Öncelikle herkese merhabalar. Belki hatırlarsınız, ben yakın bi tarihte aracımı aldığım için taze insigniacılardanım Gerek forum sitelerinde gerek aile-arkadaş ortamında sürekli bu iki aracın karşılaştırılması yapılıyor. Her kafadan bir ses çıkıyor herkes ayrı telden çalıyor. Bu karşılaştırmayı yapanlar bir gün passatla gezsinler, bir gün insigniayla. Farkı zaten kendileri anlayacaktır. Passata çekilen muameleyle insigniaya çekilen muamele kesinlikle bir değil. Altınızda insignia varken ister uzun yolda olsun ister şehir içinde ara sokaklarda olsun herkesin size yol verdiğini, size çarpmaktan veya sürtmekten çekindiklerini, kırmızı ışıkta beklerken diğer sürücülerin veya yayaların bakışlarını, yavaş gitseniz dahi isteseniz tozu dumana katacağınızı arkanızdakilerin çok iyi bildiği için selektör yapmadıklarını, tabiri caize ''buyur abi, büyüğümsün'' dediklerini fark edecektir. Ama passat öyle değil işte. Piyasa bütün modellerinden çok fazla olduğu, artık ele ayağa düştüğü için sıradan bir araba gibi geliyor bana passat. Daha pahalı, daha bilinen olmasına rağmen passatın o parayı hakettiğini düşünmüyorum. Hani şarkı sözü var ya ''görürdü elmas muamelesi az olsaydı eğer kum'' Az olan değerli, kıymetli olur hesabı bence. Passat deyince insanlardan tepki gelmezken, insignia deyince ooo sesleri duyuluyor. Kendimi gösteriş meraklısıymış gibi göstermiş olabilirim bu yazıda ama inanın öyle değilim Daha önce yüzlerce kez kıyasa girdi bu iki araç. Yakıt tüketimi, ikinci el piyasası, LPG uyumu, arızası, dsg şanzumanı vs. Ben naçizane kendi fikrimce sosyal-beşeri ya da nasıl diyeyim insanların gözünde öteki pencereden görünenleri anlatmaya çalıştım. Önceki aracım vectraydı mesela, vectracı arkadaşlarım varsa kızmasınlar ama vectradayken yaşadığım hisle insignia bir değil. Passat da öyle işte. Her ne kadar 0 km de olsa, ağzına kadar dolu olsa, 145 bin tl de olsa sıradan.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
INSIGNIA vs PASSAT karşılaştırması
Collapse
X
-
Ynt: INSIGNIA vs PASSAT karşılaştırması
gercekten düşünceleriniz cok doğru suan bende 2015 passat 1.6 tdi dsg var insigniamı cok özlüyorum araç donanım anlamınada boş ötesi boş. birde unutmamak gerek 2017 cıkacak insignia suan b8 passat rakibi olacak bence ve sabırsızlıkla bekliyorumInsignia 2.0 cdti cosmo flexride
Yorum
-
Passattan İnsignia geçmiştim, ilk zamanlar çok Pişmanlık duydum arabada konfor yok sert diye. Sebebine gelince Passatta 16" jant ile gezerken insigniada 20" jantla gezdiğimi düşününce bir daha passatın hüzüne bile dönüp bakmadım. Eğer ilgi istiyorsan Passat çok sıradan, İnsignia cidden ilgi çekiyor. Diğer kıyaslamalara, Donanım paketlerine hiç girmeye değmez. Sınıfının Kral'ı herkonuda bence İnsignia. Fiyat, Donanım, performans içine istediğini koyabilirsin.
Yorum
-
Arkadaşlar sürüş dinamiklarini bir yana koyacak olursak:
1.Donanım olarak insignia ile passat karşılaştırılmaz. Fiyat fayda oranına girmiyorum bile.
2.Dış estetik olarak yeni passat fena değil ama adamlar arabayı audi çizgisine ćekmeye çalışıyorlar bence. Ve ćok kafa yormadan güzel bi şekil elde etmişler. Bh aćıdan kıyaslanması gereken şuan ki insignia degil yeni insignia olmalı. Ama bu şu an ki insignianın kötü olduğu anlamına gelmemeli. Müsteri kitkesi olarak45 yaş altı insigniayı tercih eder çünkü daha sportif. Yeni çıkan görsellerini görünce yeni kasanın çok çekici olduğunu söyleyebilirim.
