Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia sahibi olabilmem için desteğinize ihtiyacım var

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• İnsignia sahibi olabilmem için desteğinize ihtiyacım var

Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim ve insignia sahibi olmak üzereyim fakat çok fazla karaszlıklarım var.

WV 1.6 16v gtı Polo aracamı sattim ve 50-60 bin kadar bi param var İnsignia 2009-2010 1.6T cosmo varsa flexsidelı ve WV Tiguan 1.4TSİ arasında çok kaldım aslında iki markanında bi çok arabasını kullandım inceledim ama insignia ve tiguan hiç kullanamdım
    suan kafamda %55 insignia %45 tiguan var kullanıcıları olarak yardımınıza ihtiyacım var gerçekten.
    Kafama takılanlar:
    İnsignia 16T LPG de nasıl performansda düşüş olurmu,arabaya zararı olurmu, araca alışılmadık şekilde çalışırmı, Yakıt konusunda gerçekten net bi bilgi verecek olan varmı km de nekadr yakar lpg de
    kronik hataları arızaları varmı bu aracın.olumsuz yönleri nelerdir karşılaşa bileceğim genel arızalar nelerdir ve turbo arızası oluryormus genelde yorumlarınız nedir bu konuda.
    Neden İnsignia...
    Ben biraz sert bi kullanıcyım kullandığım araçlardan oturu yani bu sadece hız konusunda ve bu konuda beni üzermi bana sıkıntısız bi arac lazım bunları karşılaya bilirmi insignia
    Kullanıcıların ve bilgi sahibi olanların gerçekten deneyimlerine ihtiyacım var cünkü ben aracı binmek için alıyorum ve uzun yoldada kullanacagim ailemle.
    Teşekkürler saygılar

Ynt: İnsignia sahibi olabilmem için desteğinize ihtiyacım var

Lpg olayina girip basina is cikartirsin yakitina katlanamaz isen 1.4 turbo alip lpg taktirabilirsin 1.6 lpglilerin cogu sikinti cikartmistir arastirip sorunlari bulabilirsin
    Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

merhaba,
      öncelikle insignia veya diğer araç hakkında vereceğin karar şimdiden hayırlı olsun.
      ben 1.4 lpg kullanıcısıyım.

insignianın hangi motorunu seçersen seç, sürüş keyfinin ne olduğunu anlayacaksın amaa flexride şasili afl li bir makina bulabilirsen muazzam bir seçim olur . Sürat konusunda sert bir sürücü olduğunu belirtmişsin, buna göre 1.6lt 180bg (170bg) yada 2.0 dizel tercih etmelisin. Bu demek değil ki 1.4 ler gitmiyor. tabii ki gidiyor ama 1,6 ve 2,0 a göre biraz daha uzun sürüyor hepsi bu.

Gelelim yakıt konusuna,
      burada 1.6 kullanıcı arkadaşlarım daha fazla yardımcı olacaktır eminim ki ama naçizane görüşüm bahsettiğin gibi sert kullanımın varsa 10-11lt/100km yakabilirsin (yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar)
      benzin izmitte 5,18-5,20 civarında;

5,2*11/100=0,572tl/km yakarsın;
      gaza göre hesaplarsak, izmitte gaz 2,5tl/lt
      11*1,2*2,5/100=0,33 tl/km yakarsın.

arada 0,242 tl/km var, burada şuna dikkat etmeni öneririm. 1.6 motorlarda lpg herkesin bildiği üzere yaklaşık 50000-60000km sonra subaplarda deformasyona sebep olabiliyor. (Bu süreyi motoru sıkıştırmana bağlı olarak uzatıp kısaltabilirsin.)
      Supablar deforme oldu, motoru at çöpe diye birşey yok tabii ki, çelik (stellitli) subaplarla değişimi yapılıyor toplam tutarı ne kadar olur bilemiyorum şuanda ama bu fiyat üzerinden karını zararını hesaplayabilirsin. (Burada LPG kiti firmasıyla garanti kapsamı konusunda fikir ayrılıklarını da göze almak gerekecek)

2.0 dizellerde de vergi konusu maalesef. fazla girmeyeyim bu konuya, benim düşüncem devlete bu kadar fazla vermem.

