Arkadaşlar geçen hafta 2 aile Bodrum'a tatile gittik. İstanbul'dan gelen arkadaşımda 1.4 150 HP DSG Comfortline araç var. Giderken araçları çok test etme imkanımız olmadı ama dönüşte özellikle ben performans ve yakıt tüketimi olarak aracı merak ettiğim için gerekli denemeleri yaptık. Otel çıkışında km ve yakıt tüketim değerlerini sıfırladık. Benim aracımda 2 yetişkin 2 çocuk arkadaşın aracında 2 yetişkin 1 çocuk bulunuyordu. İki aracın bagajı da dolu ve seyahat süresince klima sürekli çalışıyordu. Yol boyunca otobanlar hariç 140 km hız ile seyrettik. Otobanda araçları test etme imkanımız oldu. 0-100 km arasında passat sürekli öndeydi. Otomatik vites avantajını da unutmamak lazım :P 100-200 km arasında 1 kere bile geçemedi beni ki benim aracım daha ağır olmasına rağmen. 180 km üzerine çıkıldığında Passat'ın hiç şansı yok. Çok ağır hızlanıyor. hepinizin merak ettiğini düşündüğüm yakıt tüketimi konusu Bursa'ya geldiğimizde benim araç ortalama 10.6 litre Passat 9.8 litre ortalama yakıt gösteriyordu. Bunda az da olsa arkadaşın depoyu Bodrum'da doldurduktan sonra Bursa'ya kadar hiç benzin almaması, benim durduğumuz 3 istasyonda da depoyu doldurmam da etkili olmuştur belki :P
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
İnsignia 1.6 T & Passat 1.4 150 HP Comfortline
Collapse
X
-
Ynt: İnsignia 1.6 T & Passat 1.4 150 HP Comfortline
insignianın şehvetli gidişinin kusuru olarak 0-100 biraz kötü..ama şöyle bişeyde var sanırım aracınız 1.6 180 ps modeli sanise farkla siz erken çıksanız vitesleri iyi yetiştirseniz devrinde kullansanız yakalayamaz sizi kaldı ki aynı anda bile bassanız belki burnu biraz önde olur..
Tabi yine şöyle bi durumda var ağırlık onun için daha büyğk dezavantaj diye düşünüyorum onlarda bi kişinin bile fazla olması çok şey değiştiriyo ama insigniada ha bi eksik ha bi fazla..
Tabi yine şöyle bişeyde var insignia zemin isteyen bi araç bazen en iyisini bile yapsanız zemin sizden yana değilse yapacak pek bişey yok..
Neyseki ilerde tokatlamışsınız o yüzden pek bi önemi yok ağır abi der geçeriz
-
Orjinal yazı sahibi: FunkyairKadirin aracı çipli arkadaşlar ayrıca tüp de taktırmış durumda
Hem az yakıyo hem çok kaçıyo
Ona göre değerlendirin
Fabrika verilerinde Bizim araçlar 9,1 passat 9,7 0-100'ü. yakıtta uzun yolda passatın daha iyi olacağı net.Ama verileri görünce bu kadar az makas tezat gelmişti.Hakan Beyin uyarısı ile daha da karıştı. ))
"Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.
Yorum
-
İnsignia nin 0-100 değeri fabrika değerinden uzun.
.
Geçen otohaberin test yıllığına baktım. İnsignia sidi otomatik, 0-100 değeri 10.9 sn idi sanırım. 1.6 dizeller gibi.İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri Koltuklar
Yorum
-
Arkadaşlar benim araba da chip ve lpg yok. Hakan arkadaşımın kafanızı karıştırmasına müsade etmeyin Passat da benzinliydi. 0-100 de geçmem zor Passat'da F1 şanzuman vardı. Ayrıca bizim araçların 1. ve 2. viteste gaza yüklenince yolu tutması zor oluyor. Şunu ilave edeyim 180 km. hızın üzerine çıkınca passat bizim araçlardan daha fazla yakıt tüketiyor.İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: WolverinePassat ın tek depo ile gittiği mesafede siz 3 depo mu harcadınız, yoksa ilave mi yaptınız? alalaİlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Hakan Uygurinsignianın şehvetli gidişinin kusuru olarak 0-100 biraz kötü..ama şöyle bişeyde var sanırım aracınız 1.6 180 ps modeli sanise farkla siz erken çıksanız vitesleri iyi yetiştirseniz devrinde kullansanız yakalayamaz sizi kaldı ki aynı anda bile bassanız belki burnu biraz önde olur..
Tabi yine şöyle bi durumda var ağırlık onun için daha büyğk dezavantaj diye düşünüyorum onlarda bi kişinin bile fazla olması çok şey değiştiriyo ama insigniada ha bi eksik ha bi fazla..
Tabi yine şöyle bişeyde var insignia zemin isteyen bi araç bazen en iyisini bile yapsanız zemin sizden yana değilse yapacak pek bişey yok..
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: insgna44Orjinal yazı sahibi: Hakan Uygurinsignianın şehvetli gidişinin kusuru olarak 0-100 biraz kötü..ama şöyle bişeyde var sanırım aracınız 1.6 180 ps modeli sanise farkla siz erken çıksanız vitesleri iyi yetiştirseniz devrinde kullansanız yakalayamaz sizi kaldı ki aynı anda bile bassanız belki burnu biraz önde olur..
Yorum
-
180 ve üstü olması şart mi bilmiyorum, kimi arabaların hız sınırlandırması var, belki arkadaşın aracı 200 km den sonra gitmiyor da olabilir. Bunları Passati övmek için söylemiyorum. Aracı devirli kullanmak gerekiyor. Örneğin; normalde 3.000 devirde vites değişiyorsan, öyle bir durumda 5.000 de vites değişirsen araç torkunda kayıp olmadığı için güç kaybetmeden vites değişip devam eder. Aksaray'dan Kayseri'ye kadar C180 ile arada bir kapıştık, C180 hiçbir zaman önde gidemiyordu, kalkışlarda doğrudur bariz öne geçiyordu sonra hep gerilerden geliyordu, 200km üzerine çıktığım çok oldu, bu hızlarda C80 artık arkada kaydoluyordu. Insignia o konuda gerçekten çok iddialı... O gün aracımı daha çok sevmeye başladım :-))))
Yorum
-
Yorum
Yorum