benim için araba ulaşım aracından öte bir zevk...Skoda octavia 1.6 tdi , yada asrta 1.3 cdti gibi seçenekleri bende çok düşündüm...O arabalar belki bana ciddi yakıt tasarrufu sağlayacaktı ama içinde mutlu olamadıktan sonra yanımdan her insignia geçtiğinde içim cız ettikten sonra o arabalara verdiğim 50.000 tl civarı paralara daha çok acırdım ben...Varsın insigniamın tek kusuruda yakıt sarfiyatı olsun...Ama yarın bir gün 80 - 100k bütçelere çıkabildiğim anda o zaman bende hem az yakan hem çok kaçan araca binmek isterim , ama o zamana kadar araba kullanmaktan zevk almak istiyorsanız en iyi alternatif insignia, tabiki bana göre
      2010 1.6 T Cosmo Karbon siyah + flexiride + dvd800 navi + ergo deri ısıtma-soğutma + sunroof + 19" jant + infinity ses sistemi + OPC line

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Avalon
        Hepimiz isterizki arabamız hem az yaksın hem çok kaçsın hemde karizmatik ve konforlu olsun...Bunların hepsini bir arada istediğiniz anda ise sonuç BMW 3.20d gibi bişeye çıkar bununda karşılığı min. 100.000 tl demektir yada insignia dan örnek verecek olursak 2.0 cdti 160 hp cosmo dersek min. 80.000 tl demektir...Ben insignia 1.6 turboya karar verirken bu yazdıklarımdan şu sonucu çıkardım...Min. 80.000 tl paran yoksa ekonomi , performans , karizma-konfor üçlüsünden birinden illaki vazgeçmek gerekiyor...Ben seçimimi ekonomi den vazgeçmekten yana kullandım...Çünkü benim için araba ulaşım aracından öte bir zevk...Skoda octavia 1.6 tdi , yada asrta 1.3 cdti gibi seçenekleri bende çok düşündüm...O arabalar belki bana ciddi yakıt tasarrufu sağlayacaktı ama içinde mutlu olamadıktan sonra yanımdan her insignia geçtiğinde içim cız ettikten sonra o arabalara verdiğim 50.000 tl civarı paralara daha çok acırdım ben...Varsın insigniamın tek kusuruda yakıt sarfiyatı olsun...Ama yarın bir gün 80 - 100k bütçelere çıkabildiğim anda o zaman bende hem az yakan hem çok kaçan araca binmek isterim , ama o zamana kadar araba kullanmaktan zevk almak istiyorsanız en iyi alternatif insignia, tabiki bana göre
        +1
        2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
        [center]

Yorum

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

Min. 80.000 tl paran yoksa ekonomi , performans , karizma-konfor, en önemiside keyif kriterlerinden birinden illaki vazgeçmek gerekmiyor. 65 e 130 hp dizel otomatik insignia var.
            Şimdilerde 66-67 ye alınabiliyor sanırım.

Yorum

Astra cdti için baya konusulmus , bence insignia kullanıcı için yakıt tüketimi büyük bir sorun degil ise bence insignia turboyu satmanın veya baska bir arac düsünmenin cok anlamı olmadıgnı dusunuyorum , tabi eger yakıt tüketimi gercekten zorluyor ve can sıkıyor ise astra cdti güzel bir tercih olabilir(tabi bu tercihi yaparken sınıf düsmeyi unutmamak ve 1.6t perfomansını kafadan silmek gerekecek)

8.etap programıda astra cdti cosmo modelini test etmiş ilgililer izleyebilr fikir olur : http://www.tv8.com.tr/v-785-42-opel-...ti-test-surusu

Yorum

Orjinal yazı sahibi: uzman
                Min. 80.000 tl paran yoksa ekonomi , performans , karizma-konfor, en önemiside keyif kriterlerinden birinden illaki vazgeçmek gerekmiyor. 65 e 130 hp dizel otomatik insignia var.
                Şimdilerde 66-67 ye alınabiliyor sanırım.
                Malesef size katılamıyorum...0-100 hızlanması 11,2 sn olan bir araca performanslı , zenon far olmayan bir donanımada konforlu demem mümkün değil...Birde cebimden çıkan para 70.000 tl ye yaklaşıyorsa hiç mantıklı değil...

