Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bunları Biliyor muydunuz?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Ynt: Bunları Biliyor muydunuz?

aracın sadece motoru duruyor diğer bütün ekipmanlar çalışmaya devam, farlar klima frenler direksiyon hidroliği vs vs...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
      Orjinal yazı sahibi: 35OFT23
      Fatih abi sen bu işin pirisin ya araçtaki bütün sensörleri çalıştırarak tarihe geçeceksin
      Yok canım yeni birşey bulmak zor oluyor fren uyarısı ama gerçekten güzel ve önemli bir uyarı bir çok lüks araçta bu sensörler yok arabamızın kıymetini bilelim
      yada disk ve balataların aşırı ısınma sorunu oldugu için böyle bi özellik yapma gereksinimi duymuşlardır.

Yorum

Edition elegancelerde şaşırtıcı bir özellik varmı?
        2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

2011 cosmo edition'larin confirasyo kısmını biraz kurcaladığınızda güzel özellikler ver.Mesela : Sadece şöför kapısı açılsın,dördü birden açılsın,hareket ettiğnizde otomatik kapılar kilitlensin v.b. İnsigniaları tanımak için onları biraz sevmek lazım.Aşık olmak için ona iginizi artırmanız lazım.

Yorum

cosmo edition ?

bu arada sınırlı sayıda olan Edition (elegance paketsiz) Insignia'lardan birini de Çorum'da gördüm
            InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
              cosmo edition ?

bu arada sınırlı sayıda olan Edition (elegance paketsiz) Insignia'lardan birini de Çorum'da gördüm
              el freni klasik türden miydi? yoksa bazı edition üzerine paketli modellerde park sensörü koymayı unutuyorlar... mesela bizim eski araç edition artı premium paket dvd800 dü park sensörlerini koymayı unutmuşlardı!!! fiyatta indirim yapıp arkaya park sensörü koymuşlardı... dış görünüşten kesin ayırt edilmez

Yorum

el freni klasik türden miydi? yoksa bazı edition üzerine paketli modellerde park sensörü koymayı unutuyorlar... mesela bizim eski araç edition artı premium paket dvd800 dü park sensörlerini koymayı unutmuşlardı!!! fiyatta indirim yapıp arkaya park sensörü koymuşlardı... dış görünüşten kesin ayırt edilmez
                iç mekanı göremedim, en koyusundan film çekmiş camlara dediğin gibi premium paketlere ön park sensörü koymamışlardı ama araç premium paket değildi, farlar reflektörlü halojen fardı.
                InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
                  iç mekanı göremedim, en koyusundan film çekmiş camlara dediğin gibi premium paketlere ön park sensörü koymamışlardı ama araç premium paket değildi, farlar reflektörlü halojen fardı.
                  ön park sensörü değil hiç park sensörü yoktu bize hatalarını telafi için arkalara bedava taktılar, bir de fiyattan indirim yaptılar... valla öyleyse en özel insignia o aslında

Yorum

Orjinal yazı sahibi: alibaba3434
                    2012 insignia 1.4 t dede otomatik kilitleme config menüsünden açılıp kapatılabiliyor..

Start7stoplu 1.4 turbolarda bayır aşşagı sıkışık trafikte araç yavaş giderken bile araç stop konumuna geliyor belli bir süre motor çalışmadan sıkışık trafikde arabayı aşşa salıyorun belli bir mesafe sonra araç start a geçiyor 2-3 saniye sürmeden tekrar stop a geçiyor.Araç stop konumda direksiyon pekde sert gelmedi bana frenlerde startdakinden farksızdı biraz garip bir durum oluyor ama yakıt tsarrufu için iyi
                    aracın sadece motoru duruyor diğer bütün ekipmanlar çalışmaya devam, farlar klima frenler direksiyon hidroliği vs vs...
                    Aracın start-stop özelliği aktif olduğunda sadece motor durmuyor, frenler ve direksiyon da sertleşiyor. Yani aracın hareket almayacağı varsayılmış, sürüş sistemleri duruyor.

