Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.6 T 170 hp Yakıt Tüketimi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1.6 T 170 hp Yakıt Tüketimi

Herkese merhabalar, yeni 1.6 T 170 lik insignianın yakıt tüketimi ne olur acaba? forumu hep okumaya çalıştım elimden geldiğince ama genelde hep 180 lik eski kasanın tüketimleri yazılmış. Piyasada da fazla yok yok istediğimden ya 1.4 var ya da 1.6 CDTI. Bu yeni kasalara tüp de takılmış ama yorum yapılmamış pek sübap yakıyo mu, sürekli arıza çıkarıyo mu falan. En az bilgi 1.6 T 170 hp hakkında var. Masrafı çok mu bu arabanın, üzer mi bizi? Kimse yoğurdum ekşi demez ama bu forumda iyiye iyi kötüye kötü dendiğini gördüm. Bu araç hakkında artıları eksileri kullanan, bilen duyan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim ilginiz için

Ynt: 1.6 T 170 hp Yakıt Tüketimi

180 likten 1-2 lt daha dusuk yakar sonucta tamamen surusunuze gore degisiklik gosterir
    Sdi motorlar 180 liklerin motorundan daha saglam ve ye teknolojik bir motordur.

Lpg tecrube sonucu icin 15-20 bin km yol yapmak lazim o yuzden fazla bir bilgi yok

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Bakım maliyeti, yedek parça fiyatları ve yakıt babamla beni baya düşündürüyor. 2010 CR-V nin masrafsız ve konforlu ama eski, insignianın konforlu ve yeni ama maliyetli olduğunu düşünüyoruz ve bi türlü karar veremiyoruz. Hız önemli değil, 130-140 üst sınır gibi bişey bizim için hep sakin kullanımdayız ama bazen şımarıklık yapasımız gelince de deh deyince gitsin atımız beygirimiz yani. Öyle düşünce de insignia ama masrafları kestiremiyoruz. Herkes insignia sizi çok üzer diyo, eski kasalar masraflı diyoruz ama hayır yeniler de öyle deniliyo

Yorum

Bende insignia alicam ama dediginiz gibi ortada o kadar kirli bilgiler var ki.biri iyi diyor biri ise yaramaz diyor.insan kararsiz kaliyor.bende 1.4 t olani dusunuyorum hala da dusunuyorum.ama kafaya koyduysaniz kimseyi dikkate almayin ben en sonunda oyle yapiyorum.dunyaya bi daha gelmicez begendigim icime sinen arabaya binmedikten sonra ustanin onun bunun iyi dedigi arabayk alip binmek ne kadar dogru olur ?

Yorum

Bende 170.lik manuel vardı..10000 km ortalamam 9.5 lt idi...Bu rakamlar İstanbul için geçerli olan değerlerdir...Araç beni hiç üzmedi..Tavsiye ederim...

Yorum

Bu yeni motorun turbo devirleri eski 180'liğin aksine tıpkı bir dizelinki gibi alt devirlere ayarlanmış. Bu da esnek sürüş koşulları ve esnek yakıt tüketimi demek oluyor. Azami tork değerini 1650 devirden itibaren verdiğinden düşük devir sabit sürüşü seviyor. Eski motora göre daha fazla tork veriyor ama daha düşük devirde güç kaybetmeye başlıyor. Azami tork devrinin sonu 4250 ve azami güç devrinin sonu 5500 devirler. Bu devirlerde kullanmak ise çok zevkli. Kişisel deneyimim 6500 devir çevirmenin bu motora pek faydasının olmadığı yönünde.

Bu ön bilgiden sonra yakıt tüketimi konusuna gelirsek, otoyolda sabit 90km hız ile 5.5L yakıyor. Düzgün yollarda 120 ile 7 litreyi geçmiyor. 4 kişi, bagaj ve eğimli virajlı yollarda 120 ile giderseniz 8 litreyi görebilirsiniz. Otoyolda esnek sürüş koşullarında 10 litreye yaklaştım ama geçemedim. Çok zorlayıp sabit 200 ile giderseniz de rahat 20L yakar. Şehiriçinde İstanbul koşullarında rahat 10L yakar. D sınıfı araçtan da daha azı beklenemez. Daha sakin şehirlerde 8.5 litreyi görenler de var. Aracın yüksek ağırlığı sebebiyle klima açık kısa mesafeler dur kalklar yakıt tüketimini en çok artıran koşullar oluyor. Şunu da unutmamak lazım ki bu araç sonuçta şehiriçi amacıyla üretilmemiş, Clio tüketimi beklememek gerek.

