Duyuru

Collapse
No announcement yet.

55000 TL Civarı Araç Seçimi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 55000 TL Civarı Araç Seçimi

SelamunAleyküm, herkese hayırlı ramazanlar.
    Öncelikle bu uzun ve kafa karışıklıklarıyla dolu yazıyı okuduğunuz için şimdiden teşekkürler.
    55000 TL civarı bütçemiz var, aklımda bir çok araç var ve siz büyüklerimin(yaşım 22) görüşünü almak istiyorum.
    Tabi bu seçimi yaparken öncelikler önemli.
    Performans konusunda istediğim şey alt devirlerin canlı olması. Arabanın atik olmasını istiyorum, yıllardır corolla 1.4 90 hp d-4d'nin hantallığından bıktım açıkçası. Öyle aşırı sürat derdim yok zaten lakin dediğim gibi alt devirlerin canlı olması, 0-100'ün iyi olması.
    Yakıt olarak; Ankara'da öğrenciyim, yılın 8 ayı orada geçiyor, pek trafiğe giren biri değilim lakin memlekete dönünce küçük şehir olduğundan dur kalk bir hayli fazla. Ayrıca Allah kaza bela vermezse senelik 15000 km civarı yaparım diye düşünüyorum.
    Aklımda öncelikle insignia var, sene 2012'den beri insigniayla ilgili şeyleri okuyup ederim sürekli dolayısıyla araç hakkında iyi kötü bilgim var, yani alt devirlerinin üst devirlere göre cansız oluşu ve 1.6t'nin yakıtının pek öğrenciye uygun olmayışı. Tabi bunların çözümleri direk kullanıcılardan okuduğum kadarıyla yok değil, soft yazılımla alt devirleri makul derecede canlandırmak ve çelik subap+prins veya vialle marka lpgyle çözülebilen şeyler.
    Velhasılkelam;
    2010-2011 1.6t 180hp dolu bir cosmo(sunroof+flexi+dvd+navi+el freninin yanındaki yuvarlak şey sanırım turn push ) alsak, 3000 civarına da lpg işini temizinden halledebilir miyim?S
    Soft bir yazılım(amaç sadece alt devirleri canlandırmak mesela torkun 230dan 250 civarına gelmesi gibi birşey, atıyorum.) ve lpg ikilisi uyum sağlayabilir mi?
    Her ne kadar çelik sübap, kaliteli lpg sistemi vs olsada aracı yüksek devirde kullansam bir sıkıntı çıkar mı?
    Lpg'ye ciddi bir mebla yatırdığıma değer mi? Açıkçası bunları çok merak ediyorum.
    Diğer seçenekler; 2013 1.4 tsi 140 hp leon fr hoş araba aslında ama dolusu ve temizi 58'den aşağıya bulunabilir mi bilmiyorum ve insignia hayranlığım leonu gölgeliyor açıkçası.
    E90 kasa 2006 model 163 hp 320d'lere bakıyorum, arabaların haşatı çıkmış. Hem 65den aşağıya temizi yok hem vergisi sıkıntı tabi 55'e bulsam kaçırmam açıkçası Yaklaşık 4-5 ay önce sadece sol çamurluk boyalı bir 320d'yi arkadaşım 58e denk getirdi, o zamandan beri ben de umutluyum belki ben de bulurum diye
    E90 Lci 316i'lere bakıyorum, performanstan ve yakıttan direk gidiyor zaten.
    2012-2013 civarı dolu bir Astra J; araç hakkında pek bilgim yok, performans yakıt lpg uyumu vs.
    2009 1.8 tfsi Audi A4 160hp'likler 60'tan aşağıya yok, yine o da baktığım araçlar arasında.
    Biraz uzun bir yazı oldu, okuyan cevaplayan herkese şimdiden teşekkürler.

Ynt: 55000 TL Civarı Araç Seçimi

alala

Yorum

Insignia 0-100 araci degil 100-250 aracidir
      Corolladan 1.6 180hb gectiginizde size unutulmaz keyifli anlar yasatacaktir

Lpg de yuksek devir kullanabilirsiniz
      Lpg her zaman insignia icin bir soru isaretidir unutma

Yazilima ihtiyac varmi buda tartisilir araca yazilim yapacak yerin tecrubeli olmasi lazim ayari biraz kacirsin 4 piston a elveda dersiniz

Insignia gorunusu ve cevikligi ile sizi zaten etkileyecek yazilima gerek bile kalmayacak

