Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yeni Mazda 3 1.5 SkyActive Hakkında yorumlarınız.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yeni Mazda 3 1.5 SkyActive Hakkında yorumlarınız.

İyi akşamlar. Aracım insignia'yı aldığım 1.5 sene öncesinden beri aracımın üzerinde ne hikmetse var olan nazardan dolayı başıma gelmeyen kalmadı. En son geçen salı günü geri geri gelirken sittin sene vurmayacağım bir çinko saç'a vurmam dolayısıyla bagaj kapağımı çok büyük bir hasar olmayacak şekilde hafiften göçerttim. Opel'in çıkasındaki logo zarar gördü. Yenisini sipariş ettim geldi. Salı akşamı işletmede yazı işlerimden sorumlu katibimle beraber abisinin servisinde çalıştığı Kastamonu'daki fiat acentesine gittik. Kaporta ustası önümüzdeki hafta içi sağolsun aracı servise alacak ve boyasız, çekme usulü ile göçük tamiri yapılacak. Artık bu nazar olayından bıktığımdan güzelim araba daha beter bir zarar görmeden .bayram dönüşü hazır satıyormusun diye soran eden varken elden çıkarayım diyorum.

İşte filmin koptuğu nokta burada. Aslında aklımda bu makyajsız kasa insigniayı satıp yerine makyajlı kasa 1.6T SIDI motor Cosmo paket 2013-2014 arası insignia alayım diyorum. Öncelik tabiki insignianın ama alternatiflerini de değerlendiriyorum. Aklımda Makyajlı İnsignia dışında Yeni Mondeo, Yeni Passat, Volvo S60 gibi D segmentleri geçiyor. C segmenti ,sedan karoserde de Yeni Focus Dizel başı çekerken güzel bir alternatif olarak bugünlerde aklıma daha önce de dikkatimi çeken yeni Mazda 3'ün 1.5 litrelik yeni kasa modeli takılıyor. En donanımlı paket Power Sense. Fiyat olarak 2. el değeride makul. Kasası çok sportif görünse de maalesef motorun performansı konusunda sıkıntı var. Fikirleriniz nedir bu araç hakkında?

Bu malum sitedeki ilanları. En full paketin fiyat aralığını değerlendirmeniz için aracın tüm güncel ilanları aşağıda:

https://www.sahibinden.com/mazda-3-1...-g-power-sense

Bu da aracın değerlendirme videosu. Bu Otopark ekibinin daha doğrusu videodaki And Mehmet isimli arkadaşın incelediği tüm araçlar hakkında yorumları esprili ve süper. Bu kanaın videolarını inceleyerek diğer araçlar hakkındaki yorumlarını izleyebilirsiniz...

https://www.youtube.com/watch?v=6reic3r_LKg

Ynt: Yeni Mazda 3 1.5 SkyActive Hakkında yorumlarınız.

Tek diyeceğim, 120 BG 150 tork oldukça bu araç ceset..... istediği kadar sıkıştırma oranı bilmemne desinler.
    İnsignia yı mumla ararsınız. Hem donanım hem motor ve güç bakımından. Diğer yönleri tartışılır. Tipi kalitesi harika bir araç. Sonuçta mazda.
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aSya
      Tek diyeceğim, 120 BG 150 tork oldukça bu araç ceset..... istediği kadar sıkıştırma oranı bilmemne desinler.
      işte dediğim o. Donanımı yağdırmış elin japonu bu makineye her şey var (bazı eksiklikleri tabi var) ama ne hikmetse motora bir şey katmamışlar. Dünyanın en yüksek sıkıştırma oranı var diyorlar (formula 1 araçlarından bile daha iyi olduğu söyleniyor), yakıt ekonomisine katkı diyorlar vs... Mazdanın form sitesinde kullanıcı yorumlarına da baktım motorun güçsüzlüğünü kabul ediyorlar ama çokta berbat demiyorlar. Eskiden bizde Cruze vardı bizimkinin kuzeni, atmosferik 124 bg motor ile o bile vasattı. Cruze gibi bununla da hem bayır çıkarken hem de misal araç sollarken vitesi illa 2. vitese kadar indirmek gerekiyor patlama yapıp hareket etmesi için.

Yorum

Arkadaşta var,9-10 lt arası yakıyor Diyarbakır şartlarında.Donanım olarak fenadır.Adaptif cruise,head up,bose müzik sistemi,turnpush vs var.Ama performans insigniadan sonra çok üzer.
        http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
        2.0 CDTI
        Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

İnsignia muazzam bir araba. Bende biliyorum. Lakin şu elimdeki arabada bir nazar var, kurban kesmekten torpido da 600 sayfa Hz. Kuran var ama nafile. Bıktım kem gözden artık. Arabaya yazık. Önceliğim makyajlı kasa insignia tabiki ama altenatiflerini de değerlendiryorum. Yeni insignia almak için de nasıl bir yol izleyeyeim karar veremedim. 60 verdiler vermedim ama kurban dönüşü bu bedel civarına okutabilirsem bankaya olan ihtiyaç kredimi kapatıp elimde kalanın üzerine yeni bir 40 bin civarı kredi alarak mı alayım yoksa krediyi kapatmayıp 60'ın üstüne 15 civarı ek kredi katıp devam mı edeyim bilemedim.

