Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bunları Biliyor muydunuz?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Bunları Biliyor muydunuz?

Bende yazayım burada göremedim. El freni çekiliyken kalkmayı denerseniz fazla zorlamadan kendini bırakıyor. Passat ile bu olay emniyet kemeri takılıyken aktif oluyordu OPEL de farketmiyor. :=)

ESP tuşu ilk basışta dinamik çekiş kontrolünü, basılı tutunca ESP yi devre dışı bırakıyor.

Bu arada;
    1- Park asistanı nedir ? Sağda yer aranıyor solda yer aranıyor, geri vitese takınca devre dışı, karıştırınca hizmet dışı çözebilmiş değilim =)
    2- Far lar için otomatik uzun kısa olayı nasıl aktif ediliyor bunuda bilen biri izah ederse bizde faydalanalım. Yukarı 2 kere sinyal kolunu ileri itin denilmiş ama denedim bi ibare herhangi bi bildirim olmadı.
    3- Far yıkama olayı nasıldır
    4- Kısalar neye göre aşağı yukarı inip çıkıyor anlamış değilim, gece yolculuğundan nefret etmeye başladım, karşıdan gelen her selektörde bi tarafım sızlıyor, anlıyorum ki iyi niyet ve temennileri benimle bereber
    5- Dün motorun sol öndeki sigorta kutusunu ve önündeki merkezi sinir sistemini poşetle kaplatarak motoru yıkattım. Tertemiz oldu bi sıkıntı olurmu ? Yıkatan arkadaşlar varmı aramızda ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Yakup
      Bende yazayım burada göremedim. El freni çekiliyken kalkmayı denerseniz fazla zorlamadan kendini bırakıyor. Passat ile bu olay emniyet kemeri takılıyken aktif oluyordu OPEL de farketmiyor. :=)

ESP tuşu ilk basışta dinamik çekiş kontrolünü, basılı tutunca ESP yi devre dışı bırakıyor.

Bu arada;
      1- Park asistanı nedir ? Sağda yer aranıyor solda yer aranıyor, geri vitese takınca devre dışı, karıştırınca hizmet dışı çözebilmiş değilim =)
      2- Far lar için otomatik uzun kısa olayı nasıl aktif ediliyor bunuda bilen biri izah ederse bizde faydalanalım. Yukarı 2 kere sinyal kolunu ileri itin denilmiş ama denedim bi ibare herhangi bi bildirim olmadı.
      4- Kısalar neye göre aşağı yukarı inip çıkıyor anlamış değilim, gece yolculuğundan nefret etmeye başladım, karşıdan gelen her selektörde bi tarafım sızlıyor, anlıyorum ki iyi niyet ve temennileri benimle bereber
      5- Dün motorun sol öndeki sigorta kutusunu ve önündeki merkezi sinir sistemini poşetle kaplatarak motoru yıkattım. Tertemiz oldu bi sıkıntı olurmu ? Yıkatan arkadaşlar varmı aramızda ?

güzel sorular....

1- park asistanı park yeri bulmaya ve bulduğu yere yerleştirmeye yarayan bi özellik, düğmeye bastığınız da devreye girer, siz yavaş bi şekilde ilerlerken girebileceği park yerini arar, uygun yeri bulduğunda sizi yönlendirerek, komutlar vererek sizin park etmenizi sağlar....
      2-farlar auto modunda iken sellektör kolunun 2 defa ileri ittirmeniz uzun far asistanını aktif edecektir, bunu gece demeniz gerekiyor sanırımi emin değilim, için A harfi olan yeşil ışıklı bi bildirim devir saatinin alt kısmında yanacaktır...
      3-gece falarınız yanıyorken cam yıkama yaparsanız farlarınızda otomatik olarak yıkanır, sistem bu şekilde çalışmakta....
      4-kısa hüzmeli farlar aracın hızına ve hava durumuna göre kendini ayarlamaktadır....
      5-bu şekilde motor yıkamanız zarar vermez, sigortayı ve beyni kapadığınız sürece sorun olmaz, yinede çok sık yıkatmamaya çalışın....

Yorum

El freni çekiliyken kalkmayı denerseniz fazla zorlamadan kendini bırakıyor.
        servisler bunu tavsiye etmiyorlar, eğer yokuşta kalkma gibi bir durum ortaya çıkarsa araçta zaten yokuş kalkış desteği var, esp olayını biliyordum ben çok güzel bir özellik, bu segmentte başka hiçbir araçta esp tamamen kapatılamıyor

Yorum

Şimdi bu sıcakta kendimi rahatsız edip garaja kadar yürüdüm, o butona bastım ve park yeri aranıyor dedi hatta biraz fazlaca bastım sağ- sol değişti
          park halindeki önü arkası boş bir aracın yanından geçtim ses yok, geri geri gideyim dedim devre dışı dedi, sağ sol değiştirip denedim yok, döndüm geldim diğer yandan denedim yine bi şey demedi.
          Sanırım araçta benim gibi niyetli bugün, kafa tam basmıyor, göremiyor boşlukları..
          Neyse zaman zaman denerim artık..

Yorum

siz onu bir servise gösterin, ya da çok mu hızlı geçiyorsunuz boşlukların yanından acaba?

