Arkadaslar herkese selamlar tekrardan. bu sıralar bu benzin fiyatlarinin iyice yükselmesinden dolayi benzinli araba kullanmayi ciddi ciddi tekrar düşünmeye başladim. çok fazla kilometre yapmamama ragmen çogunlukla şehir içi trafikte oldugumdan dolayi ayda 400 ile 500 tl arasi yakit parasi ödüyorum. ve bu son zamlardan dolayı artık mantıksız gelmeye başladi. dizele geçmeyi düşünüyorum bu aralar. öte yandan araç 180 hp ama şehir içi kullanimda pekte avantaj değil. bu son iiki ay içinde sadece 80 er km hızla giderken iki kere ceza yedim toplam 400 tl yani. performansta artık bana hiç gerekli gelmiyor kısacasi. o yüzdendirki dizel bir araça geçmeyi düşünüyorum ve şehir içi kullanim olarak iki alternatif düşünüyorum yeni astra 1.3 cosmo ya da 1.6 tdi golf highline hemen hemen ayni paralar.sizin bu konu hakkindaki yorumlariniz nelerdir?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Dizele Geçiş
Collapse
X
-
Ynt: Dizele Geçiş
Yakıt tüketiminiz yaklaşık benimle aynı.Eğer aracınız çok yaktığı için az km.yapıyorum,az yaksa çok gezerim diyorsanız dizele geçebilirsiniz.Yok ben aynı km.yaparım diyorsanız,değiştirmeniz bence mantıksız.Zaten satarken zarar edeceksiniz,birde sınıf düşüreceksiniz.
Kararınızı buna göre vermelisiniz bence..Gri Bmw F10 5.25 xd 2014
-
bende aynı kmleri yapıyorum. 1000-1200 km kadar. peki dizele geçince karımız ne olacak. BU önemli. 7 lt yaksa 7*3,3=23 kr. biz 40 kr yakıyoruz. 40-23=27 kr. 1000 km 27*1000=270 tl ayda karımız olur. 270*12=3240 TL. senede fark eder. hesap ortada tabi birde sınıf olayını düşünmek lazım, bakım masraflarını düşünmek lazım. Ben aracı alalı 2 ay oldu. Astradan geçtim ve aldığım konfor ve haz bana yetiyor. Dizel tabiki yakıtta avantajlı ama bu aracıda benzinlikerle kıyaslamak lazım. Peki dizel arızalandığı zaman ve bakım masraflarını biliyormusunuz...2011 1.6 T 180 hp Insignia Edition Elegance P. / Teknik Gri
Yorum
-
Geçen şirketimizdeki palio vanlardan bir tanesi motorunu indirmek zorunda kaldım.Sanayide maliyeti 3.800 tl tuttu.Aracı satsaydık edeceği 7.500 tl ediyordu.Düşünün Palio diyorum...Artık wv.yada opel ne olur?Gri Bmw F10 5.25 xd 2014
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: tunaculluBU önemli. 7 lt yaksa 7*3,3=23 kr. biz 40 kr yakıyoruz. 40-23=27 kr. 1000 km 27*1000=270 tl ayda karımız olur. 270*12=3240 TL. senede fark eder.
INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.
Yorum
-
yurtdışında gittigim çogu yerde bizden çok daha uygun fiyata benzinin litresi.benim asil canimi sıkmaya başlayan konu bu. göz göre göre kazıklaniyoruz.yoksa aracimdan memnunum ama birilerinin cebi dolacak diye sürekli kaziklanan vatandaş oluyor.Insignia 1.6 180 hp Cosmo Beyaz DVD 800 idi
Yorum
-
Astra güzel bir karar olur.Eski dizel önyargılarını da unutun derim.Temiz mazot kullanınca ve bakımını aksatmayınca dizel motor hiç bir şekilde sıkıntı çıkarmaz.Dizeli satarken de fazladan verdiğiniz farkı çıkaracaksınız.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09bende ayda yaklaşık olarak 1500-1700 km yol yapıyorum, dizele geçsem pekte bi avantajı olucagını dusunmuyorum, ben insigniamı zevk için kullanıyorum ve zevkin ekonomisi olmaz diye düşünenlerdenim...
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09dizel düşünseydim, yani ekonomi düşünseydim hiç insigniaya filan bulaşmazdım, alırdım bi doblo tarzı araç dizel, tepe tepe kullanırdım...
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: efemurattOrjinal yazı sahibi: Hasan_apg09bende ayda yaklaşık olarak 1500-1700 km yol yapıyorum, dizele geçsem pekte bi avantajı olucagını dusunmuyorum, ben insigniamı zevk için kullanıyorum ve zevkin ekonomisi olmaz diye düşünenlerdenim...
kesinlikle.. clapclapAşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?
Yorum
-
aynı şeyi bende düşünüyorum ama birde bnm hesabım var ve bu hesap sizinkinede benzer olacaktır eminim.
Aracım 2010 model 1.6 Turbo 180 hp aracı ben 61.800 tlye aldım. şu anda satmayı düşünsem diye bir araştırma yaptım. 51.000 tlye zorluyorlar. şimdi dizele geçmek için aracınızı satsanız 10.000 tl zarar siz bu zararı yakıttan çıkarana kadar kaç sene geçer farkındamısınız? o yüzden derimki gelin akıllı duralım aracımızın keyfini çıkaralım iyi forumlarBeyaz tutkudur.
Yorum
Yorum