Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.6CDTİ JANT SEÇİMİ

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1.6CDTİ JANT SEÇİMİ

Arkadaşlar merhaba.Ben Serdar.uzun yıllar 1.4 tsi passat dan sonra 2016 insignia 1.6 cdti at6 cosmo ile opel ailesine katılmış olduk..Aslında arama yaptırdım ama çok fazla sayfa olduğu için benzer konuyu göremedim,bu sebeple konu açılmış ise kusura bakmayın lütfen .. araç biliyorsunuz 245 45 r18 lastiklerle geliyor ve önümüz kış..1-1.5 ay sonra kış lastikleri almak durumunda olacağım . bizim buralar( zonguldak) yol açısından biraz sıkıntılı ,parke,yama ve küçük çukurlar bolca var..bu sebeple 18" jantların ve ince yanak lastiklerin biraz konfor sorunu yaşatacağını düşünüyorum.

Niyetim 17" alaşım jant takımı almak ve 225 50 r17 4 adet good year ultragrip kış lastik takımı ile tamamlamak .Asıl sorunum şu , jant olayını bilmemekle birlikte kormetal firmasının kaliteli alaşım jant yaptığını duydum .. sizlerin konu hakkında tavsiyelerine ihiyacım var açıkçası .. 245 45 18 kış lastikleri 500 tl nin altında değil ama 225/50/17 400 civarında .. jant takımları da gördüğüm kadarıyla 1000-1200 tl arası . işte burada seçim yapmam gerekiyor.konfor odaklı bir sürüş aradığım için 17" janta geçmelimiyim sizce ? belirttiğim ebadlar insignia ya uyum sağlar mı ? jant olarak tavsiyeniz var mıdır ?Birde ofset et35 ne demek , yani insignia da bu değer mi olmalı?

Şimdiden teşekkür eder,kazasız belasız sürüşler dilerim .. ( aynı konuyu tekrar açtıysam da lütfen kusura bakmayınız)

Saygılarımla....Serdar....

Ynt: 1.6CDTİ JANT SEÇİMİ

welcome

Konfor ver kış performansı için küçük jant daha verimli olacaktır

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

welcome

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

welcome obaa welcome

Opel Insignia COSMO 34FG350 2.0 CDTI 160hp AS

Yorum

Hoşbuldum arkadaşlar , hepinize teşekkür ederim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
            welcome

Konfor ver kış performansı için küçük jant daha verimli olacaktır
            Teşekkürler. Peki jant seçimi icin hangi değer ve kriterlere bakmam lazım ? Et35-45 65.1-67.1 vs gibi değerler var . Kormetal in kantları 5x120 buji , et35 yazıyor . Bu değer insignia icin uyumlu değerler midir ?

Yorum

Orjinal olmayan jantların insignialarda eğreti durduğunu düşünüyorum hem de siz boyut da küçültmeye niyetlisiniz, bence yapmayın derim. Jant takımı 1000-1200 lira, biz 1100 lira diyelim. 17 inçlik kışlıklar da 400 erden 1600 lira. Toplamda 2700 lira maliyet. 18 inç kışlık lastiklere 500 er lira dersek 2000 lira. Aradaki 700 lirayla aracınızın senelik bakımını yaptırırsınız hem de daha gösterişli olan büyük lastiklerde gezersiniz. Konfor kısmını gelirsek de 1 inç in fazla etkili olacağını sanmıyorum. 19 dan 20 den 17 inçe düşmeniz olabilir ama 18 den 17 ye düşmede pek fark olmaz gibi. Bu arada hoşgeldiniz hayırlı olsun aracınız

Yorum

Orjinal yazı sahibi: seq
                Orjinal olmayan jantların insignialarda eğreti durduğunu düşünüyorum hem de siz boyut da küçültmeye niyetlisiniz, bence yapmayın derim. Jant takımı 1000-1200 lira, biz 1100 lira diyelim. 17 inçlik kışlıklar da 400 erden 1600 lira. Toplamda 2700 lira maliyet. 18 inç kışlık lastiklere 500 er lira dersek 2000 lira. Aradaki 700 lirayla aracınızın senelik bakımını yaptırırsınız hem de daha gösterişli olan büyük lastiklerde gezersiniz. Konfor kısmını gelirsek de 1 inç in fazla etkili olacağını sanmıyorum. 19 dan 20 den 17 inçe düşmeniz olabilir ama 18 den 17 ye düşmede pek fark olmaz gibi. Bu arada hoşgeldiniz hayırlı olsun aracınız
                Öncelikle yanıtınız ve güzel dilekleriniz icin teşekkür ederim.Asinda aracı henüz teslim almadım.once sizin de yazdığınız gibi 18 jantlari bir sure deneyeyim .Eger konfordan sorun yaratırsa orijinal 17" insignia janti bakayım.Ama 17" jant ve 50-55 yanak lastikler gerçekten konfor sağlıyor araçlara .

Yorum

Serdar bey, bizim grupta (kdz Ereğli) bir arkadaşta yeni dizel araç var. Paketler biraz karışık olduğundan tam bilmiyorum ama 19 jant flexride şasi var. Konfor olarak benim 18 janttan daha iyi geliyor bana. Ama 17 dediğinizde benim 18 ile bayağı kadar fark var arada(bana göre). Hatta ilk bindiğimde şaşırmıştım.
                  Ama 19 ile araba çok şık gözüküyor. Şuradaki resimlerde görebilirsiniz. http://www.insigniateam.com/forum/in...?topic=17936.0
                  Bence imkan varsa 19a bakın çok şık oluyor gerçekten. Kışlık için 17 jant alıp kullanırsınız. İnternette bir yerde 17 jant 350 gibiydi(orjinal) balkan otoydu sanırım ama uyumlu mudur teknik olarak bilemiyorum.
                  Tabi zevk ve beklenti meselesi.

