Arkadaşlar geçen hafta 2 aile Bodrum'a tatile gittik. İstanbul'dan gelen arkadaşımda 1.4 150 HP DSG Comfortline araç var. Giderken araçları çok test etme imkanımız olmadı ama dönüşte özellikle ben performans ve yakıt tüketimi olarak aracı merak ettiğim için gerekli denemeleri yaptık. Otel çıkışında km ve yakıt tüketim değerlerini sıfırladık. Benim aracımda 2 yetişkin 2 çocuk arkadaşın aracında 2 yetişkin 1 çocuk bulunuyordu. İki aracın bagajı da dolu ve seyahat süresince klima sürekli çalışıyordu. Yol boyunca otobanlar hariç 140 km hız ile seyrettik. Otobanda araçları test etme imkanımız oldu. 0-100 km arasında passat sürekli öndeydi. Otomatik vites avantajını da unutmamak lazım :P 100-200 km arasında 1 kere bile geçemedi beni ki benim aracım daha ağır olmasına rağmen. 180 km üzerine çıkıldığında Passat'ın hiç şansı yok. Çok ağır hızlanıyor. hepinizin merak ettiğini düşündüğüm yakıt tüketimi konusu
Bursa'ya geldiğimizde benim araç ortalama 10.6 litre Passat 9.8 litre ortalama yakıt gösteriyordu. Bunda az da olsa arkadaşın depoyu Bodrum'da doldurduktan sonra Bursa'ya kadar hiç benzin almaması, benim durduğumuz 3 istasyonda da depoyu doldurmam da etkili olmuştur belki :P
![](https://www.insigniateam.com/core/images/smilies/wink2.gif)
Yorum