Periyodik bakımlarda zaten servisler bir standart tutturmuş gidiyor. Ona bir şey diyemem. Parça fiyatlarında ise ilginçlikler olabiliyor. Debriyaj balata bilya v.s. değiştirdim, 2000 TL. Kendi ustam bile piyasada parçayı bulamadı, mecburen servise yöneldim. Parçalar araca özel zannediliyor veya öyle yönlendiriliyor ancak parça numarasından araştırınca hiç de özel olmadığı, Opel'in neredeyse standart kullandığı debriyaj balatası çıktı. Böyle durumlarda uyanık olmak gerekiyor.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Rifat guzel yorumun icin tesekkurler

Yorum

Peki ikinci el satışları nasıl acaba? isim vermemişsiniz siz diğer başlıklarda ben de vermeyim anlarsınız zaten, malum sitede bakıyorum araçlara neredeyse 2 ay oldu ama hala araçlar satılmadan duruyor. ikince elde çok fiyat kaybettiğini biliyorum ama satılmıyo da galiba. diğer markalara bakıyorum, favorilere atıyorum düşünebilirim dediklerimi max 2 haftada hiçbirinden eser yok ama bu araçlar aylarca orda kalıyo. ilandan kalkan ilanlar da satıldığından değil, araç sahipleri ilanı çekiyolar. 65 bin liraya 2013 yeni kasa cosmo 1.6T vardı kazasız boyasız sadece kapısında göçük vardı. aradık kesin başka bi sıkıntısı var diye yoksa neden bu fiyata bu araç dedik yani kendi kendimize, araç sahibi 75 b,n tl yazdığını, 1,5 ay boyunca telefonun çalmadığını ama 65 e çekince fiyatı aramaların olduğunu, bu fiyatın normal olduğunu söyledi. eğer insignia alırsam acil bi durumda satmak zorunda kalırsam ya çok komik rakamlara satıcam ya da satamadan elimde beklicem diye düşünüyorum. çok harika araba yapmışlar şekil duruş gidiş muazzam ama neden sıkıntılı bu araç. çok istiyorum ama bi türlü cesaret edemiyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş
                  Bu yeni motorun turbo devirleri eski 180'liğin aksine tıpkı bir dizelinki gibi alt devirlere ayarlanmış. Bu da esnek sürüş koşulları ve esnek yakıt tüketimi demek oluyor. Azami tork değerini 1650 devirden itibaren verdiğinden düşük devir sabit sürüşü seviyor. Eski motora göre daha fazla tork veriyor ama daha düşük devirde güç kaybetmeye başlıyor. Azami tork devrinin sonu 4250 ve azami güç devrinin sonu 5500 devirler. Bu devirlerde kullanmak ise çok zevkli. Kişisel deneyimim 6500 devir çevirmenin bu motora pek faydasının olmadığı yönünde.

Bu ön bilgiden sonra yakıt tüketimi konusuna gelirsek, otoyolda sabit 90km hız ile 5.5L yakıyor. Düzgün yollarda 120 ile 7 litreyi geçmiyor. 4 kişi, bagaj ve eğimli virajlı yollarda 120 ile giderseniz 8 litreyi görebilirsiniz. Otoyolda esnek sürüş koşullarında 10 litreye yaklaştım ama geçemedim. Çok zorlayıp sabit 200 ile giderseniz de rahat 20L yakar. Şehiriçinde İstanbul koşullarında rahat 10L yakar. D sınıfı araçtan da daha azı beklenemez. Daha sakin şehirlerde 8.5 litreyi görenler de var. Aracın yüksek ağırlığı sebebiyle klima açık kısa mesafeler dur kalklar yakıt tüketimini en çok artıran koşullar oluyor. Şunu da unutmamak lazım ki bu araç sonuçta şehiriçi amacıyla üretilmemiş, Clio tüketimi beklememek gerek.

Periyodik bakımlarda zaten servisler bir standart tutturmuş gidiyor. Ona bir şey diyemem. Parça fiyatlarında ise ilginçlikler olabiliyor. Debriyaj balata bilya v.s. değiştirdim, 2000 TL. Kendi ustam bile piyasada parçayı bulamadı, mecburen servise yöneldim. Parçalar araca özel zannediliyor veya öyle yönlendiriliyor ancak parça numarasından araştırınca hiç de özel olmadığı, Opel'in neredeyse standart kullandığı debriyaj balatası çıktı. Böyle durumlarda uyanık olmak gerekiyor.
                  Zevkle okudum. Bilginizi, özenle kurulmuş cümlelerle birleştirince ortaya güzel bir yazı çıkmış. Tebrik ederim.
                  https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg