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Beklentilerinize uygun bir araç değil insignia.Şehiriçinde özellikle 0-30 kalkışları tatmin etmeyebilir.Genelde bu ağırlıkta araçlar böyle.Yaşınız ve beklentiniz icabı size diğer segmentli araçlar öneririm.Mesela polo gtı.Hafif olmasından dolayı seri ve yakıtı daha makul.Teknik değerleri size daha fazla hitap eder.Bu arada sürat felakettir.Direksiyon başına geçtiğinizde SEVDİKLERİNİZİ DÜŞÜNÜN.O yaşlarda otobanda altınızda insignia ile tehlikeli bir kombinasyon. Hoş önerdiğim arabada tehlikeli.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...06501758/detay
        "Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Yorum

Hoşgeldiniz, beklentilerinize bakıldığında Leon daha doğru bir seçim gibi duruyor, İnsignia + yazılım + lpg + performanslı kullanım kombinasyonu işlemlerin doğru ellerde yapılmaması halinde Sizi üzebilir.

Yorum

bence 1.6 cosmo insignia alın, lpg siz taktırın ve keyfini sürün diğer bahsettiniz araçlar bu araca göre sizi üzer.
            OPEL İNSİGNİA 2.0 TURBO 220HP 4X4 COSMO+AFL FAR+FLEX RIDE+20İNÇ OPC JANT+SANROOF+REACARO KOLTUK(ISITMA-SOĞUTMA)+NAVİMEX ANDROİD MULTİMEDYA + ÖN ARKA KAMERA GÜVENLİK SİSTEMİ (ANDROİD)

Yorum

İbiza ve leon fr kullanmıs biri olarak bende tercihlerinizi insignia yerine bu araçlara yöneltmenizi öneririm. Şehir içi trafikteki sürüş konforu ve spor hissi ,0-100 arasındaki beklentilerinizi bu araçlarda bulabilirsiniz diye düşünüyorum. İnsignia bu araçlara göre daha sert bir araç ancak yukarıda bu işin üstadlarınında söylediği gibi turbonun devreye girmesiyle olay bambaşka boyutlara ulaşıyor. Fırsatın varsa hem FR ile hemde 1.6 T insignia ile özellikle şehir içinde sürüş yapmanı tavsiye ederim .sana hangisinin hitap ettiğini en rahat bu şekilde anlarsın

Yorum

Kriterin sadece performans ise arkadaşlar çok güzel örnekler vermişler ama tabiki o araçlar belli hızlardan sonra yol tutuşu ve güvenlik konusunda çok zayıf kalıyorlar. Onların zayıf kaldığı yerde insignia başlıyor
                İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                  Insignia 0-100 araci degil 100-250 aracidir
                  Corolladan 1.6 180hb gectiginizde size unutulmaz keyifli anlar yasatacaktir

Lpg de yuksek devir kullanabilirsiniz
                  Lpg her zaman insignia icin bir soru isaretidir unutma

Yazilima ihtiyac varmi buda tartisilir araca yazilim yapacak yerin tecrubeli olmasi lazim ayari biraz kacirsin 4 piston a elveda dersiniz

Insignia gorunusu ve cevikligi ile sizi zaten etkileyecek yazilima gerek bile kalmayacak

Lpgde yüksek devirde kullanmayın demelerinin sebebi magnezyum sübaplar yani, çelik sübap takınca kullanabiliriz?
                  Yazılım zaten ciddi birşey düşünmüyorum hani alt devirleri biraz canlandırayım yeter, forumda adem tugay paylaşmıştı sanırım 0-100'ü 8.2 sn idi gayet yeterli aslında ama hem o yazılım hem lpg olur mu acaba..

Orjinal yazı sahibi: ozgurcetin
                  Kriterin sadece performans ise arkadaşlar çok güzel örnekler vermişler ama tabiki o araçlar belli hızlardan sonra yol tutuşu ve güvenlik konusunda çok zayıf kalıyorlar. Onların zayıf kaldığı yerde insignia başlıyor
                  Hayır tabiki amacım sadece performans değil dediğiniz gibi güvenlik yol tutuş spor görünümü vesaire güzel bir araç

Orjinal yazı sahibi: kulkara
                  İbiza ve leon fr kullanmıs biri olarak bende tercihlerinizi insignia yerine bu araçlara yöneltmenizi öneririm. Şehir içi trafikteki sürüş konforu ve spor hissi ,0-100 arasındaki beklentilerinizi bu araçlarda bulabilirsiniz diye düşünüyorum. İnsignia bu araçlara göre daha sert bir araç ancak yukarıda bu işin üstadlarınında söylediği gibi turbonun devreye girmesiyle olay bambaşka boyutlara ulaşıyor. Fırsatın varsa hem FR ile hemde 1.6 T insignia ile özellikle şehir içinde sürüş yapmanı tavsiye ederim .sana hangisinin hitap ettiğini en rahat bu şekilde anlarsın
                  Hocam forumda örnekleri var aslında yukarıda belirttiğim gibi soft bir yazılımla 0-100ü 8.2 saniyeye çeken biri vardı ki gayet yeterli bence. Yinede fr'ın verdiği atikliği vermez mi diyorsunuz? Siz 2 aracı da kullanmış biri olarak hangisini tercih ederdiniz ve neden? Leon gerçekten güzel araba ama 60 liraya yakın para vermek mantıklı gelmiyor alala

