Duyuru

Collapse
No announcement yet.

jant opsiyonu - 19 mu 20 mi?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• jant opsiyonu - 19 mu 20 mi?

Merhabalar,

yarın kısmetse insignia siparişi vermeyi düşünüyorum arkadaşlar.

alırken orjinal olsun bi kere olsun mantığında olduğumdan opsiyonel jantlardan birine karar vereceğim.

Forumlarda kimisi Türkiye yollarında değmez diyor kimisi ben kullanıyorum sorun yok diyor.

kullananlar mutlaka vardır lütfen bana yol gösterin 19 alıp keşke 20 alsaydım yada 20 alıp keşke 19 olsaydı demek istemiyorum.

artıları ve eksileri ile kullanan arkadaşlardan yorum alabilirsem çok sevinirim.

renk konusunda da beyaz rengi öven övene fakat benim gönlüm "teknik gri" de. kullanımı siyah renk kadar zahmetlimi onu merak ediyorum. (12 yıldır gri vectra kullandığımdan normal griye pek yanaşasım gelmiyor )

yorumlarınız ve fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Ynt: jant opsiyonu - 19 mu 20 mi?

welcome

Kendinizi tanıtırmısınız
    http://www.insigniateam.com/forum/index.php?topic=14.0

Benim arajımda 19" var ve bir sorun yaşamadım 20" kullanan arkadaşlar var onlarda memnunlar Flexi alabiliyorsanız onu alın

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

teşekkür ederim, ben de aranıza katılıyorum inşallah bu hafta

Yorum

20" alın her türlü güzel görünüyor. Benim en sevdiğim fotoğraflardan birisi:

19 luk da oldukça güzel ama imkan varsa 20 derim ben
        Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
        Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
        VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

Araç fiyatları ile ilgili bir yığın fiyat saçmalığı var.Sizinki 1.6t cosmo ise ne kadara aldığınızı öğrenebilirmiyiz.

Yorum

jant büyüdükce yakıt sarfiyati artar diye biliyorum
            Yeni i30 style 1.6 crdi beyaz

Yorum

Tüketimi arttırır konforu azaltır aynı zamanda daha şık görünür ve yol tutuşu artar. Bir de max. hız da mı artıyordu ne tam emin değilim ama dknow
              Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
              Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
              VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

19 inç favorim
                Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

Merhaba!

Aracımı alma sürecinde iken en çok araştırdığım konulardan biri jant ebadı idi...İlk başta şık görüntüsü dolayısıyla 20 inç almak istiyordum..Fakat sonradan araştırma yaptıkça önce 19 inç jantlara daha sonrada standart Cosmo jantlarını almaya karar verdim..Ve iyi ki öyle yapmışım diyorum şimdi..

Jant ebadı büyüdükçe lastiklerin yanak genişliği azalıyor..Çukurlara sert düşerseniz lastik yanaklarındaki radyal teller zarar görür,lastik bu bölgelerden balon yapar,jantta zarar görebilir.

20 inç lastiklerin fiyatı 18 inç lastiklerin 2 katından daha pahalı..

Yanak genişliği az olduğu için lastiklerinizi daha konforlu ve yumuşak sürüş sağlayan düşük basınçta kullanma sansınız kalmaz..Lastiklerdeki yanak genişliği aynı amortisörler gibi arabanın süspansiyonuna katkıda bulunur..Dolayısıyla 20 inç jant seçecekseniz daha sert süspansiyona ve konfora razı olmanız gerekecek..

Ayrıca forumdan debriyajı erken biten birkaç arkadaşa (25000 km civarı bitmiş) servisleri 20 inç jantların debriyaja fazla yük bindirdiğini ve bunun da debriyajın erken tükenmesine sebep olduğunu belirtmiş..

Estetik açıdan daha güzel görünüm sağladığı tartışılmaz ama aracı kullanacağınız yerde yollar otoban gibi düz değilse ve yukarıda anlattığım dezavantajları peşinen kabul ediyorsanız 20 inç yada 19 inç seçimi yapabilirsiniz..