Yorum

Bu arada;

tüm sorularınızı Hasan abi cevaplamış, ben de ilave yapayım,

2- akşam aracınıza bindiğinizde, veya akşam seyahat ederken, aracınızın hareketli veya sabit olması sorun değil, Uzun Far Asistanı nı devreye almak için, sinyal kolunu selektör yapar gibi iki defa art arda ileri ittirmeniz gerekiyor hepsi bu ama dikkat edeceğiniz nokta en önce *far açma tuşunuz AUTO konumunda olmalı ve sis farlarınız kapalı olmalıdır

3- Far Yıkama Sistemi, gece veya gündüz fark etmez, gündüz sistemi çalıştırmak için farlarınızı manuel olarak açıp silecek kolunu camlara su püskürtmek için çekili tutun farlarınız yıkanacaktır.. kesik kesik su fışkırtmayın, yalnızca kolu çekili tuttuğunuz zaman farlar yıkanır, tampondaki kapakçık ileri çıkar ve farlara iki defa basınçlı su fışkırtır
              gece ise zaten farlarınız açık olduğu için araç hareket alindeyken veya dururken silecek kolunu çekili tutarsanız farlarınızın yıkandığını göreceksiniz

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

Şimdi bu sıcakta kendimi rahatsız edip garaja kadar yürüdüm, o butona bastım ve park yeri aranıyor dedi hatta biraz fazlaca bastım sağ- sol değişti
                park halindeki önü arkası boş bir aracın yanından geçtim ses yok, geri geri gideyim dedim devre dışı dedi, sağ sol değiştirip denedim yok, döndüm geldim diğer yandan denedim yine bi şey demedi.
                Sanırım araçta benim gibi niyetli bugün, kafa tam basmıyor, göremiyor boşlukları..
                Neyse zaman zaman denerim artık..

giremeyeceği boşlukları görmez, sağdan giderken sağ tarafı taratın, boşluk gördüğünzde siz frene basmayın sadece yavaş ilerleyin, o sizi dur diye uyaracak ve park ettirecektir, göstergedeki bilgi ekranını takip edin yeterli....

Yorum

uzun far asistanı far auto konumundayken farlar yandığında, geceleyin ya da tünel içinde devrede oluyor zaten, bişeye basmanıza gerek yok... eğer sis farını açarsanız, ön veya arka sis farketmez sistem devreden çıkıyor ama sisi söndürürseniz sistem devreye giriyor, ve manuel olarak da sinyal kolunu ittirerek uzuna atarsanız devreden çıkar, sonra iki kez hızlıca ittirirseniz devreye girer

Yorum

114. sayfada anlatılmış ayrıca birde 25 mil hız sınırı bulunuyormuş bu sistem için..

OPEL ci alman amcalar der ki ;

High Beam Assist
                    This feature allows high beam as
                    main driving light by night and when
                    vehicle speed is faster than 25 mph.
                    It switches to low beam when:
                    ■ the camera in the windscreen
                    detects the lights of oncoming or
                    preceding vehicles
                    ■ the vehicle speed is slower than
                    12 mph
                    ■ it is foggy or snowy
                    ■ driving in urban areas
                    If there are no restrictions detected,
                    the system switches back to high
                    beam.
                    The green control indicator l
                    illuminates continuously when the
                    assist is activated, the blue one 7
                    illuminates when high beam is on

Yorum

aynen böyle abi, adam herşeyi ayrıntıyla yazmış, önündeki kamera herşeyi algılıyor, bayağı iyi bir kamera sistemi var... şehir içinde zaten yakmıyor uzunları, siste ve karda zaten sis lambaları yakıldığı için sistem deaktive oluyor...

Yorum

bir özellik daha var, 2009'larda olmayan bir özellik, güncelleme ile giderilebiliyor sanırım, aracın kilidini kumanda ile açtınız, fakat bir işiniz çıktı kapıyı açmadan geri döndünüz ve aracı kilitlemeyi de unuttunuz, araç bir müddet sonra (yaklaşık 30 sn) tekrardan hiç kapılar açılmadığı için kilitliyor...

Yorum

Eheeq..
                          Şu inmek için yada binmek için kapıyı açınca vızır vızır koltuk ileri geri gidiyor ya; Hasta ediyor beni, işte bu diyorum ..
                          BMW 530 serisinde direksiyonda yukarı kalkıyor ama olsun varsın bizimki sabit kalsın :P

Yorum

Bu arada geri vitese geçince sağ ayna denilmiş fakat bende her iki aynada yeri gösteriyor.
                            Park halindeki araçların arasından çıkış ararken sıkıntı oluyor.
                            Bu arada telefon için araç şarj aleti bozuldu evdeki fazla şarj aletini alıp arkadadaki 220V prize taktım
                            BAşka hangi araçta böyle bir çözüm üretebilirsiniz ? =)
                            Opel süper..

Yorum

evet iki ayna eğiliyor, ama bilmiyorum başkası yaşadı mı, bende aynalar eski yerine gelmeyi unutuyor bazen

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 35OFT23
                                evet iki ayna eğiliyor, ama bilmiyorum başkası yaşadı mı, bende aynalar eski yerine gelmeyi unutuyor bazen
                                benim araçtada her iki ayna görev yapıyodu ama servise gittim güncelleme ile düzeldi.. şimdi sadece sağ ayna görev yapıyor ve geri vitesten çıkardığım an eski hafızasına geri dönüyor, bence sizde bi uğrayın servise derim

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

İşleniyor...
                                X