(araçta sıkışık trafikte vites boştayken ayağınızı debriyaj'dan çekip durma noktasına kadar fren yaparsanız sistem devreye girip aracın duracakmış gibi stop ediyor, ama siz yavaş yavaşta olsa gitmeye devam ederseniz bakıyor ki araç gidiyor hemen tekrar çalıştırıyor) (kısa süreli dur kalklar için start-stop kullanılmamalı bence)

Diğer elektronik sistemler aktif olarak çalışıyor (klima, ses, navi, camlar vs.)
                    2012 İNSİGNİA 1.4T***Karbon Siyah***18" Jant***Cyclone DVD***JBL Ses Sistemi

Yorum

Geçenlerde aracı yıkattım. Yıkama bitip arabayı çalıştırdığımda ekranda "StabiliTrak" uyarısı verdi ve ESC lambası sarı olarak yanık kaldı. Servis işaretide verdi. Aha dedim 3 günlük araba sapıttı 1 km kadar yol gittim uyarılar kayboldu. Sanırım tekerleklerdeki sensörler felan ıslandığı için böyle bir uyarı verdi. Kuruyunca da kayboldu diye düşünüyorum.

Ayrıca start stopla ilgili benim aracımdaki durumu anlatayım. Köprüde bizzat denedim. Araba stop ettiğinde yokuş aşağı vaziyetteyse ve debriyaja basmadan ayağınızı frenden çektiyseniz herşey gayet düzgün bir şekilde çalışıyor. Motor hariç tabi. Fren ve direksiyon bende yumuşak kaldı. Klima çalışıyordu. Radyo çalışıyordu. Ancak belirli bir süre sonra zaten durur vaziyette olsada çalışıyor. Oradaki ölçüt ise stop ettikten sonra motor 3 derece soğuduysa çalışıyor (kitapçıkta verilen bilgi).
                      (Satıldı..) 2012 - 1.4 Turbo - Edition Elegance - Siyah/Bej - 18" - Cyclone Navi

Yorum

anladığım kadarıyla araç hafif hareket halindeyken kazandığı direksiyon yumaşaklığından bahsediyosun, birde araç dururken auto stop halinde direksiyonu test edin, kontak kapalı gibi serttir direksiyon.

Yorum

Ozan abi, bizim araçlarda frenler şişiyor ya aracı kapattığında, kontağı açtığımız zaman frenler yumuşamaya başlıyor, diğer araçlarda araba çalıştıktan sonra frenler yumuşamaya başlar, yani start&stop modunda kesinlikle frenler sertleşmez, benim düşüncem bu, çünkü şişerse yokuşta mesela start stop modunda olursa araba kayabilir bile, çünkü şişen fren tutmuyor aracı, ben start&stoplu insignia sürmedim fakat start stoplu kullandığım diğer araçlar (mercedes, psa grubu) hiçbirinde direksiyon da sertleşmiyor, frenler de, sadece motor duruyor, opel böyle birşey yapmış olamaz diye düşündüm...

Yorum

zaten kapalı kontak araçta da frene 2-3 defa basınca fren şişer ve sertleşir, ilk basışta fren pedalı sonuna kadar gider.

start-stop da frene basıp aracı durdurduktan sonra ayağını debriyajdan çektiğinde devreye giriyor ki, yokuşta olsan bile ayağın zaten frende beklediği için araç sabit beklemiş oluyor. yokuşta kayma gibi bir durum olmaz.

ama yinede tekrar deniycem frenin sertleşip sertleşmediğini. çünkü direksiyon bariz sertleşiyor.

Yorum

Start&stop'ta şoför kapısını açınca araba çalışıyor.

Yorum

startstop devredeyken freni pompalamayı denediniz mi?Frene bastığınızda raç stop,pompaladığınızda start oluyor.
                                Insignia NB 1.4 140 HP Edition Elegance +sunroof +dvd navi panacoto bej+bej

Yorum

İşleniyor...
                                X