Yorum

Cruze motoru ile skyactive arasında hissedilir performans artışı olacağını düşünmüyorum. Olsa da dişe dokunur deyecek düzeyde voov diyecek kadar asla olmayacaktır.
            Sıkıştırma oranının getirisi yakıt avantajını doğuruyor. Yüksek sıkıştırma, düşük yakıt ile daha güçlü patlama anlamına gelse de gereken yakıta oranla güçlü bir patlama gerçekleşiyor.
            Tabi ortaya çıkan güç ve tork belli iken 120 bg atmosferik ecotec motortan farkı kalmaz. Sollamaları unutun
            CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Sanki mazdaya kem gözler bakmayacak? MAzda daha alımlı duruyor dıştan. Hele kırmızısı!!

Yorum

Sanki mazdaya kem gözler bakmayacak? MAzda daha alımlı duruyor dıştan. Hele kırmızısı!!
                Di mi? batsın bu Dünya!....

Yorum

Aykut bey, unutun bence mazdayı. Dizeli gelmedikçe ya da turbo motora geçmedikçe bir cacık olmaz malesef.

Bakın; mazda 6 ???? 2,0 atmosferik benzinli. Canım araba ceset. Honda accort. Bu japonları anlamıyorum.

İlla değişiklik ise ahanda bu;
                  https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...25219647/detay

Cx3 ise DİZEL!!!

https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...32021135/detay

Yorum

Perdormans olarak yeni kasa sizi tatmin edecek mi? O da ayrı sorun bence. Ama ekonomi için dizel şart. Mondeo bence bi vw fobik olarak o segmentteki tek alternatif. Ama mantık passat diyo. O da ayrı.

Yorum

Aykut bey, unutun bence mazdayı. Dizeli gelmedikçe ya da turbo motora geçmedikçe bir cacık olmaz malesef.

Bakın; mazda 6 ???? 2,0 atmosferik benzinli. Canım araba ceset. Honda accort. Bu japonları anlamıyorum.

İlla değişiklik ise ahanda bu;
                      https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...25219647/detay

Cx3 ise DİZEL!!!

https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...32021135/detay
                      CX3 modeli de gündemimde tabi ama alt paketlerle ilgim olmadığından alacağım aracın full paket olması tercihim. CX3 çok yakışıklı bir SUV ama maalesef onun da donanım olarak neden konmadığı düşündüren eksiklikleri var. En basitinden arka kol dayama, kararan iç dikiz aynası, orta kolçağın opsiyon olarak serviste takılabilmesi gibi seçenekler en full paket olan power donanım da bile yok.

mazda 6 konusunda size katılıyorum. 2 litre benzinli motorda 210 tork değeri nedir? bizim 1.6 T insignialar yanında tabiriniz doğru, ceset ama mazda 3'e göre bir nebze iyi performansı.

Yeni passat 1.4TSİ bluemotion araçların torkuda 200 civarında geziyor. Onların performansı nasıl?

Yorum

Mazda 3 e dizel geldi ama powersense otomatik dizeli 107 civarında.Fiyatı biraz daha kırsalar çok iyi satabilirlerdi.
                        http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
                        2.0 CDTI
                        Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Değişiklik olsun denirse 1.4 passat belki de, AFL, hafızalı koltuklar, otomatik uzun kısa far asistan???? vs vs vs ?? cruise control bazısında var bazısında yok biliyorum. Bir de isnisgnia ya göre pahalılığı.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: balkes
                            Perdormans olarak yeni kasa sizi tatmin edecek mi? O da ayrı sorun bence. Ama ekonomi için dizel şart. Mondeo bence bi vw fobik olarak o segmentteki tek alternatif. Ama mantık passat diyo. O da ayrı.
                            Ekonomi herşey değil. Volvo S40'tan 2013 parasal değeri ile 17 bin lira zarar ederek hurda niyetine verdik dizel arabayı (o tarihte 1.2 TSİ Highline jetta full paket Edirne Mercan Oto'da 52 bin lira ile sipariş vermiştik. Bu günkü 1.2 TSİ highline paket jetta kaç lira ise bugünkü değerin 3'te 1'i zarar ettik). O yüzden dizeli kolay kolay kapıma sokmam. Benzinli candır. Biraz km birim maliyeti yakıtta dizele göre fazladır ama sorunsuzdur. Dizel mi, tövbeler tövbesi... Gerçi büyük konuşmayayım ama...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Insignia
                              Mazda 3 e dizel geldi ama powersense otomatik dizeli 107 civarında.Fiyatı biraz daha kırsalar çok iyi satabilirlerdi.
                              ama benzinli paketlerdeki kadran dizelde yok. onun da videosunu izledim. otomobildünyam ekibi yunanistanda test etti. o da vasat, aman aman değil dedier.

Yorum

İşleniyor...
                              X