Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia aldim ama...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Insignia aldim ama...

Aracım kış paketli sport 15000 km oldu...Ortalamam 7.1 lt...Bunun yaklaşık 7 bin km.si şehirlerarası,gerisi şehiriçi (İstanbul)...

Yorum

İstanbul şehir içine göre gayet iyi bir değer bence. Benim günlük güzergahım yarı şehirler arası yolu gibi.
      2016 Opel İnsignia 1.6 Cdti Sport A/T Black

Yorum

Orjinal yazı sahibi: atatuncel
        Orjinal yazı sahibi: sedat 8266
        İnsignia 1.6cdti den F30 316'ya geçen biri olarak yarın yorum yazayım bugün çok vaktim yok. Ama çok kısa insignia iyi araba arkadaşlar, iki aracında birbirlerine göre artı ve eksileri var
        yorumlarinizi bekliyorum
        F30 artıları
        Tabii ki premium oluşu,
        8 ileri otomatik vitesi harika
        Multimedya sistemi menüsü ve radyosu çok pratik ve kolay
        Sürüş modları
        Görüş açıları ve iç arka tarafın daha rahat oluşu
        Yakıt tüketimi iyi şu an depo çeyrekten bir diş aşağıda 750 km yol yaptım en az 100 km daha yapar lamba yanana kadar ( yarı yarıya şehiriçi dışı karışık)
        Sunroof'u insignia ya göre bariz daha büyük
        Eksileri
        rüzgar sesini insignia ya göre daha fazla alıyor
        Yol sesi ve motor sesi aynı diyebilirim (dizel insignia bence bayağı sessiz)
        Lastik sesi sanki biraz daha fazla (runflat lastikten olabilir ) ama rahatsız edecek kadar değil
        Çok alçak olamsı sebebiyle oturup kalmak biraz zahmetli (boyum 1.92cm)
        Ama sürüş poziyonu mükkemel (gerçi insignia da iyi)
        Direksiyonu biraz sert
        İnsignia nın artıları
        Yüksek oturması (boyumdan dolayı)
        Torktan dolayı alt devirleri kalkışı daha iyi (bmw nin sport modu hariç) yokuşta da iyi
        Yol tutuşu daha iyi (sanırım arkadan itişe alışamadım yada yazlık lastikler kışın çok performanslı değil)
        Güven hissi
        Hayalet ekranı ve teknolojik özellikleri (apple carplay)
        Süspansiyonalrı 19" janta rağmen yumuşak eğer 18" jant alınırsa bmw den daha yumuşak olur
        Eksileri
        Vitesi performans açısından ağır kalıyor biraz ama konfor olarak altta değil bence
        Yaıt tüketimi bence rakiplerinden ciddi fazla,
        Yol bilgisayarındaki bilgi yanlış, 6,5lt gösteriyordu ama nerdeyse 8 yakıyordu reelde (en azından benimki böyle idi)
        Sonuçta iki araca puan verecek olsam aynı puanı verirdim
        İnsignia heybeti ve hala yakışıklılığının yanında teknolojik oluşuyla uygun fiyatı birleştirince sınıfının en mantıklı araçlarından biri oluyor
        Bmw premium algısı vites ve aktarma organlarının yanında ergonomik iç konsoluyla çok iyi bir araç,
        Kıyasladığım araçlar
        BMW F30 Modernline paket sunroof ve full, gelişmiş gösterge, 17" jant
        İnsigni 1.6cdti cosmo flexiride, çg2,sunroof 19" jant , ergonomik spor deri koltuklar bose ses sistemi
        Bunlar benim şahsi görüşlerim F30'u henüz sadece 1500 km kullandım o yüzden yorumlarım ileride biraz değişebilir, malum kış şartları yaz lastikleri vs. Gibi etkenlerden dolayı
        Sonuçta insignia yı tavsiye eder miyim? Sanırım kesinlikle evet, ve kesinlikle F30 dan kötü bir araç değil
        ama yurdumuzda premium algısını unutmayın Bmw'den sonra çevrenizden eleştirler gelecektir

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
        Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

5 aylık sport kullanıcısıyım gayet memnunum aracımdan hem performans olarak hem de d segmenti araç olarak yakıtından.passat ve talismanı hiç düşünmeyin derim passat gereğinden fazla pahalı.
          [center]
          1.6cdti sport 
          GREY HURRICANE [center]