Selamlar...
                  2010 Cosmo 1.6T / Flexride / DVD800 / Infinity ses sistemi/Teknik Gri / Avanue Morrocano Bej döşeme

Yorum

Orjinal yazı sahibi: oceanexplorer
                    Merhaba!

Aracımı alma sürecinde iken en çok araştırdığım konulardan biri jant ebadı idi...İlk başta şık görüntüsü dolayısıyla 20 inç almak istiyordum..Fakat sonradan araştırma yaptıkça önce 19 inç jantlara daha sonrada standart Cosmo jantlarını almaya karar verdim..Ve iyi ki öyle yapmışım diyorum şimdi..

Jant ebadı büyüdükçe lastiklerin yanak genişliği azalıyor..Çukurlara sert düşerseniz lastik yanaklarındaki radyal teller zarar görür,lastik bu bölgelerden balon yapar,jantta zarar görebilir.

20 inç lastiklerin fiyatı 18 inç lastiklerin 2 katından daha pahalı..

Yanak genişliği az olduğu için lastiklerinizi daha konforlu ve yumuşak sürüş sağlayan düşük basınçta kullanma sansınız kalmaz..Lastiklerdeki yanak genişliği aynı amortisörler gibi arabanın süspansiyonuna katkıda bulunur..Dolayısıyla 20 inç jant seçecekseniz daha sert süspansiyona ve konfora razı olmanız gerekecek..

Ayrıca forumdan debriyajı erken biten birkaç arkadaşa (25000 km civarı bitmiş) servisleri 20 inç jantların debriyaja fazla yük bindirdiğini ve bunun da debriyajın erken tükenmesine sebep olduğunu belirtmiş..

Estetik açıdan daha güzel görünüm sağladığı tartışılmaz ama aracı kullanacağınız yerde yollar otoban gibi düz değilse ve yukarıda anlattığım dezavantajları peşinen kabul ediyorsanız 20 inç yada 19 inç seçimi yapabilirsiniz..

Selamlar...
                    teşekkür ederim anladığım kadarıyla 20 inç kafadan mantık dışı kalıyor.

motorun (1.6T 180hp) özellikle 20 inçi kaldırıp kaldıramayacğı sorusu aklımı kurcalıyordu benim de. bilgilendirdiğiniz iyi oldu.

ben istanbul'dayım kullanacağım yer genellikle e5 ve çevre yolu. bahçelievlerin sokakları ne kadar çukurluysa o kadar da çukur var işte .

19 jantta da böyle bi problemle karşılaşan bir arkadaş varmı acaba?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: KrM
                      Araç fiyatları ile ilgili bir yığın fiyat saçmalığı var.Sizinki 1.6t cosmo ise ne kadara aldığınızı öğrenebilirmiyiz.
                      kesinlikle haklısınız, bu kampanya olayı her tarafı allak bullak etti.

ben opsiyonlar üzerinden konuştum fakat tersten hesapladığımda baz fiyatı 59850 gibi oluyor. bir daha görüştüğümde ayrıntılı veririm bilgiyi.

Yorum

17 '' al Michelin Lsatikle

İLK AŞKIM 2009 Opel Insignia EDITION ELEGANCE 1.6
                        17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA  KIRMIZI
                        35GB5825  A Rh+

Yorum

18 inç sport jantı al bence dostum

2011 Astra J Sport 1.3 Eco - Siyah - Navi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Cihan
                            18 inç sport jantı al bence dostum
                            +1
                            Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

evet en mantıklısı 18 gibi gözüküyor. opel ataköy ile görüştüm bu öğlen aracı test ettim. kağıt üzerinde veriler benim eski 2.0 vectra CDX im den iyi olsa da pratikte performans o kadar değil malesef. demekki hacim fark ediyormuş ne kadar turbo olursa olsun.

neyse konuya döneyim, opel ataköyün sahibi de 19 takmış ama 2 kere lastik değiştirmek zorunda kalmış. lastiklerin fiyatı da tuzluymuş hani....

Yorum

İşleniyor...
                              X