İnsignia ürün gamında konforun karşılığı "cosmo" , performansın karşılığı "160 bg" dir (dizel için)....

Ama benim için 130bg performnastır diyorsanız , o zaman gidip c5 dizel otomatik alırsınız , hemen hemen aynı performans değerlerini elde eder birde üstüne üstlük 1600 cc nin vergi avantajını yaşarsınız.

Kimse kusura bakmasın ama ben yıllık 2000 tl vergiyi 130 bg motor ve edition elegance paket için ödemem...Belki cosmo paket 130 hp olsa , motoru yazılımla adam edip cosmo paketin keyfini sürebilirdim....
                2010 1.6 T Cosmo Karbon siyah + flexiride + dvd800 navi + ergo deri ısıtma-soğutma + sunroof + 19" jant + infinity ses sistemi + OPC line

Yorum

+1 Katılıyorum.

Malesef size katılamıyorum...0-100 hızlanması 11,2 sn olan bir araca performanslı , zenon far olmayan bir donanımada konforlu demem mümkün değil...Birde cebimden çıkan para 70.000 tl ye yaklaşıyorsa hiç mantıklı değil...

İnsignia ürün gamında konforun karşılığı "cosmo" , performansın karşılığı "160 bg" dir (dizel için)....

Ama benim için 130bg performnastır diyorsanız , o zaman gidip c5 dizel otomatik alırsınız , hemen hemen aynı performans değerlerini elde eder birde üstüne üstlük 1600 cc nin vergi avantajını yaşarsınız.

Kimse kusura bakmasın ama ben yıllık 2000 tl vergiyi 130 bg motor ve edition elegance paket için ödemem...Belki cosmo paket 130 hp olsa , motoru yazılımla adam edip cosmo paketin keyfini sürebilirdim....
                  Beyaz tutkudur.

Yorum

abi ben de burda sana katılamıycam kusura bakma neden dersen, sonuçta Opel in 1.6 dizel motoru henüz yok.. sadece diğer modellerinde 1.7 CDTI var okadar.. ama piyasadaki diğer 1.6 dizel rakiplerine cevap olabilsin diye 2.0 CDTI İnsignia Edition un fiyatlarını aşağı çektilerki satılsın dizel araçlarıda 1.6 Turbo lar gibi artsın.. tabi 1.6 Turbo lar gibi artamaz sayısı ama sonuçta rakiplerine karşılık olarak var bu araç..
                    bence işin burda farklı bi boyutu var, şimdi diğer yanda 1.6 dizel araçlar ve vergi avantajları varken, bu yanda da hem dizel hem İnsignia olması var.. dizel motor ve fiyat seçeneği de 2.0 CDTI Edition unki uygun diye, İnsignia dan sonra alternatif olarak tekrar bi İnsnignia düşünülmesi durumu var.. sonuçta dediğiniz araçlarda İnsignia daki konforu rahatlığı sürüş keyfini bulamayacaksınız..
                    performans illaki 0-100 hızlanması da değildir, performans gerektiği zamanlarda gaza bastığınız zaman size istediğiniz ivmelenmeyi verebilmesidir.. sonuçta 1.6 Turbo dan sonra 2.0 130 HP araçtan aynı performansı bekleyemez kimse.. sadece dizel olması ve torkunun yüksek olması yeter, HP si de bende oldukça yeterli rakiplerine göre.. motor hacmi de büyük olduğu için sıkıntı yaratmaz..
                    xenon far olmasa da olur, sonuçta istenildiğinde xenon farlara sahip olunuyor forumda bunun örnekleri var.. xenon far olup olmaması da çok önemli değil bence, sonuçta ekonomik bir araç düşünülüyor, ve Nurettin Bey diğer bir konuda söylemiş, buluşmada 130 HP dizel kullandım ve performansı gayet iyiydi demiş tüketimi de 8 lt/100 km demişti.. bu değer bile agresif kullanımından bence, sakin kullanımlarda Sufy Bey bahsediyor zaten yeri geldiğinde, baya bi düşük tüketimi var bu ecoFlex dizel araçların..
                    sonuç olarak düşündüğüm gibi, dizel motor ve fiyat seçeneği de 2.0 CDTI Edition unki uygun diye, İnsignia dan sonra alternatif olarak tekrar bi İnsnignia düşünülmesi durumu var.. sonuçta dediğiniz araçlarda İnsignia daki konforu rahatlığı sürüş keyfini bulamayacaksınız.. İnsignia içinde vergi ödemeye değer bence

