Duyuru

Collapse
No announcement yet.

FREN VE ABS KABUSU (ACİL YARDIM)

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• FREN VE ABS KABUSU (ACİL YARDIM)

Merhaba Arkadaşlar,

Ben İstanbuldan Enes, İnsignia ailesine yeni katıldım.
    Tanışma bölümünede aynı konuyu yazdım sonra sohbetin burada döndüğünü farkettim.

Tanışmayla beraber aracımla ilgili tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

Yaklaşık iki hafta önce 2010 model 53.000 km'de 1.6 turbo 180hp İnsignia aldım, uzun zamandır hayal ettiğim gerçek oldu çok şükür.

Yalnız aracın frenleri ve yol tutuşu ile ilgili büyük bir problem yaşıyorum. Araçla sağa ya da sola sert hamle yaptığımda araç kafadan kayıyor ve bu benim çok canımı sıktı, ardından biraz zaman geçti ve dün akşam trafikte ortalama 70 km hızlarda seyrederken önüme bir araç çıktı ve bende kendimi sol şerite attım, ardından ilerde araçların durduğunu gördüm ve normal bi şekilde frene bastım. Yaklaşık 13 senedir araç kullanıyorum ve ilk kez böyle bir şey yaşadım. Frene basar basmaz ABS devreye girdi ve sanki hiç frene basmıyormuşum gibi ilerledim ve göz göre göre önümdeki araca vurdum. Düm düz kuru yolda bu kadar yavaş giderken böyle bir şey yaşamak gerçekten çok üzücü bir durum. Sonuçta Opelin en prestijli modeline biniyorum ve yaşadığım bu olay anlıkta olsa beni soğuttu. Neyse tutanakları tuttuk ardından yola devam ettim ve boş bir yolda frenleri bir deneyeyim dedim, anlık mı oldu o olay diye merak ettim. Sonra 50 km 80 km 100 km hızlarında giderken teker teker ani fren denemesi yaptım ve her defasında direkt ABS devreye girdi ve araç hep ileriye doğru kızaklandı. Olması gereken bu değil, şimdi sizlere soruyorum, araç ağır bakımından yeni çıktı. Balatalar ve diskler güzel denildi, araçta Yokohama'nın 4-5 yıllık daha 5 bin km yol yapmış lastikleri var. Sorun lastikler midir ya da ne olabilir.? Cevaplarınız ve yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim .

Ynt: FREN VE ABS KABUSU (ACİL YARDIM)

lastikleriniz kötüdür lastiklerinizi değiştirin, 4-5 yıllık lastik eski bir lastik, az km yapmış olsa bile özelliklerini kaybetmiştir, eğer havada çiğ varsa da böyle bir durum yaşanabilir

Yorum

Cevap için çok teşekkürler, benimde aklıma başka bir seçenek gelmiyor yalnız çiğ yoktu yerler tamamen kuruydu. Şimdi kış lastiği araştırıyorum en iyisi hangisiyse onu alacağım bu durum beni çok korkuttu.

Yorum

petlas alın, yerli malı, hem de büyük bir atılım yaptılar, dediğim gibi lastikler tek sorun burada, geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın

Yorum

Çok teşekkürler, amin. Görüşmek üzere

Yorum

Lastikleriniz serttir zira 5.000 km olsa bile 5-6 yıllık lastikle yola çıkılmaz.Çünkü lastiğin ömrü 4 yıldır en fazla,isterse dişleri hiç aşınmamış olsun.İnsignia yol tutuş ve frenleriyle de çok meşhurdur.Lastiklerinizi değiştirin kesinlikle...
            2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

bazen frenler yetersiz kalabiliyor, fakat yol tutuşu gerçekten güzel bir araç, amg C serisi ile kapışacak kadar güzel bir yol tutuşu var

Yorum

lastikte eski tarihliye, çıkmaya, kötü kaliteliye hiç bulaşmamak gerekli. aracın neresi bozulursa bozulsun, istediğiniz ustada yaptırın, istediğiniz kalitede parça ile değiştirtin. ama lastik ve frenlerde kaliteden ödün vermek tamamen insan hayatıyla oynamak demek.

