Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia aldim ama...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Insignia aldim ama...

Araci aldik yani kaporasini verdik. Arac 1.6 Dizel Sport + Kis paketli, siyah renk 19inc lastiklere sahip. Kapora verdik vermesine ama iki gundur internetteki butun testleri, yorumlari okudum ezberledim gercekten. Kimisine gore arac tamamen f/p araci, kimisine gore parasini haketmiyor. Kimi arac inanilmaz konforlu rakipleri yanina yaklasamaz diyor, kimi de arac takir tukur, cok fazla da yol sesi aliyor diyor. Kimi sanzimani begeniyor, gecisleri hissettirmiyor diyor, kimi de eski teknoloji ne yapacagini bilemiyor diyor. Yakit konusunda kimi ortalama 50 km/h ile 6 lt civarlarinda yaktigini soyluyor, kimi de ayni hizda 8 lt civarlari da bir yakit tuketimi elde ettigini soyluyor. Ses sistemi icin bazilari Bose ses sistemine bile gerek yok standarti bile harika derken, bazilari standarti gectim Bose ses sistemi rezalet diyor. Trim sesi konusunda ise biri 5000 kmlik aracta cok fazla ses oldugunu soyluyor, biri ben duymadim valla diyor. Biri far sistemini goklere cikariyor, biri cok agir vs. diyor. Kasasinin eski oldugunu soyleyenler var bu goreceli bir kavram bana gore rakiplerinden (508, passat, superb, mondeo) cok daha iyi ve yeni gozukuyor.

Suan kullandıgım yazılımlı F30 316i yi ortalama 7.4 lt ile kullanıyorum, evim Ankara merkeze 30 km uzakta. Gunde min 100, max 150 km yol yapıyorum. Mevcuttaki aracım da 70 k ya yaklastı 2013 model. Satıp sıfır 2016 model insignia aldıgımda üzerine para bile kalıyor. Yakınımdakiler attan inip eşşeğe biniceksin deseler de ben kullandıgım aracımdan sonra insignianın daha konforlu daha teknolojik oldugunu savunuyorum. Ayrıca Bmwnin kaskosu, bakımı dediğimiz zaman bir sürü para gidiyor. Eksi yonlerı olarak en başta performans ama verdiğim yakıttan sonra artık bunu pek önemsemiyorum. Sanzumanın eski olması (fakat saglam ve sorunsuz), yakıtının rakiplerine göre fazla oluşu.

Bana akıl verin, uzun donemde beni üzer mi ? Aracımı değiştirmeye deger mı ?

Okuyan, okumayan, yarida birakan ve yorumlarini esirgemeyen herkese simdiden tesekkur ederim.

Not:Yazim hatasi var ise affola mobilden yazdim.
    2016 Opel İnsignia 1.6 Cdti Sport A/T Black

Ynt: Insignia aldim ama...

Abicim babamın 2014 makyajlı kasa aracını ben aldım , ona da sport paket aldık seninkinin kozmik grisini.dizel kesinlikle konforlu , süspansiyonlar takur tukur etmiyor .benim araç 37 bin km de trim sesi yok kapılarda hani çok eğilimli yerden geçerken eski astram 15 binde ses yapmaya başlamıştı bunda yok. Yol sesi araç alıyor biraz ama bmw den daha yumuşak ve bmw gibi patlamayan lastikten yok.yol sesi 3 kasayla benzer .şanzumana gelirsek geçişler hisssedilmiyor o güzel ama geçiş hızı düşük biraz .konforu etkilemez ama performansı biraz törpüler spor modu olmadığı için .yakıt ise göreceli ben 2 gün test aracını kullanmıştım sıkışık trafğe girmedim ama her düzlükte ve yokuşta bastım 200 ü gördüm geçen sene kış ayında pompa ölçümü 8.8 litre idi .yakt 1.6 dizellerden en fazla 1-1.5 litre yüksek yani çok değil.alın binin hayırlı olsun şimdiden millete inanmayın kendiniz kullanın , bence seviceksinizz, içiniz rahat olsun
    2014 astra 1.6 cdti sport+still (ateş kırmızı)
    2014 insignia 1.6 sidi at flexride park go sunroof

Yorum

Dünyadaki her şey görecelidir kardeşim, kimi insan kendini çok zengin sanır, villası vardır, audisi vardır, bankada parası vardır, bir gün yanından bir lamborghini geçer ulan ne kadar fakirim der, bir başkası renault 9 kullanır kendini çok fakir görür, sokakta dilenen adamı görür, aslında ben çok zenginmişim der, bir başkası dininin tüm gereklerini yerine getirir, çok imanlı olduğunu düşünür, başkası onun aslında dinsiz olduğu iddia edip inandığı tanrı için canlı bomba olup kendini patlatır. Bilmem anlatabildim mi. Herkes insignia'yı veya başka bir modeli göklere çıkarsa bile siz bir saçma detay, hata vs görüp araçtan soğuyabilirsiniz. Beklentiler farklı, insanlar farklı.
      ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

İnsignia 1.6cdti den F30 316'ya geçen biri olarak yarın yorum yazayım bugün çok vaktim yok. Ama çok kısa insignia iyi araba arkadaşlar, iki aracında birbirlerine göre artı ve eksileri var

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
        Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

goruslerinizi bekliyorum.

Yorum

Araçla deneme sürüşü yaptın mı ?