Yorum

Orjinal yazı sahibi: efemuratt
                      abi ben de burda sana katılamıycam kusura bakma neden dersen, sonuçta Opel in 1.6 dizel motoru henüz yok.. sadece diğer modellerinde 1.7 CDTI var okadar.. ama piyasadaki diğer 1.6 dizel rakiplerine cevap olabilsin diye 2.0 CDTI İnsignia Edition un fiyatlarını aşağı çektilerki satılsın dizel araçlarıda 1.6 Turbo lar gibi artsın.. tabi 1.6 Turbo lar gibi artamaz sayısı ama sonuçta rakiplerine karşılık olarak var bu araç..
                      bence işin burda farklı bi boyutu var, şimdi diğer yanda 1.6 dizel araçlar ve vergi avantajları varken, bu yanda da hem dizel hem İnsignia olması var.. dizel motor ve fiyat seçeneği de 2.0 CDTI Edition unki uygun diye, İnsignia dan sonra alternatif olarak tekrar bi İnsnignia düşünülmesi durumu var.. sonuçta dediğiniz araçlarda İnsignia daki konforu rahatlığı sürüş keyfini bulamayacaksınız..
                      performans illaki 0-100 hızlanması da değildir, performans gerektiği zamanlarda gaza bastığınız zaman size istediğiniz ivmelenmeyi verebilmesidir.. sonuçta 1.6 Turbo dan sonra 2.0 130 HP araçtan aynı performansı bekleyemez kimse.. sadece dizel olması ve torkunun yüksek olması yeter, HP si de bende oldukça yeterli rakiplerine göre.. motor hacmi de büyük olduğu için sıkıntı yaratmaz..
                      xenon far olmasa da olur, sonuçta istenildiğinde xenon farlara sahip olunuyor forumda bunun örnekleri var.. xenon far olup olmaması da çok önemli değil bence, sonuçta ekonomik bir araç düşünülüyor, ve Nurettin Bey diğer bir konuda söylemiş, buluşmada 130 HP dizel kullandım ve performansı gayet iyiydi demiş tüketimi de 8 lt/100 km demişti.. bu değer bile agresif kullanımından bence, sakin kullanımlarda Sufy Bey bahsediyor zaten yeri geldiğinde, baya bi düşük tüketimi var bu ecoFlex dizel araçların..
                      sonuç olarak düşündüğüm gibi, dizel motor ve fiyat seçeneği de 2.0 CDTI Edition unki uygun diye, İnsignia dan sonra alternatif olarak tekrar bi İnsnignia düşünülmesi durumu var.. sonuçta dediğiniz araçlarda İnsignia daki konforu rahatlığı sürüş keyfini bulamayacaksınız.. İnsignia içinde vergi ödemeye değer bence
                      Aslında beni yanlış anlamışsınız yada ben tam anlatamamışım...Amacım C5 i insignia a alternatif olarak göstermek değildi...Ben aslında ana fikir olarak sırf dizel olsun diye 130 hp ve edition paketli bir insiginia ya 70.000 tl para verip üstüne birde her yıl 2.000 tl vergi ödemeyi mantıklı bulmadığımı ifade etmeye çalıştım...Ben 70 sınırına dayandıktan sonra ya zorlar 80 e çıkar 160 hp cosmo alırım çıkamıyorsamda bir süre 1.6t cosmo ile idare edip gücümü toplayıp bir sonraki aşamada 160 hp cosmo ya geçerim...Sonuçta sadece torkla tatmin olacak olduktan sonra 1.6 dizellerin torklarıda hiç fena değil ve sonuçta herkes bizim gibi insignia tutkunu olamayacağına göre daha mantıklı alternatifler çıkacaktır...Birazda c5 örneği buradan çıktı..Aslında burada birazda serzenişim opel tr ye...Madem bir amacınız var piyasaya saldırıyorsunuz , şunun cosmo paketinide koyun daha anlamlı olsun...Ama "madem ucuz dizel istiyorsun sana cosmo yok kardeşim" mantelitesine gıcık oluyorum...

