Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia anahtarsız çalıştırmada büyük açık var.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• İnsignia anahtarsız çalıştırmada büyük açık var.

Diyelim ki anahtar cebinizde ve arabayı kilitlemeyi unuttunuz. İstanbul'dan Ankara'ya gittiniz. araba korumasız. Herhangi biri arabayı çalıştırabilir istediği yere gidebilir. Hiçbir şey yapamazsınız. Bunu engellemek için ayarları çok karıştırdım, çözümü bulamadım.

Ynt: İnsignia anahtarsız çalıştırmada büyük açık var.

Orjinal yazı sahibi: erkanince
    Diyelim ki anahtar cebinizde ve arabayı kilitlemeyi unuttunuz. İstanbul'dan Ankara'ya gittiniz. araba korumasız. Herhangi biri arabayı çalıştırabilir istediği yere gidebilir. Hiçbir şey yapamazsınız. Bunu engellemek için ayarları çok karıştırdım, çözümü bulamadım.
    Nasıl yani...?
    MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Öyle değil başıma şöyle bir olay gelmişti, otoparka aracımı çalışır halde bıraktım görevli başka araçları çekerken benim aracı "çalışır halde bırak git abi" dedi. Bende bıraktım 10 dakika sonra beni cepten aradılar meğer anahtarı yanıma almışım tabii otopark pert ihihi araba siz uzaklaştıktan sonra bir süre daha çalışıyor sonra duruyor ,

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
      Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Benim aracım kapıları kilitliyor çıktıktan sonra.
        .
        Anahtarsız girişi bunun için yapmışlar.
        İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri Koltuklar

Yorum

Orjinal yazı sahibi: erkanince
          Ayarlarda pasif kilitleme var (aktif kilitleme de olabilir yanlış hatırlamıyorsam ben ikisinide aktifleştirmiştim) . O özelliği etkinleştirirseniz araçtan çıktıktan 5 sn falan sonra araç kısa bir korna çalarak kapıları kilitliyor.

Yorum

Benim aracım çalışır vaziyette stop edene kadar her yere gider anahtarsız.Bu fordda ve renaultta böyle stop falan etmiyor.İnsignia ediyorsa iyiymiş.Ama benim mondeoda araba çalışırken aracı kilitleyip gidebiliyorsun.Renault buna izin vermiyor.Firmaların farklı güvenli anlayışları var.
            2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
            2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Benim başıma da geldi...Anahtar kardeşimde kaldı bastım gittim arkamdan tlf açtı "Anahtar bende kaldı gel" dedi...Yaklaşık 1 km falan uzaklaşmıştım...Geri dönüp aldım...Araba çalışmaya devam etti...

Yorum

İyide aracın çalışması için anahtar ile aracın belli bir mesafede birbirlerine yakın şekilde olması lazım anahtarsız çalıştırma için. Araç kilitlenmeyip garajda misal memlekete bırakıp, istanbul'a gitseniz bile yedek anahtar ile çalıştırılmadıktan sonra o düğmeye istediğiniz kadar basın araç çalışmayacaktır. He kapılar kilitlenmediği takdirde araç içine girecek birinin ne zarar verebileceği meçhul. İç konsola zarar verebileceği gibi kaputu açarak (mandal malum içerde) motor ve diğer aksamlara da zarar verebilir. Kapılar kilitlenmediği için olası zararları da kasko karşılamayacaktır. Bu yüzden maalesef araçlarımızda otomatik kapı kilitlenme yok indikten sonra ama sahip olduğumuz kumanda ile kilitleme alışkanlığını mutlaka edinmeliyiz.

Yorum

Yanlışınız var aracın yanından 2 adım ayrıldıktan sonra kitliyor araç. En sevdiğim özellik bu anahtarı hiç cebinizden çıkarmaya gerek kalmıyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yusuf_25
                    Yanlışınız var aracın yanından 2 adım ayrıldıktan sonra kitliyor araç. En sevdiğim özellik bu anahtarı hiç cebinizden çıkarmaya gerek kalmıyor
                    Nasıl ayarlanıyor acaba...Merak ettim...Kılavuza göz atmak gerek...

Yorum

evet aracın yanından 3-5 adım ayrılınca otomatik kilitliyor. Ben bu korna çalma uyarısını kapatamadım.Kornalı uyarıyı şu durumlarda veriyor.
                      1-Aracı durdurup stop edip vitesi P durumuna getirip(belki diğer konumlarda da öter) anahtarı arabada unutursak kornayı çalıyor.(kapıyı o anda kitlemiyor.Belki dönüp anahtarı almazsak bi süre sonra kitler)Bu güzel, ancak bazen aynı şartlarda araçtan inip arabanın yanında beklersek de(anahtar cepte) korna çalıyor.Çünkü anahtarı algılamaya devam ediyor,arabada unuttuk zannediyor ve korna çalıyor.kornayı duyan da dönüp bana bakıyor kendisine çaldım diye
                      2-Araç çalışırken vitesi boşa(N) alıp çalışır vaziyetteyken inip uzaklaşırsak korna çalıyor.(Bu durumda kapıyı kilitleyip kilitlemediğine dikkat etmedim) Ben bu sebeplerden dolayı kornalı uyarıyı kapatmak istiyorum ancak ayarlarda göremedim.Aslında yararlı bir özellik ama yine de istediğimde kapatmak isterim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: eto1907
                        evet aracın yanından 3-5 adım ayrılınca otomatik kilitliyor. Ben bu korna çalma uyarısını kapatamadım.Kornalı uyarıyı şu durumlarda veriyor.
                        1-Aracı durdurup stop edip vitesi P durumuna getirip(belki diğer konumlarda da öter) anahtarı arabada unutursak kornayı çalıyor.(kapıyı o anda kitlemiyor.Belki dönüp anahtarı almazsak bi süre sonra kitler)Bu güzel, ancak bazen aynı şartlarda araçtan inip arabanın yanında beklersek de(anahtar cepte) korna çalıyor.Çünkü anahtarı algılamaya devam ediyor,arabada unuttuk zannediyor ve korna çalıyor.kornayı duyan da dönüp bana bakıyor kendisine çaldım diye
                        2-Araç çalışırken vitesi boşa(N) alıp çalışır vaziyetteyken inip uzaklaşırsak korna çalıyor.(Bu durumda kapıyı kilitleyip kilitlemediğine dikkat etmedim) Ben bu sebeplerden dolayı kornalı uyarıyı kapatmak istiyorum ancak ayarlarda göremedim.Aslında yararlı bir özellik ama yine de istediğimde kapatmak isterim.
                        Araba çalışmazken anahtarı unutursanızda korna uyarıyor yani iyi bir özellik

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                        Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Benim aracım 2014 edition elegance, anahtar üzerimde iken uzaklaşınca kapıyı kilitlemiyor malesef. Klavuzda da böyle bir şey yazmıyor.

Konu sahibi: çalışmayan aracı "anahtar içinde olmadan" çalıştıramazsın. Ankara istanbul neden dedin anlamadım açıkçası.
                          Fikrin kadar varsın!

Yorum

İşleniyor...
                          X