3.Marka algisi ve kalite olarak: tabi ki vw halkımızdski marka algısı daha yüksek ama bunun onlarca senelik bi passata olan algı olduğunu unutmamak lazım. Insignianın daha emekleme dönemindeki bi araç olduğunu göz önünde bulundurursak gördüğü ilgi passattan kat ve kat yüksek olduğunu söyleyebilirim.
4. İc donanim ve estetik açıdan passat vw diğer vw grubu araçlar hep bi kendini tekrarlama halindeler. Bi türlü şü önceki nesilden bağımsız bi tasarım yqpamıyorlar. Muhtemelen hem müsteri alışkanlıklarını hem de marka degerlerini korumak istiyorlar yani hep klasik tasarım yapıp insanları alıştırıp ufak degişiklikleri büyükmüş gibi gösteriyorlar ve ben özgün tasarımları olmadıģı icin pek sevmiyorum. Ama insignia hem kendi içinde hem de diger araçlara gore çok daha farklı.
Yorum
-
Ben de aracımı almadan önce passat ve insignia arasında kaldım.aynı parayı verip boş passat alacağıma görünüş olarak ve motor gücü olarak daha iyi olan insignia tercih ettim iyi ki de böyle yapmışım passatın gereksiz yere abartıldığını düşünüyorum[center]
1.6cdti sport
GREY HURRICANE [center]
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: seqÖncelikle herkese merhabalar. Belki hatırlarsınız, ben yakın bi tarihte aracımı aldığım için taze insigniacılardanım Gerek forum sitelerinde gerek aile-arkadaş ortamında sürekli bu iki aracın karşılaştırılması yapılıyor. Her kafadan bir ses çıkıyor herkes ayrı telden çalıyor. Bu karşılaştırmayı yapanlar bir gün passatla gezsinler, bir gün insigniayla. Farkı zaten kendileri anlayacaktır. Passata çekilen muameleyle insigniaya çekilen muamele kesinlikle bir değil. Altınızda insignia varken ister uzun yolda olsun ister şehir içinde ara sokaklarda olsun herkesin size yol verdiğini, size çarpmaktan veya sürtmekten çekindiklerini, kırmızı ışıkta beklerken diğer sürücülerin veya yayaların bakışlarını, yavaş gitseniz dahi isteseniz tozu dumana katacağınızı arkanızdakilerin çok iyi bildiği için selektör yapmadıklarını, tabiri caize ''buyur abi, büyüğümsün'' dediklerini fark edecektir. Ama passat öyle değil işte. Piyasa bütün modellerinden çok fazla olduğu, artık ele ayağa düştüğü için sıradan bir araba gibi geliyor bana passat. Daha pahalı, daha bilinen olmasına rağmen passatın o parayı hakettiğini düşünmüyorum. Hani şarkı sözü var ya ''görürdü elmas muamelesi az olsaydı eğer kum'' Az olan değerli, kıymetli olur hesabı bence. Passat deyince insanlardan tepki gelmezken, insignia deyince ooo sesleri duyuluyor. Kendimi gösteriş meraklısıymış gibi göstermiş olabilirim bu yazıda ama inanın öyle değilim Daha önce yüzlerce kez kıyasa girdi bu iki araç. Yakıt tüketimi, ikinci el piyasası, LPG uyumu, arızası, dsg şanzumanı vs. Ben naçizane kendi fikrimce sosyal-beşeri ya da nasıl diyeyim insanların gözünde öteki pencereden görünenleri anlatmaya çalıştım. Önceki aracım vectraydı mesela, vectracı arkadaşlarım varsa kızmasınlar ama vectradayken yaşadığım hisle insignia bir değil. Passat da öyle işte. Her ne kadar 0 km de olsa, ağzına kadar dolu olsa, 145 bin tl de olsa sıradan.İNSİGNİA 1.6 TURBO
Yorum
-
Passat ile insignia yi kiyaslamam bile. Audi a4 fiyat ve motor gücü olarak insignia ile ayni klasmana giriyor fakat "kalip olarak insignia A6"klasmaninda bir araba . Ben audi a4 alacaktim hatta a4 2012 model daha da ucuzdu insignidan , ama insignia okadar güzel tasarlandi ki al beni al beni ye beni yut beni dio resmen bende insignia 2014 sports torer aldim . Foruma foto atamiyorum hep hata veriyor yoksa fotosunu atardim :-)
Yorum
Yorum