Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Lastik Bilgisi Olanlar??

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Lastik Bilgisi Olanlar??

Merhaba,

Yeni üye olarak ilk konumu açıp bilgi alış verişinde bulunmaya başlayalım. Aracım 2012 model 1.4T edition elegance beyaz+AFL.. Aracımda fabrika çıkışı CSC3 245/45/18R 96W lastikler bulunmakta ve artık 60.000 km sınırına geldi ve artık lastikler ömrünü doldurmuş kanaatindeyim bu zaten gözle görülür şekilde de gözüküyor. Bu lastiklerimden de öyle abartı bir şikayetim yok yüksek hızlara çıktığımda (140-180 km/h) ses artışı dışında. Bazı formlarda ve özellikle bu formda bu konuyla ilgili oldukça verimli bilgilere ulaştım biliyorum bununla ilgili çok konu açılmış ama nokta atışı bir konuyla artık taçlandırmak istiyorum Lastik konusunda biliyorumki tüm istediğiniz özelliklerin bir lastikte toplanması fizik kurallarınca mümkün değil gibi gözüküyor Benim açımdan olmasını istediğim özellikler yola iyi tutunması ve sessiz olması. Tüm bu bilgiler doğrultusunda ve çevremdeki bilgiler ışığında 2 marka ve model üzerinde duruyorum ikisinden birini alacağım kesin gibi duruyor. Bunlar konusunda herhangi bir tecrübem yok, yabancı testlere, etiket bilgilerine ve çevremdeki bilgiler doğrultusunda bu seçimleri yaptım. sizde yardımcı olursanız son noktayı koyacağım;

* Continental Sport Contact 5 245/45/18R 100Y XL (Yakıt C Sınıfı, Islak Zemin A Sınıfı, Ses 72 Desibel)
    * Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 100Y XL (Yakıt B Sınıfı, Islak Zemin A Sınıfı, Ses 67 Desibel)

Baktığım testlerdende bir tanesini paylaşıyorum..http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre-Si...5-18-Tyres.htm
    Not: Fiyata takılmayın

Ynt: Lastik Bilgisi Olanlar??

Goodyear'dan uzak durun derim, continental veya dunlop tavsiye ederim
    ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Goodyear almamanızı tavsiye ederim. Pirelli pzero daha başarılı geldi bana.
      CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
      SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Conti daha sessiz ve yumusaktir ve keyiflidir

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Benim aracın üzerinde de Continental SC3 gelmişti. 64.000 kilometrede SC 5 ile değiştirdim. Ebatlarımızda aynı. Forumdan Efe Murat abime tavsiye etmiştim. Son konuşmamızda o da baya memnundu lastiklerinden. Bende aynı şekilde şuana kadar yaklaşık 20.000 kilometre yol yaptım. Bir sorunum mennuniyetsizliğim yok. Tavsiye ederim.

Yorum

Öncelikle merhaba. Lastik seçimi önemli, üzerinde can taşıyacaksın sonuçta. Bu yüzden önemli. Formumuz da Asya rumuzlu Ali arkadaşımız asimetrik 3'ten fena canı yandı ama kuvvetle muhtemel fabrikasyon hatalıydı lastikleri. Bana sorarsan da bende asimetrik 3 GoodYear'dan son derece memnunum. Islak/Kuru zemin performansı gayet güzel. Bozuk, pötürlü asfalt yollarda her lastik gibi ses yapıyor ama asfaltı iyi olan yollarda lastik sesini neredeyse duymuyorum, etiket değeri (A) doğru. Ancak yakıt tüketiminde B sınıfı ile ekonomiklik vaad ediyor firma ama öyle ahım şahım bir fark göremedim, aksine lastik, yağ, hava, polen filtreleri ve castrol yağ değişimi yaptığım halde aracım kışlık lastik (petlas) ve eski bakımlarından önceki motor haline göre az bir miktar da olsa daha fazla yakmaya başladı. Ben tekerleklere bağlıyorum. Tasarruf tekerleği (B sınıfı) değil bence.

Yorum

Kesinlikle michelin pilot sport 4 100 Y memnun kalmaz iseniz burdayım..michelin primachy 3 p zero prelli bridgeston kullanmış biri olarak söylüyorum

Yorum

Continental SC5 deneyenlerden çok fazla bir şikayet duymadım sadece negatif olarak kısa sürede aşındığını ve şehir içinde yola tutunma problemi olduğunu ıslak/kuru yollarda ani frenleme de aracı kaydırdığını duydum o yüzden emniyette biraz tereddütlüyüm. Goodyear'ın bu serisi henüz yeni olduğu için yorumlara ihtiyaç olduğunu düşünüyorum ama asymmetric 2 de olumlu yorumlar çok. Sonuçta sizinde yorumlarda yazdığınız gibi can taşıyacağız çok önemli bir tercih. Nedenlerinizi sebepleriyle beraber yazarsak daha bilgili ve yararlı olacağını düşünüyorum. .Ayrıca asymmetric 3 için iki kullanan kişiden farklı iki yorum almak da ilginç gelmedi değil alala

Yorum

Pirelli pzero 100Y iyi bir seçim olacaktır yol tutuşu ve sessizliği gayet güzel
                  daha iyisi mıchelın prımacıy 3

Opel Insignia COSMO 34FG350 2.0 CDTI 160hp AS

Yorum

LAstik testlerine çok ta takmayın. Goodyear Asymetric 3 listete zirvede. 2 de aşşa kalır yanı yok. İkisini de kullandım. Goodyear hakkında bir noktada yanlış ve hatalı düşünmüştüm. Geçmişte kaldı. Şu an her iki serisini de Pzero ile kıyasladığımda açık ara pzero üstün goodyeardan. TEstlere bakarsam pzero yerlerde asymetric3' e göre. Bence hikaye.
                    Bunu, sitenin en kıl kullanıcısı diyor.
                    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Peder beyin arabasına lastik almam gerek,kayınbirader ısrarla goodyear kullanıyor ve öneriyor ama Ali kafamı çok karıştırıyorsun. Üzerindekiler continental en iyisi continental alıp geçeyim.Araç bu arada 308 225/45/17
                      http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
                      2.0 CDTI
                      Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Peder hızlı kullanmıyorsa o arabaya kumho yeter de artar bile
                        ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Peder değil de kardeşimin ne yapacağı belli olmaz.Ne olur ne olmaz iyi bişey takayım diyorum.
                          http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
                          2.0 CDTI
                          Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

bende yaklaşık 3 aydır good year asymmetric 3 kullanıyorum ve Ali kardeşimin yaşadığı sıkıntı ile ilgili bir şikayetim olmadı ve lastiklerden özellikle yol tutuş açısından memnunum.

Yorum

Goodyeardan uğultu sorunu yaşadım. Ayrıyetten ses geldiğini düşünüyordum. Ses meğer normalmiş. Pirelliyi kullanana kadar yol tutuşuna laf etmedim Ne zaman pirelli ye geçtim. YOl tutuş farkını hemen anladım.
                              Prelli bariz daha iyi yol alıyor. Yol sesi daha az. DB si 2 DB daha yüksek olmasına ramen.

Yorum

İşleniyor...
                              X