Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kafada deli sorular ve kararsızlık :)

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Kafada deli sorular ve kararsızlık :)

Tüm arkadaşlara merhaba.
    Öncelikle bu konuda daha önce çok soru sorulmuştur eminim, şimdiden affınıza sığınıyorum. Aracım imzamda yazan 2012 model 1.4T Ed. Elegance + Stil paketli ve şuan 66000 km de.
    Aracımı alalı 5 ay oldu ve bu süre zarfında yarısı şehiriçi, yarısı şehirdışı 6000 km yol yaptım. 6000 km nin reel (pompa hesabı) ortalaması 8.3 lt (36 krş). 12 ay toplamında 14 - 15.000 km yol yapacağım gibi duruyor. Yakıt konusu kafamı ciddi anlamda kurcalamaya başladı. Aslında yılda yaptığım km den ziyade, katettiğim her km de iki katı pahalı yakıt kullanmak canımı sıkıyor diyelim.

Çok uzatmadan meseleye geleyim. Aşağıdaki seçenekler konusunda yorum ve görüşlerinizi rica ediyorum. Siz olsanız ne yaparsınız?

1- Aracı en fazla 1 yıl daha kullanıp satmak ve dizel, az yakan focus benzeri bir araç almak. (Hiç istemiyorum çünkü İnsignia aracımı gerçekten çok seviyorum, insigniadan sonra C segment araçların tat vermeyeceğini düşünüyorum.)
    2- Araca lpg takıp en az 3 yıl kullanmak ve 3 yıldan sonra Dizel İnsignia almak (66.000 km deki araca lpg takıp 3 yıl kullanmak mantıklı olur mu?, Satarken tahminen 100k km de olacak, satarken 2.elde sorun yaşatır mı?, asıl korkum 3 yıl sonunda araç elimde kalır yada zor satarım düşüncesi)

LPG taktırırsam, amaç zaten ekonomi olduğu için en uygun maliyetli fiyat/fayda oranı yüksek bir kit tercih etmek istiyorum. O nedenle aşağıdaki seçeneklerden Atiker Gold OBD II düşünebilirim, bu kitle sorun yaşarmıyım. (Sürüş tarzım genellikle 2000-2500 devir aralığıdır.) siz lpg takacak olsanız aşağıdaki kitlerden hangisini taktırırdınız? (Montajı yapacak olan bayi İstanbul Anadolu yakasında bu işi iyi yapan yerlerden bir tanesi , o nedenle Montaj ve işçilik konusunu düşünmüyorum)

Atiker Gold OBD II kit (Yağlamalı) : 1450 TL
    Romano Turbo Kit: 1800 TL
    Lovato OBD II Kit: 1800 TL
    Landirenzo Turbo Kit (Yağlamalı) : 2800 TL
    Prins VSI2 : 2800-3000 TL

Biraz uzun oldu kusura bakmayın, yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
    Insignia 1.4T Edition Elegance + Stil + 18" + AFL + Navi

Ynt: Kafada deli sorular ve kararsızlık

Aracınız keyif veriyor ise değiştirmeden lpg takıp (araca en uygun olan kiti forumda açıklama vardır) devam edin, İnsignia ve diğer araçlar zaman geçtikçe değer kaybetmesi normal km çok yüksek değil, satmaya karar verdiğinizde 100.000km civarı olsa gene yüksek olmaz lpg araç bana göre İnsignia da daha fazla tercih meselesi
    OPEL İNSİGNİA 2.0 TURBO 220HP 4X4 COSMO+AFL FAR+FLEX RIDE+20İNÇ OPC JANT+SANROOF+REACARO KOLTUK(ISITMA-SOĞUTMA)+NAVİMEX ANDROİD MULTİMEDYA + ÖN ARKA KAMERA GÜVENLİK SİSTEMİ (ANDROİD)

Yorum

Focus ve benzeri araç insigniayı aratır onun keyfini bulamazsınız diye düşünüyorum ben olsam 2 numarayı tercih ederim
      [center]
      1.6cdti sport 
      GREY HURRICANE [center]

Yorum

Prins lpg ya da KİTMTM lpg yaptırıp binin 3 sene daha...
        2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Ayni ikileme bende çok düşüyorum c segmenti dizel mi insignia mı derken direksiyona geçince vazgeciyorum.
          2010 insignia 1.6t cosmo karbon siyah..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: emperor
            Ayni ikileme bende çok düşüyorum c segmenti dizel mi insignia mı derken direksiyona geçince vazgeciyorum.
            İnsignia zor vazgeçilen bir şey. Satar c sınıfı alırsın,sonra onu da satar tekrar İnsignia alırsın.
            2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

İnsıgnıa dan indikten sonra orta sınıf veya biraz üstü araçtan zevk alamazssın gibime geliyor.(tecrübeyle sabit) Aracın iyiyse LPG kit taktırıp bin,en azından bildiğin araba.