Yorum

evet ancak 24 saat kampanyasini kacirdim 5 kmlik test surusude aklimdaki soru isaretlerini gidermiyoe maalesef. hangi arac olursa olsun gidermez

Yorum

her bakış açısı ve her yorumcunun hassasiyetleri farklıdır, sizinki hangisine yakın onu bilmek lazım. En basit örnek aldığınız araç 19" ve geniş taban olunca yol sesinin olmaması imkansız aynı şekilde sertliği de yakıt tüketimi de lakin araç yoldan çıkmaz raylarda gidiyor sanırsınız, 17" dar taban a düşün bakın ne sertlik kalır ne ses ne de yakıt tüketimi, tabi karşılığı da yol tutuşu olur. yani her güzellik bir arada olmuyor benzer teknik veriler tüm araçlar için geçerlidir. 3.20D, M paket 8 lerde yakarket 16" 205 standart verileri malum rekor diye lansediliyor 5.5 lerde , Sonuçta bir gerçek var BMW nin marka üstünlüğü tartışılmaz ancak nemli olan sizin neye ihtiyacınız olduğudur.

Yorum

Dediğiniz gibi herkesin ihtiyacı farklı ve bu araç benim ihtiyaçlarımı karşılıyor. Yakıtı f30'a göre az, rakiplerine göre fazla ama rakipleri bu araçtan 30 bin tl fazla aynı donanım seviyelerinde. Konforlu, geniş ve teknolojik.

Az önce kısa bir test sürüşü daha yaptım. Araç 18 km'deydi. Kafamdaki soru işaretlerinin hepsini gideremedim tabi ki ama ilk izlenim bana olumlu geldi.

Boş paket vardı ellerinde. Aracın motor sesi beni gerçekten hiç rahatsız etmedi. Benzinli araç kullanmama rağmen, bence sessiz bir motor. Yan aynaları gerçekten çok kötü. Aslında her tarafı net bir şekilde gösteriyor ama küçük ve bu rahatsız ediyor. Alıştıktan sonra bir sorun yaratacağını düşünmüyorum. Klima kontrolü insana kaza yaptıracak cinsten. Algılamıyor. Görünümü çok şık ama kullanışlı değil.

Bir kaç çukura girdim hemen darbe emişini kontrol etmek için ve beni memnun etti. Şuan kullandığım araçtan aynı çukurlarda tak tak diye geçerken bunla o sesi alamadım. Üzerinde 18 jantlar vardı.

Yakıt olarak bir şey söylemek yersiz olur, 4 km kullandım aracı 2 kez ışıkta durdum ve soğuktu motor marşa basıp yürüdüm direk 7 lt yaktı ki bu değer gerçeği yansıtmıyor tabiki bu kadar kısa mesafede ama bana uzun süre kullanımda çok fazla yakmayacak gibi geldi en azından benim yolumda. Ne yazık ki ses performansını test edemedim. Rüzgar sesini de test edemedim yüksek hızlara çıkamadığım ve Ankara'da fırtına olduğu için.

Rakiplerine göre şöyle bir yorum yapayım. Bu donanımda spor bir paket passat almaya kalksam 160 bin tl, talisman 140 bintl civarlarında ki insignia'yı 109 bin gibi bir rakama aldım.

Herkese teşekkür ederim yorumları için, kullancılardan hala yorum bekliyorum.

Yorum

Şimdiden hayırlı olsun

Kullandıkça biz sizden yorum bekliyeceğiz

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

teşekkürler

Yorum

2009 dan beri benzinli 1,6 turbo elegans kullaniyorum..se vdigim yonleri kasasinin agir olmasi ic mekanin genisligi yeterli konforu, performansi, vergi kasko ekonomik, parcalari rahat bulunuyor vs...
                        Olumsuz yonleri opelin aracina sahip cikmamasi, boya atma problemi, yakitinin 9,8 olmasi, sacma sapan sorunlar cikarma ihtimali...Bu problemler genellikle bilgisayardan ve son yillarda nedense hic sorun cikarmiyor...

Yorum

bende 1 aylık insignia sport kullanıcısı olarak yorumları ekleyeyim.

Önceki aracım 2012 de Polo 1.2 dizeldi. B sınıfı araç olmasına rağmen konfor olarak ve yakıt olark çok memnundum. D sınıfı bir araca geçince tabiiki ciddi fark var ama aynı sınıftaki araçlar ile karşılayınca gerçekten en iyisi diyebilirim. Tabii bu sınıfta passat ve superb için diyorum. Hem görsel açıdan hemde konfor, yakıt...vs oldukça tatmin edici. Ben kesinlikle tavsiye ederim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Cnrcnk
                            bende 1 aylık insignia sport kullanıcısı olarak yorumları ekleyeyim.

Önceki aracım 2012 de Polo 1.2 dizeldi. B sınıfı araç olmasına rağmen konfor olarak ve yakıt olark çok memnundum. D sınıfı bir araca geçince tabiiki ciddi fark var ama aynı sınıftaki araçlar ile karşılayınca gerçekten en iyisi diyebilirim. Tabii bu sınıfta passat ve superb için diyorum. Hem görsel açıdan hemde konfor, yakıt...vs oldukça tatmin edici. Ben kesinlikle tavsiye ederim
                            Yakıt durumu nasıl hocam ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sedat 8266
                              İnsignia 1.6cdti den F30 316'ya geçen biri olarak yarın yorum yazayım bugün çok vaktim yok. Ama çok kısa insignia iyi araba arkadaşlar, iki aracında birbirlerine göre artı ve eksileri var
                              yorumlarinizi bekliyorum

Yorum

İşleniyor...
                              X