lastik seçerken ıslak zemin performansının lastik etiketinde A olmasına dikkat edin. kış lastiği içinse yerli mallarını bilemem ama iskandinav markası nokian'ın çok iyi olduğunu araştırdıktan sonra öğrendim. kullanıp bilgilendiren arkadaşlar olursa daha iyi olur tabi ki.

ayrıca kış lastiği seçerken aracın kullanıcı el kitabındaki kış lastiği için seçilebilecek ebatlar kısmını incelemeyi unutmayın.
                1.4T Edition Elegance - Yeni Stil Paketi - Sunroof

Yorum

Öncelikle geçmiş olsun

İnsignianın frenleri normal şartlarda bu tür bir durum yaşatmaması lazım

Kontrol edilmesi gereken birçok parametre var öyle yada böyle bu olay oldu ama siz sunları kontrol edin

1-Fren Hidrolik kontrolü
                  2-Balata-Disk
                  3-Lastikler

Frene basma şeklinizde önemli bu arada .

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Lastikler kötüdür,bazen lastikler iyi olsa bile(dişleri)saklama koşullarına göre kuruyabiliyorlar o zamanda yol tutuşu berbat oluyor.Birde geçerliliği var diye biliyorum ama test edin acil fren anında el frenini çekili tutarsanız daha ciddi bir frenaj yapıyor benim başıma 2 kere geldi frenle durmuyacakken el freniyle durdu.Belkide tamamen psikolojik ama ciddi anlamda fark ettiğini hissettim

Yorum

Oncelikle cok gecmis olsun,d sinifi kullanmadigim arac kalmadi ama ne mercedes ne bmw
                      Ne audi hepsinden cok daha iyi duran bir arac insignia
                      En basta kontrol edilecek lastikler
                      Sonra balata disk eger yan sanayi takilmis ise orjinal yada bosch marka ile degisecek
                      Ve en son fren hidroligi mutlaka her bakimda degistirmek gerekir gozle gorulur sekilde fark belli oluyor
                      Yol tutusa gelirsen flexi yok ise yay sart aksi taktirde yol tutusu 10 uzerinden 7 dir
                      Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Tüm cevaplar için çok teşekkürler. Bu gün ilk işim servise gitmek olacak. İlk önce fren testi yaptıracağım ve kontrolden geçiricem. Bakalım sonuç ne çıkacak. lastikleri kesin değiştiricem zaten. Michelin pilot pa4 düşünüyorum ama nokian da ilgimi çekmeye başladı. Buradan sonuçları sizinle paylaşıcam.

Yorum

michelin primacy alın, ben kullanıyorum aşırı derecede memnunum, sessiz, konforlu ve de fren performansı çok iyi, fren yaparken tabii panik frende direk abs devreye girer, fakat eğer güzel bir frenleme yapmak istiyorsanız lastik tam kaymadan önceki o anda tutabilirseniz araç aşırı kısa mesafede duruyor, insignia 36-37 metre duruş mesafesine sahipken o durumda belki de 30 metrenin altında durur, bi kere deneme fırsatım oldu 198 km hızdan öyle bir fren yapmıştım, düşündüğümden çok daha kısa sürede durdu

Yorum

30 metre falan bizim araçlarda mümkün değil, ferrariler, porscheler falan için belki olabilir. 35 metre bile süper değer 100 km hızla ki onun mümkün olabileceğini sanmam. Ama insigniaların frenleri gerçekten iyi, geçen ay göbeğe içten girerken, dış şeritte önümde giden midibüs birdenbire benim şeride (içeriye) kaydı göbekte, frene öyle bir asıldım ki kesin duramayacağım, göbeğe çıkacağım sandım, ama zınk diye durdu. (yay taktıktan beri göbeklere girerken gaza asılıyorum tehlikeli olmaya başladı, çünkü kimse şeridini takip etmeyi bilmiyor memlekette, özellikle de göbeklerde)
                            ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Primacy yaz lastiği olduğu için düşünmedim, önümüz kış olduğu için kış lastiği düşünüyorum o da ya Michelin alpin pilot pa4 ya da nokian wr a4 ve gr2. İnşallah ikisinden birini insigniama takıcam

Yorum

İşleniyor...
                              X