Yorum

Benim de canım sıkıldıkça (işlere canım sıkılır, hanım sıkar - çocuklar çıldırtır falan) Insignia ya bir bahane bulup başka modeller denerim ama ya aralarındaki fark fiyat farkı kadar olmaz ya da sürüşü Insignia kadar tat vermez, Insignia ma kıyamam yaptıklarımdan ötürü özür manasında bakım yaparım vs: ))

Diğer aracım da Golf 7 1.4 Tsi, Golf kendi sınıfında oldukça iyi ve performans/tüketim dengesi başarılı bir model ama uzun süre kullandıktan sonra Insignia geri binince Insignia çok daha oturaklı ve ağırbaşlı gelir, eski araçlarımdan biri dizel Focus tu, sürüşü ekonomisi iyidir ama Opel in üretim-uygulama kalitesi ve zerafeti Ford da yok.
                2014 Insignia 1.6 170Hp A.Select Cosmo + Sunroof

Yorum

Deniz LPG'de landi prins farkı az olduğu için prins öneririm, bu kısadan cevap oldu sanırım şirket aracım Focus, 2013'te geleni 3 yıl 140.000km kullandım bayram öncesi sıfır km geldi şuan 725kmde. Focus'la alakalı çok olumlu düşünmekle birlikte insignia ile kıyaslamak haksızlık. Yaklaşık 20 gün aralıksız İnsignia'yı kullandım İnsignia'yı yazlıkta eşime bıraktım ve bugün işbaşı yaptım 2012 insignia sıfır Focus'tan çok çok daha keyifli güvenli karizmatik. Şimdi gözümde tütüyor

Yorum

Tüm arkadaşlara cevap ve yorumları için teşekkür ediyorum. Sanırım bir süre daha insignia ile benzinde devam edeceğim. Bıçak kemiğe dayanana kadar benzine devam. Aslında başka bir araç olsa çoktan lpg olayına girmiştim ama insigniama kıyamıyorum. Taktırsam muhtemelen Atiker gold taktıracaktım. Birazda lpg den sonra aracın çekişi tat vermezse pişman olup aracı satmaya kalkarım (kendimi tanıyorum çünkü) diye düşünüp şimdilik benzinle devam edeyim diyorum.

Yorum

Arkadaşlar merhaba.
                      Uzun süren araştırma, kararsızlık ve gel git süreçlerinden sonra bir anlık bir kararla aracıma İtalyan Romano OBD kiti taktırmış bulunuyorum. Montaj sabah 9 dan akşam 4 e kadar sürdü. Usta çok ince işçilik çıkardı. Her saniye başındaydım. Montaj sonrası 20 tl lik gaz alıp çıktık Kartal-Şile otobanına. Sakin ve performanslı kullanım için usta yolda tüm kalibrasyon ayarlarını yarım saatte hareket halinde iken yaptı.
                      Aracın benzin-lpg geçişlerini hiç hissetmiyorsunuz. Belki psikolojik diyebilirsiniz ama aracın sesi azaldı ve benzine göre araç daha rahat yürüyor. Çekiş sanki daha iyi gibi. Bunu bariz hissedebiliyorum. Araç 4000 devirden sonra 3/10 oranında benzin püskürtecek şekilde ayarlandı. O devirlere pek çıkmadığım için sorun yok. 48 lt lik simit tank takıldı. Bagaj 5 cm yükseldi. Kenarları straforla düzenlendi. Yağlama kiti istemediğim halde ustanın ısrarıyla hediye olarak takıldı.
                      Aracı 70 tl ye fullemek güzel bir duyguymuş. Şimdi aracı aldığım zaman taktırmadığım ve bugüne kadar 8000 km benzinde kullandığım için kendime kızıyorum.
                      İnşallah sorunsuz bineriz. Herkese hayırlı akşamlar.

Yorum

hayırlı olsun kazasız belasız keyifli sürüşler

Yorum

Orjinal yazı sahibi: seq
                          hayırlı olsun kazasız belasız keyifli sürüşler
                          Teşekkür ediyorum. Aracı çok sevdiğim için satmaya kıyamadım

Yorum

3 sene daha binsem arac elimde kalir mi zor satarim falan demissiniz valla sahinin doganin hala 10 milyara satildigi su guzelim insignia elde kalacaksa vay halimize

İkinci olarak lpg taktirin gitsin kafaniz rahat edecekse sonucta kul yapisi bozulursa yapilir sonucta keyif almak onemli zaten taktirmissinizda hayirli olsun...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Cesur0601
                              3 sene daha binsem arac elimde kalir mi zor satarim falan demissiniz valla sahinin doganin hala 10 milyara satildigi su guzelim insignia elde kalacaksa vay halimize

İkinci olarak lpg taktirin gitsin kafaniz rahat edecekse sonucta kul yapisi bozulursa yapilir sonucta keyif almak onemli zaten taktirmissinizda hayirli olsun...
                              Teşekkür ediyorum. Artık yakıt düşünmeden gezeceğiz kısmetse.

Yorum

İşleniyor...
                              X