1.4 düşünürsen, ben sana göre biraz daha sakin kullanırım, şehir içi benzin 8-8,5 ları görüyorum. gaz tüketimini görmek için bu değeri 1,2 ile çarpman yeterlidir.yani
      8,5*1,2*2,5/100=0,25 tl/km olur.

benzin ile gaz arasında hissedilecek düzeyde çekiş farkı görmezsin. Şu subap deformasyonu olayı 1.4 lerde daha az görünüyor.

sonuç olarak ben tercihimi 1.4 ten yana kullandım. 25 kuruşa insignia keyfi alıyorum.

Tercih sizin. Kalın sağlıcakla.

Saygılar.

2010 Astra Classic III 1.6lt 115hp Esentia
      2014 İnsignia 1.4 140hp Edition Elegance Still Paket

Yorum

Öncelikle yorumlarınız için teşekkürler fakat kısa bi süre 2015 astra J 1.6 benzinli sedan kullanma sansım oldu ve acıkcası beni çekısı pek tatmin etmedi 1.4 turbo 1.4 olmasına ragmen turbo o acıgı kapatırmı he şimdi ben kalkıpta yarıslara katılcak halım yok ama ama o gaz pedalınında benı anlaması lazım bu beni endişelenriyor 1.4T da belki de ön yargılıyım bilemiyorum işte ve bu celik sibop olayı kimi para tuzağı diyor kimi benzinde erimeyen gazda hiç erimez diyor ve baktığımda satılık 1.6T LPG li olan insigniaların hepsi celik siboplu tek sıkıntı çelik sibopsa ben 1.6T ya razıyım ama baska sıkıntılar varsa ve 1.4T benı gercekten tatmin etcekse 1.4T razıyım

Yorum

welcome

Siz biraz da içinizi rahatlatacak cevaplar bekliyorsunuz. 1.6 taş gibidir, hem LPG uyar, hem arıza yapmaz gibi. Bu biraz zor. 1.4'ler LPG'ye daha uyumlu ama siz gene de araçtan hafif cüsseli bir dizel performansı beklemeyin. Gaz pedalının sizi anlamasının çözümü Sprinbooster. Leb demeden leblebiyi anlıyor hem de

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

1.6 astra dediğiniz araç atmosferik motor 115hp bir araç, tatmin etmemesi gayet normal
            InsigniaTEAM

Yorum

Ben 2 aydır insignia sahibiyim. bir hafta kullanıp lpg taktırmaya kesin karar vermiştim. Sert kullanımda 11 lt falan yakar diye düşünüyorsanız hiç yanaşmayın 11 lt yakmaz daha beter yakar. Lpg de şehir içi 27 kuruş yakıyorum ben gazı 2.40 dan alınca. Ama hala ayar sorunu var ufak bi sorun ama yazı bekliyorum bu sorunun çözümü için. Araç 2500 devir civarında turbo lag tarzı bir gecikme yaşıyor ivmelenirken ama benzinde bu yok tabi sadece lpg de. İnce ayar tutturulursa ve fazla zorlamadan kullanılıp birkaç bin km sonra da çelik sübaplara geçilirse sorun kalmayacağı düşüncesindeyim.

Ama lpg kullanılırsa bu araç sert kullanmaya gelmez yani hakim olan görüş bu zaten sübap erimesinden dolayı. Ama tasarım olarak bu fiyata eşi benzeri yok donanım da zengin (cosmo için konuşuyorum), afl far harika bir icat

Ama kesinlikle tiguan almazdım berbat bir tasarımı var bana göre ve dsg problemi de cabası.
              İnsignia 1.6t 180hp cosmo

Yorum

Ben en iyisi dizel bi arac bakim kendime aslında 2.0 d vergiyi gözden çıkarıp alabilirim fakat onunda yakıtı 40 krs a yakınmıs

Yorum

Araçların kullanıldığı güzergah çok fark göstermekte yeni eve taşındık yolum düzleşti örneğin eski ortalamam ort hız 32 ort yakıt 10.8 litre şimdiki ortalama hız 34 ort yakıt 9.3 litre tabi basmadan kullanım
                  2014 astra 1.6 cdti sport+still (ateş kırmızı)
                  2014 insignia 1.6 sidi at flexride park go sunroof

Yorum

İşleniyor...
                  X