Öncelikle herkesin kurban bayramını kutlarım
Aracı ilk aldığımda yakıt tüketimi çok fazla gelmişti, araca alışmadır heyecandır falan derken bu bayram çok sakin hatta aşırı sakin kullandım seviyeyi düşürmek için. Depoyu fulledikten sonra bir kere ayaşa gidip geldim köy ziyareti malum, köy de ayaşın bi 15 km daha uzağında (ankaralı olanlar bilir), ertesi gün yenikente gidip geldim ve bir kere de trafiğin olmadığı bi saate etliğe gidip geldim. Yaptığım kilometrenin nerdeyse %80 i şehirlerarası uzun yol. Benzinlikte depoyu fullediğimde herşeyi sıfırlamıştım, şuan tam yarıda benzin deposu ve 280 km yol yapmışım, 35 litre benzinle neredeyse tamamı uzun yolda 280 km ve hiç 120 yi geçmedim en fazla 117 gösterdi ibre. Ortalama yakıt tüketimini ise 9.2 gösteriyor. Bu kadar hata payı normal mi ve bu kadar fazla yakması da normal mi acaba? Çünkü araştırırken hep 9-10 arası diye gördüm şehir içi ki istanbul için hatta. O zamanlar da benzin 4.5 liraydı iyi 45 kuruş çok sayılmaz dedim ama şuan sıfır trafikte aracı sıkıştırmadan 60 kuruş hayal kırıklığı resmen. Bazı arkadaşlarım kızabilirler böyle şeyleri konu açarak yazmama ama herkesin fikrini sadece bu yolla alabilirim diye düşünüyorum. Performans, konfor, kalite kesinlikle 1. sınıf ama bu tüketim üzdü beni bu akşam. Acaba benzin deposu 70 litre ama LPG deposu gibi tamamı dolmuyor, %20 lik kısım boş mu kalıyor ki diye düşünüp biraz umutlandım ama öyle bi yazı da göremedim hiçbiyerde. Araca daha yeniyim, yardım ederseniz çok sevinirim.
![](https://www.insigniateam.com/core/images/smilies/smiley.gif)
Yorum