Öncelikle herkese merhabalar. Belki hatırlarsınız, ben yakın bi tarihte aracımı aldığım için taze insigniacılardanım
Gerek forum sitelerinde gerek aile-arkadaş ortamında sürekli bu iki aracın karşılaştırılması yapılıyor. Her kafadan bir ses çıkıyor herkes ayrı telden çalıyor. Bu karşılaştırmayı yapanlar bir gün passatla gezsinler, bir gün insigniayla. Farkı zaten kendileri anlayacaktır. Passata çekilen muameleyle insigniaya çekilen muamele kesinlikle bir değil. Altınızda insignia varken ister uzun yolda olsun ister şehir içinde ara sokaklarda olsun herkesin size yol verdiğini, size çarpmaktan veya sürtmekten çekindiklerini, kırmızı ışıkta beklerken diğer sürücülerin veya yayaların bakışlarını, yavaş gitseniz dahi isteseniz tozu dumana katacağınızı arkanızdakilerin çok iyi bildiği için selektör yapmadıklarını, tabiri caize ''buyur abi, büyüğümsün'' dediklerini fark edecektir. Ama passat öyle değil işte. Piyasa bütün modellerinden çok fazla olduğu, artık ele ayağa düştüğü için sıradan bir araba gibi geliyor bana passat. Daha pahalı, daha bilinen olmasına rağmen passatın o parayı hakettiğini düşünmüyorum. Hani şarkı sözü var ya ''görürdü elmas muamelesi az olsaydı eğer kum'' Az olan değerli, kıymetli olur hesabı bence. Passat deyince insanlardan tepki gelmezken, insignia deyince ooo sesleri duyuluyor. Kendimi gösteriş meraklısıymış gibi göstermiş olabilirim bu yazıda ama inanın öyle değilim
Daha önce yüzlerce kez kıyasa girdi bu iki araç. Yakıt tüketimi, ikinci el piyasası, LPG uyumu, arızası, dsg şanzumanı vs. Ben naçizane kendi fikrimce sosyal-beşeri ya da nasıl diyeyim insanların gözünde öteki pencereden görünenleri anlatmaya çalıştım. Önceki aracım vectraydı mesela, vectracı arkadaşlarım varsa kızmasınlar ama vectradayken yaşadığım hisle insignia bir değil. Passat da öyle işte. Her ne kadar 0 km de olsa, ağzına kadar dolu olsa, 145 bin tl de olsa sıradan.

Yorum