Xenon konusuna gelince ben sonradan takılan xenon farları içine sindiremeyen biriyim...AFL farlar , led gündüz farları , 9 farklı aydınlatma modu ve diğer cosmo farklarıda sonradan yaptırmanın mümkünü zor olduğunu ve aracın görünümünede ciddi katkı sağladığını düşünüyorum...Sonuçta ben D sınıfı araç alıyorsam hele birde 70.000 tl para sayıyorsam xenon far (bluetooth vs birkaç takıntım olan özellik daha) olmalı diye düşünenlerdenim...Tabi bu benim fikrim yada benim takıntım olarak kabul edebilirsiniz

Yorum

ben bişey söyleyeyim yine aykırı olsun ( gerçi çok önce kısmen değinmiştim )
                        bu 2.0 cdti 130 ps AS edition kampanyasını passat 1.6 tdi a karşılık başlatmış olmaları en büyük sebep..
                        diğer muhtemel sebep ise yakında gelecek olan çift kavramalı yeni nesil otomatik şanzumanlar ( dsg benzeri ) gelmeden eldeki active select otomatik şanzumanları da eritmektir diye düşünüyorum..
                        nitekim "uzaylı" ticaretinde mantalite bu şekilde işler..

F20 116i Sportline Deep Sea Edition

Yorum

2.0 160 HP - Dizel Cosmo 82.439
                          1.6 180 HP - Benzinli Cosmo 63.652

-----------------------------------------
                          18787 aradakki fark.

1.931,00 TL
                          697,00 TL
                          ----------
                          1234 tl vergi farkı.

dizel 8 lt/100km 3.37 desek 20000km yılda yapan biri ayda 561.66 tl yapar yılda 6740 tl verecek motorıne
                          turbo 10lt/100 km 4.01 desek 20000 km yılda yapan bırı ayda 668,3 tl yılda 8019 tl verecek benzıne

20021 dizel olmasının farkı
                          1279 tl dizel olmasının yakıt avantajı.

#18742 TL# Aynı donanımlı araç bırı dızel bırı benzınlı olmasının bıze yarattıgı fark.

5 sene binmek istedim bu araca. dizel olmasının bana katkısı 6395 tl olacak
                          başta bu katkıyı almam için vereceğim fark 18742

ben arabayı almadan önce bu hesabı yapmıştım kendime göre. ki 20000 km de kullanmıyorum senede.

2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

Beygirlere fazla takılmayın,Genel sohbet bölümünde açtığım nerede bu beygirler sayfasına bir bakın.
                            InsigniaTeam Opel Insignia hakkında Türkiye'nin en büyük bilgi ve tartışma platformu. Forum sayfamız 2009 yılından bu güne Opel Insignia sahipleri ve hayranlarını bir araya getirmektedir.

Yorum

ben arabayı almadan önce bu hesabı yapmıştım kendime göre. ki 20000 km de kullanmıyorum senede.
                              Aracın benzinliyse yapamazsın zaten

Yorum

Orjinal yazı sahibi: corail
                                ben bişey söyleyeyim yine aykırı olsun ( gerçi çok önce kısmen değinmiştim )
                                bu 2.0 cdti 130 ps AS edition kampanyasını passat 1.6 tdi a karşılık başlatmış olmaları en büyük sebep..
                                diğer muhtemel sebep ise yakında gelecek olan çift kavramalı yeni nesil otomatik şanzumanlar ( dsg benzeri ) gelmeden eldeki active select otomatik şanzumanları da eritmektir diye düşünüyorum..nitekim "uzaylı" ticaretinde mantalite bu şekilde işler..
                                birde işin bu boyutu da var tabi abi

Yorum

İşleniyor...
                                X