Yorum

İnsignia 1.6cdti den F30 316'ya geçen biri olarak yarın yorum yazayım bugün çok vaktim yok. Ama çok kısa insignia iyi araba arkadaşlar, iki aracında birbirlerine göre artı ve eksileri var
            yorumlarinizi bekliyorum
            F30 artıları
            Tabii ki premium oluşu,
            8 ileri otomatik vitesi harika
            Multimedya sistemi menüsü ve radyosu çok pratik ve kolay
            Sürüş modları
            Görüş açıları ve iç arka tarafın daha rahat oluşu
            Yakıt tüketimi iyi şu an depo çeyrekten bir diş aşağıda 750 km yol yaptım en az 100 km daha yapar lamba yanana kadar ( yarı yarıya şehiriçi dışı karışık)
            Sunroof'u insignia ya göre bariz daha büyük
            Eksileri
            rüzgar sesini insignia ya göre daha fazla alıyor
            Yol sesi ve motor sesi aynı diyebilirim (dizel insignia bence bayağı sessiz)
            Lastik sesi sanki biraz daha fazla (runflat lastikten olabilir ) ama rahatsız edecek kadar değil
            Çok alçak olamsı sebebiyle oturup kalmak biraz zahmetli (boyum 1.92cm)
            Ama sürüş poziyonu mükkemel (gerçi insignia da iyi)
            Direksiyonu biraz sert
            İnsignia nın artıları
            Yüksek oturması (boyumdan dolayı)
            Torktan dolayı alt devirleri kalkışı daha iyi (bmw nin sport modu hariç) yokuşta da iyi
            Yol tutuşu daha iyi (sanırım arkadan itişe alışamadım yada yazlık lastikler kışın çok performanslı değil)
            Güven hissi
            Hayalet ekranı ve teknolojik özellikleri (apple carplay)
            Süspansiyonalrı 19" janta rağmen yumuşak eğer 18" jant alınırsa bmw den daha yumuşak olur
            Eksileri
            Vitesi performans açısından ağır kalıyor biraz ama konfor olarak altta değil bence
            Yaıt tüketimi bence rakiplerinden ciddi fazla,
            Yol bilgisayarındaki bilgi yanlış, 6,5lt gösteriyordu ama nerdeyse 8 yakıyordu reelde (en azından benimki böyle idi)
            Sonuçta iki araca puan verecek olsam aynı puanı verirdim
            İnsignia heybeti ve hala yakışıklılığının yanında teknolojik oluşuyla uygun fiyatı birleştirince sınıfının en mantıklı araçlarından biri oluyor
            Bmw premium algısı vites ve aktarma organlarının yanında ergonomik iç konsoluyla çok iyi bir araç,
            Kıyasladığım araçlar
            BMW F30 Modernline paket sunroof ve full, gelişmiş gösterge, 17" jant
            İnsigni 1.6cdti cosmo flexiride, çg2,sunroof 19" jant , ergonomik spor deri koltuklar bose ses sistemi
            Bunlar benim şahsi görüşlerim F30'u henüz sadece 1500 km kullandım o yüzden yorumlarım ileride biraz değişebilir, malum kış şartları yaz lastikleri vs. Gibi etkenlerden dolayı
            Sonuçta insignia yı tavsiye eder miyim? Sanırım evet, ve kesinlikle F30 dan kötü bir araç değil
            ama yurdumuzda premium algısını unutmayın Bmw'den sonra çevrenizden eleştirler gelecektir
            Yorumunuz için çok teşekkürler. Sizin yazdıklarınız üzerinden gideyim bende.