Aracı Ereğliden alacaksanız İbrahim bey var. Onu sorun, "İnsigniateam Kdz Ereğli" deyin o anlar yardımcı olur
                  Kafanız takılan bir şey olursa alacağınız araçtan bizim grupta 1 kişide var. Yakalarız sahibini, kurcalarız bilgi alırız.
                  2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

welcome

Ben de makyajlı kasa kullanıcısıyım. Ben kışlıkta 17 inç kullanıyorum ama bizim araçların süspansiyonları makyajsızlara göre daha yumuşak olduğu için 18 inç de kullanılabilir. Tercih meselesi. 17 inçe karar verirseniz bilin ki konfor artacak ama yol tutuş azalacak. 18 inçte ise dikkat edin lastikçi basınç sensörünü sök-tak yaparken kırmasın.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Orjinal yazı sahibi: denz
                      Serdar bey, bizim grupta (kdz Ereğli) bir arkadaşta yeni dizel araç var. Paketler biraz karışık olduğundan tam bilmiyorum ama 19 jant flexride şasi var. Konfor olarak benim 18 janttan daha iyi geliyor bana. Ama 17 dediğinizde benim 18 ile bayağı kadar fark var arada(bana göre). Hatta ilk bindiğimde şaşırmıştım.
                      Ama 19 ile araba çok şık gözüküyor. Şuradaki resimlerde görebilirsiniz. http://www.insigniateam.com/forum/in...?topic=17936.0
                      Bence imkan varsa 19a bakın çok şık oluyor gerçekten. Kışlık için 17 jant alıp kullanırsınız. İnternette bir yerde 17 jant 350 gibiydi(orjinal) balkan otoydu sanırım ama uyumlu mudur teknik olarak bilemiyorum.

Aracı Ereğliden alacaksanız İbrahim bey var. Onu sorun, "İnsigniateam Kdz Ereğli" deyin o anlar yardımcı olur
                      Kafanız takılan bir şey olursa alacağınız araçtan bizim grupta 1 kişide var. Yakalarız sahibini, kurcalarız bilgi alırız.
                      ilginiz için çok teşekkür diyorum Deniz Bey .. aracı uşak bayisinden sipariş ettim, düzce kervan a indirecekler .. faturası falan kesilmiş gümrükte , sevkiyat bekliyor..araç düzceye sağsalim indiğinde bende plaka işini resmileştireceğim bakalım nasip olursa .. herhangi bir sorum olursa aracı aldıktan sonra başınızı ağrıtabilirim görüşmek dileğiyle ..

Yorum

aracı henüz kullanamadığım için 18" in bizim bu bozuk yollarımızda henüz nasıl sonuç vereceğini bilemiyorum ama her şekilde en azından yanak kalınlığını 50 yapmayı düşünüyorum 235 50 18 de olabilir .. 17" orjinal jant satan bir arkadaşda var kış lastikleri ile beraber ama orjinal 17 lerde çok güzel olmamakla beraber en azından orjinal olduğu için de düşünüyorum...teşekkür ederim.

Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş
                        welcome

Ben de makyajlı kasa kullanıcısıyım. Ben kışlıkta 17 inç kullanıyorum ama bizim araçların süspansiyonları makyajsızlara göre daha yumuşak olduğu için 18 inç de kullanılabilir. Tercih meselesi. 17 inçe karar verirseniz bilin ki konfor artacak ama yol tutuş azalacak. 18 inçte ise dikkat edin lastikçi basınç sensörünü sök-tak yaparken kırmasın.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Serdar73
                          Orjinal yazı sahibi: denz

ilginiz için çok teşekkür diyorum Deniz Bey .. aracı uşak bayisinden sipariş ettim, düzce kervan a indirecekler .. faturası falan kesilmiş gümrükte , sevkiyat bekliyor..araç düzceye sağsalim indiğinde bende plaka işini resmileştireceğim bakalım nasip olursa .. herhangi bir sorum olursa aracı aldıktan sonra başınızı ağrıtabilirim görüşmek dileğiyle ..
                          hayırlı olsun. ben de uşakta oturuyorum ve insignia alma hayalim var. nasip

Yorum

aracı henüz kullanamadığım için 18" in bizim bu bozuk yollarımızda henüz nasıl sonuç vereceğini bilemiyorum ama her şekilde en azından yanak kalınlığını 50 yapmayı düşünüyorum 235 50 18 de olabilir .. 17" orjinal jant satan bir arkadaşda var kış lastikleri ile beraber ama orjinal 17 lerde çok güzel olmamakla beraber en azından orjinal olduğu için de düşünüyorum...teşekkür ederim.

welcome

Tabanı sabit tutmazsanız yanak oranını 50 yaparak yanağı kalınlaştıramazsınız. O zaman da teker çapı fazla büyüyecektir.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

welcome

Tabanı sabit tutmazsanız yanak oranını 50 yaparak yanağı kalınlaştıramazsınız. O zaman da teker çapı fazla büyüyecektir.
                              peki hangi lastik ebadları uyar hocam ?

Yorum

İşleniyor...
                              X