Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Lastik ebatı hakkında

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Lastik ebatı hakkında

Cümleten hayırlı günler aracımda 18 jant var halâ gündemde olan sıfır araçların üzerinde çıkan jantlardan buna değinmemin sebebi belkide 18 jantların kendi aralarında farklılık gösterebilmesi düşüncesinden..
    Vel hasıl kelam ebatımız 245-45-18
    Aracın 4 lastiğide öyle hatta XL modeli normal duruyo ama ben daha geniş durmasını istiyorum arkaların bu yüzde
    245-45-18 yerine 255-40-18 XL 265-40-18 XL yada 275-40-18 XL düşünüyorum
    Bu konuyla alakalı pek bilgim yok
    Acaba bendeki jant bu kdr genişliği desteklermi dezavantaj konusunda çok az hantallaşır belki ama yol tutuşu olsun gösterişi olsun fevkalade olur..

Ynt: Lastik ebatı hakkında

Tam sağ ve tam sol yaptığınızda davlumbaza sürtme olacağını düşünüyorum geniş taban yaparsanız.
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Önleri standart olarak brakacam sadece arkaların tabanlarını geniş yapcam

Yorum

Daha önce deneyen rahatsızlık duyan yada keyf alan kimse yokmu bu konuyla ilgili

Yorum

Bir ara hasan yapmisti bu tarz bir uygulamayi ama sonra tekrar duzeltmisti gorunus guzel kasli duruyor ama hasan limitlerde gittigi icin tekrar eski haline cevirmisti

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Taban genişledikçe hızlanma ve son hızda az da olsa azalma olması kaçınılmaz.
            @Murat
            2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Doğrudur..ben 17den 18e geçerken hissetmiştim onu..ama o şekil 4ü birden değiştiği için normal diye düşündüm..şuan sadece arkaları 55 yada 65 yapmayı düşünüyorum bariz farkediyosa yapmaya gerek yok..geçen ay ön lastikleri değiştim keyfi daha doğrusu deneme amaçlı öncesinde pirelli vardı 7-8 bin km yapmıştım hatta foruma da danıştım pek beğenmiyorum dye 0-100 de yola tutunmuyo doğru düzgün..neyseki öyle yada böyle içimde bişey kalmasın deyip değiştim sadece önleri michelin ps4 aldım..şuan 0 araç alsam üzerindeki lastikleri kullanmadan söküp o lastiği alırım gerçekten maşallah harika bişey..tabi bunu öne takınca ister istemez arabanın yola tutunma isteği fazlalaştı özellikle direksiyonu ani kırmalarda bu seferde arka yanlamaya başladı bariz değil ama çok ani yaptığınız zaman bırakıyo şehir içinde ama otobanda rastlamadım..arkalarıda dedim ps4 yapim tadından yenmez heralde..
              Teşekkür ediyorum yardımlarınız için

Yorum

Jantı değiştirmediğiniz, ofsetli jant takmadığınız sürece tabanı genişletmeniz görünüşte çok büyük farklar yaratmayacaktır. Standart janta (sanırım 7,5 ya da 8 inç) takacağınız geniş lastik ile 9-9,5 inç genişliğinde janta takacağınız geniş lastik görünüşte çok farklı olur. Boşuna uğraş olacaktır standart jantla
                ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Peki abi yanağı düşürmenin zararı olurmu..normalde 45 ya 40 yapacam

Yorum

Fazla farketmez, eğer standart jantla kullanayım dersen orijinal bir spacer tak 1,5 cm'lik o zaman görünüşü kurtarırsın
                    https://www.sahibinden.com/ilan/yede...47034535/detay

Yorum

Bu ne işe yarıyo abi

Yorum

Jantı söküyorsun bu spacer'ı geçiriyorsun porya mı denir o bijonların takıldığı parçaya, oraya takıyorsun spacer'ı sonra jantı takıyorsun, arabanın jant lastik komple dışarı çıkıyor, artık 1,5 cm mi 2 cm mi alırsın spacer'ı o kadar dışarı taşıyor. Arabanın iz açıklığı arttığı için yol tutuşu da artıyor. Ama kaliteli bir ürün almak lazım sanayi işi tornacı ürünleri de var, onlar balansa-titreşime sebep oluyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kingdragon
                          ....
                          Ama kaliteli bir ürün almak lazım sanayi işi tornacı ürünleri de var, onlar balansa-titreşime sebep oluyor.
                          Bu parçanın ucuzu değil kalitelisi önemli aman dikkat edelim jantınız ile porya arasına giren bir ekipman

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Ben en iyisi hiç bulaşmayım bunlara bilmem etmem..şayet değiştirirsem arka lastikleri denerim yinede fazla bişey kaybetmem

Yorum

Yardımcı olduğunuz içinde çok teşekkürler

Yorum

İşleniyor...
                              X