-8 ileri vitesi gerçekten çok güzel. Manuele alınca bence biraz yavaş kalıyor bir DSG şanzumana göre ama kesinlikle çok keyifli. Yazılım yapıldıktan sonra vuruntu yapıyor.
            -Multimedya sistemi çok pratik, insan kolay alışıyor evet ama 2013 m paket aracımda sadece aux ile müzik dinliyorum. Bluetooth'tan dinleme özelliği 2014'ten sonra geldi. Bunun dışında sadece telefon ile görüşme var. Başka hiçbirşeye yaramıyor o ekran. Ancak dışardan 4000 tl'ye NBT ekran taktırırsanız keyifli hale geliyor.
            -Sürüş modlarının olması güzel. 200 hp aracımda Eco pro modu stock 316i deki comforla aynı diyebilirim. Sport modtan hiç bahsetmeyeyim hiç Dehşey birşey.
            -Görüş açıları gerçekten iyi. Sağını solunu çok iyi kontrol edebiliyorsun. Arka koltukların rahatsız olduğunu söyleyende var. Ben hiç oturmadığım için bilemiyorum
            -Benim evim şehir dışında olmasına rağmen ben hiç bir zaman Ankara'da 720 kmyi geçemedim. Şehir dışında 1000 km yaptığımı biliyorum ama.
            -Sunroof'u sadece ilk kademe açık bırakıyorum, içeriyi aydınlatsın yeter bence.
            -Rüzgar sesi konusunda haklısınız. Düşük hızlarda almaya başlıyor.
            -Yol sesi eğer aynı ise, İnsignia bu konuda daha başarılı demektir çünkü şuan ki aracınızda 17" var, insignia'nızda ise 19" vardı sanırsam.
            -Lastik sesi beni en çok rahatsız edenlerden biri. Gerçekten araçta 16" de denedim 18"de denedim. En iyi lastikten, en kötü marka lastikte taktım fakat hep o sesi duydum. Yavaşlarken ki uğultusunu da duydum yokuş aşağı süzülürken de duydum.
            -Benim boyum 1.76 ben çok rahatsız olmasam da kız arkadaşım bu durumdan çok müzdaripti. Hele ki araç yaylıyken yüksek araba bu yönden iyi olacak gibi.
            -Direksiyonun yumuşak olmasına biraz karşıyım. f30 bu yönden daha iyi bence.
            -Yol tutuş konusunda şöyle bir yorum yapayım. Eğer aracınızın lastik ebatları 18" olsaydı, kışın takılan lastikler ile yazın takılanlar arası fark oluyordu. Şöyle ki, yazın önlere 225-45-18 arkalara da 255-40-18 ebatlar takılıyordu. Kışın ise hem arka ebatların piyasa da kış lastiğinin çok bulunamaması hem de kar da küçük tabanlı lastiğin daha iyi olacağının savunulması yüzünden ön-arka lastiklerin hepsinin 225-45-18 olmasından dolayı yol tutuşu düşüyordu. Ama yaz lastikleriyle gayet başarılıydı. Önceki aracım Alfa Romeo Giuliettaydı. Hiç bir araçta bu aracımda ki gibi bir yol tutuşu yoktu. Bunu da eklemek isterim.
            -Zaten teknolojik özelliklere f30'dan sonra resmen açım.
            -Yakıttaki sapma gerçekten çok fazla. Neredeyse 1.5 lt sapma söylüyorsunuz. bu kabul edilemez. Buna bir aksiyon yapmadı mı Opel ? Gerçekten komik bir durum. 316i ile bir depoda 750 km den fazla yol yapıp, insignia ile pompa hesabıyla nasıl o kadar yakabildiniz ki ? Şaşırdım açıkcası. Şuan f30 da ki ortalamanız ne ?
            -Premium algısı kesinlikle var ancak inanın bu benim pek umrumda değil. Etrafımdakiler Bmw'ye biniyor diye beni gösteriyorsa hiç göstermesinler gerçekten. Ben araçtan gerçekten zevk almak istiyorum. Tabi ki bu zevki alırken de cebimden çıkacak parayı düşünmek zorundayım. O yüzden bu araç bana tam bir f/p aracı gibi geliyor.

Ayrıca arabamda runflat lastikleri çıkarttıktan sonra ciddi sağa çekme problemi yaşadım ve bu yüzden bir çok kez servise gittim. Sonunda nedenin runflat lastikten olduğunu söylediler. Yeni lastik takımı aldım ve çekme gitti.
            Soğutma suyu sıvısı eksik uyarısıyla karşılaştım ve bu yüzden de şanzumanın ordan kaçak olduğunu 3.kez servise gitmem sonucunda bulduk. Kronik sorunmuş. Özel servis olmasına rağmen ufacık, şanzumanla alakası olmayan ama el girmeyecek yerde olduğu için mecbur şanzumanın sökülüp değiştirilmesi gerektiği için değişti ve 1500 tl kadar bir para ödedik.
            Bir diğer yaşadığım sorun ise, direksiyonun servetronic oluşu. Bu direksiyon yolu size olduğu gibi hissettiriyor ve servetronicteki bir arıza nedeniyle BMW'nin hala çözemediği sıfır araba da bile olan meşhur direksiyon titremesi.