''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: seq
                    Peki ikinci el satışları nasıl acaba? isim vermemişsiniz siz diğer başlıklarda ben de vermeyim anlarsınız zaten, malum sitede bakıyorum araçlara neredeyse 2 ay oldu ama hala araçlar satılmadan duruyor. ikince elde çok fiyat kaybettiğini biliyorum ama satılmıyo da galiba. diğer markalara bakıyorum, favorilere atıyorum düşünebilirim dediklerimi max 2 haftada hiçbirinden eser yok ama bu araçlar aylarca orda kalıyo. ilandan kalkan ilanlar da satıldığından değil, araç sahipleri ilanı çekiyolar. 65 bin liraya 2013 yeni kasa cosmo 1.6T vardı kazasız boyasız sadece kapısında göçük vardı. aradık kesin başka bi sıkıntısı var diye yoksa neden bu fiyata bu araç dedik yani kendi kendimize, araç sahibi 75 b,n tl yazdığını, 1,5 ay boyunca telefonun çalmadığını ama 65 e çekince fiyatı aramaların olduğunu, bu fiyatın normal olduğunu söyledi. eğer insignia alırsam acil bi durumda satmak zorunda kalırsam ya çok komik rakamlara satıcam ya da satamadan elimde beklicem diye düşünüyorum. çok harika araba yapmışlar şekil duruş gidiş muazzam ama neden sıkıntılı bu araç. çok istiyorum ama bi türlü cesaret edemiyorum
                    Aslinda sikinti yok

Maalesef sehir efsanesi kurbani oluyor neymis cok yakiyormus 1.6 motor olupta 250 ve yukari cikan kac arac var bizim insanimiz bir araci alirken oldurmek icin herseyi dener hal boyle olunca fiyati yuksek deniyor begendiginiz araci alin ve pasa pasa binin aksi takdirde hayran oldugunuz araci alamiyacaksiniz.

Bir sizin gibi iyi niyetle suphelerini paylasan uyelerimizin yazilari on plana cikiyor artisina degil eksisine bakiliyor.

2009 dan beri keyifle biniyorum neredeyse aldigim fiyata musterisi var.

Sehir efsaneleri hep olacak.

Yorum

Sakın kullanımda 9 ile 10 litre arasında performanslı kullanımda 2 lite daha fazla yakıt. Şehir içi

Yorum

Sıfır alsanız değer kaybından korkun diyeceğim de zaten dediğiniz ve baktığınız araçlar zaten dip fiyata düşmüş.Siz aldıktan sonra değer kaybı olmadığı gibi o dolulukta makul fiyatta araca talip çıkar.ben birkaç kez aracımı satmayı düşündüğümde kafamdaki rakama yakın teklifler geldi.Bendeki ST araç bide. Türkiyenin alışık olmadığı kasa.Şehir efsanelerine göre de talibi çok az olan araç.
                        "Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Yorum

Fatih abinin dediklerine kesinlikle katılıyorum.Bu araçda lpg tecrübesi olan biri olarak şunları söyleyebilirim.Aile olarak ciddi km yaptığımız için İnsignialarımızın tamamın lpg var.180hp eski kasa insigniada subap harici herhangi bir sorun yaşamadık.Yeni kasa sidi motorda ise hiçbir sorun yaşamadık Biz sidi motora araç daha 5bin km de ikin prins lpg sistemi taktık.Ortalama tüketim verisi normal bir kullanımda tasarruf yapayım diye kasmadan şehir içi 22-25kr şehir dışı 18-19kr idi.(Lpg=2.10) Sidi motor eski motora göre çok daha teknolojik ve dayanıklı.Subapla ilgili herhangi bir problem yok.Sanırım direkt çelik subapla geliyor.Aracı biz 65.000km ye kadar lpg de kullandık.Lpg filtre değişimi dışında herhangi bir masraf çıkartmadı.Alan arkadaş şuanda 80bin km lere gelmiş durumda ve sorun yok.Güzel montajı olan bir lpg sistemi sidi motorda herhangi bir sorun çıkartmıyacaktır diye düşünmekteyim.

- INSIGNIA 1.6T 180HP SEDAN COSMO + FLEXİ
                          - ASTRA 1.4T 170HP HATCHBACK SPORT
                          - AUDI Q5 2.0TDI 190HP QUATTRO SLINE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                            Rifat guzel yorumun icin tesekkurler
                            Orjinal yazı sahibi: canbaz
                            Zevkle okudum. Bilginizi, özenle kurulmuş cümlelerle birleştirince ortaya güzel bir yazı çıkmış. Tebrik ederim.
                            Rica ederim. Forumun amacı bilgiyi karşı tarafa aktarabilmek

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş

Şunu da unutmamak lazım ki bu araç sonuçta şehiriçi amacıyla üretilmemiş, Clio tüketimi beklememek gerek.
                              Rıfat bey yazınızı zevkle okudum. Konu dışı ama sadece dayanamayıp eklemek istedim.
                              Clio 1.5 dci EDC 90 bg aracın, İstanbul şehir içinde boğaz köprüsü (yoğun) trafiğindeki tüketimi.Valla yoğun trafikte hiçte az yakmıyor.

Insignia 1.4T Edition Elegance + Stil + 18" + AFL + Navi

Yorum

İşleniyor...
                              X