Bu sorunlar ile karşılaşırsanız diye yazıyorum. Belki yardımcı olur.

Değerli yorumlarınız için teşekkürler.

Yorum

Bende 6 yıldan fazla insignia kullanmış biri olarak üçüncüyü sipariş vermiştim ama ötv zammı ile yeni kasa haberleri alınca birazda değişiklik olsun diye bmw ye geçtim, biraz kullanıp yeni çıkacak insignia ya tekrar geçiş yaparım gibi, tabiisekiz ileri viteslisi gelince,
              Size sormak istediğim yazılım ecufast düşünüyorum , tavsiye eder misiniz? Fark oluyor mu? Birde herhangi bir zararı olur mu?

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant

Yorum

Bende 6 yıldan fazla insignia kullanmış biri olarak üçüncüyü sipariş vermiştim ama ötv zammı ile yeni kasa haberleri alınca birazda değişiklik olsun diye bmw ye geçtim, biraz kullanıp yeni çıkacak insignia ya tekrar geçiş yaparım gibi, tabiisekiz ileri viteslisi gelince,
                Size sormak istediğim yazılım ecufast düşünüyorum , tavsiye eder misiniz? Fark oluyor mu? Birde herhangi bir zararı olur mu?
                Bende ecufastte yaptırdım. Ankara'da iseniz yardımcı da olurum bu konuda. Araç muhteşem keyifli hale geliyor. Farkı anlatamam size. 64 hp bir güç elde ediyorsunuz ve sport modda özellikle araç yerinde durmuyor. Yazılımdan sonra tek sorun şanzuman biraz vurmaya başlıyor. 1-2 arası geçişlerde özellikle ama çok sıkıntı edecek bir durum değil. Tabi bu uzun km'ler sonra bir zarar yaratıyor mudur araçta ? Bence evet.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Cnrcnk
                  bende 1 aylık insignia sport kullanıcısı olarak yorumları ekleyeyim.

Önceki aracım 2012 de Polo 1.2 dizeldi. B sınıfı araç olmasına rağmen konfor olarak ve yakıt olark çok memnundum. D sınıfı bir araca geçince tabiiki ciddi fark var ama aynı sınıftaki araçlar ile karşılayınca gerçekten en iyisi diyebilirim. Tabii bu sınıfta passat ve superb için diyorum. Hem görsel açıdan hemde konfor, yakıt...vs oldukça tatmin edici. Ben kesinlikle tavsiye ederim
                  Yakıt durumu nasıl hocam ?
                  Su an araci oldukca duzgun kullanmaya calisiyorum. Gazi daha hic koklemedim. Karma tuketim ile ortalamam 6.1LT gisteriyor

Yorum

Önceki aracım 2012 de Polo 1.2 dizeldi. B sınıfı araç olmasına rağmen konfor olarak ve yakıt olark çok memnundum. D sınıfı bir araca geçince tabiiki ciddi fark var ama aynı sınıftaki araçlar ile karşılayınca gerçekten en iyisi diyebilirim. Tabii bu sınıfta passat ve superb için diyorum. Hem görsel açıdan hemde konfor, yakıt...vs oldukça tatmin edici. Ben kesinlikle tavsiye ederim
                    Su an araci oldukca duzgun kullanmaya calisiyorum. Gazi daha hic koklemedim. Karma tuketim ile ortalamam 6.1LT gisteriyor
                    Yol bilgisayarı verilerini pompa ile karşılatırın bence, çünkü bende 1.5 lt'den fazla oynuyordu, malum insignia dur kalkı hiç sevmiyor

Yorum

Gayet iyi bir değer bence.

Yorum

Yol bilgisayarı verilerini pompa ile karşılatırın bence, çünkü bende 1.5 lt'den fazla oynuyordu, malum insignia dur kalkı hiç sevmiyor
                        Gerçekten bu sapma çok saçma. bunu bir yazılım güncellemesiyle düzeltmeleri lazım.

Yorum

@GökhanTug

welcome

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

İşleniyor...
                          X