Orjinal yazı sahibi: BLADE
                  bence 1.6 cosmo insignia alın, lpg siz taktırın ve keyfini sürün diğer bahsettiniz araçlar bu araca göre sizi üzer.
                  Hangi açıdan üzer hocam

Orjinal yazı sahibi: OGOKTAS
                  Hoşgeldiniz, beklentilerinize bakıldığında Leon daha doğru bir seçim gibi duruyor, İnsignia + yazılım + lpg + performanslı kullanım kombinasyonu işlemlerin doğru ellerde yapılmaması halinde Sizi üzebilir.
                  Hoşbuldum Dediklerinizde haklısınız lakin, çelik sübap+kaliteli bir kit+sadece alt devirleri biraz canlandırsak yine de düzen tutturamaz mıyız?

Orjinal yazı sahibi: Oguz_75
                  Beklentilerinize uygun bir araç değil insignia.Şehiriçinde özellikle 0-30 kalkışları tatmin etmeyebilir.Genelde bu ağırlıkta araçlar böyle.Yaşınız ve beklentiniz icabı size diğer segmentli araçlar öneririm.Mesela polo gtı.Hafif olmasından dolayı seri ve yakıtı daha makul.Teknik değerleri size daha fazla hitap eder.Bu arada sürat felakettir.Direksiyon başına geçtiğinizde SEVDİKLERİNİZİ DÜŞÜNÜN.O yaşlarda otobanda altınızda insignia ile tehlikeli bir kombinasyon. Hoş önerdiğim arabada tehlikeli.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...06501758/detay
                  Yok hocam çok sürat meraklısı değilim ayrıca arabanın tipi de çok önemli dolayısıyla insignianın yanında polo gözükmüyor açıkçası

Yorum

Insignia bircok seyi aynı anda verir performans görüntü güvenlik vs.benim gibi cabuk sıkılan biriysen lpg işine girme amorti edemeden aracı satarsan kite verdiğin para boşa gider.
                    2010 insignia 1.6t cosmo karbon siyah..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: emperor
                      Insignia bircok seyi aynı anda verir performans görüntü güvenlik vs.benim gibi cabuk sıkılan biriysen lpg işine girme amorti edemeden aracı satarsan kite verdiğin para boşa gider.
                      Yok hocam kolay sıkılmam en az 4 sene binerim gibi.

Yorum

Alt devirler soft bir yazılımla biraz canlanabilir, LPG 1.6T kısa vadede sorun çıkarmasa bile uzun vadede sıkıntı çıkartabilir tavsiyem 1.6T de LPG den uzak durmanız. Zaten yüksek hızlarda gözüm yok demişsiniz o yüzden farklı bir araca bakabilirsiniz alt devirleri canlı ya da 1.6T + LPG + Chip riskini göze alıp yola devam ama 0-100 için İnsignia ya gerek yok diye düşünüyorum şimdiden hayırlı olsun

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Rae
                          Alt devirler soft bir yazılımla biraz canlanabilir, LPG 1.6T kısa vadede sorun çıkarmasa bile uzun vadede sıkıntı çıkartabilir tavsiyem 1.6T de LPG den uzak durmanız. Zaten yüksek hızlarda gözüm yok demişsiniz o yüzden farklı bir araca bakabilirsiniz alt devirleri canlı ya da 1.6T + LPG + Chip riskini göze alıp yola devam ama 0-100 için İnsignia ya gerek yok diye düşünüyorum şimdiden hayırlı olsun
                          Eyvallah hocam. 0-100 için insigniaya dediğin gibi gerek yok ama arabaya hayranlığım var bayadır o yüzden ne yakıttan ne performanstan ötürü vazgeçmek istemiyorum, orta yol bulmaya çalışıyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Rae

"Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Yorum

diğer modeller fiyat olarak seni zorlayabilir,uygun araç bulsanda km yüksek, hasar kayıtlı, yada sorunlu araçlar olabilir, ayrıca segment olarak ve gösteriş olarak ben insignia derim, benim önceki aracım 2013 model beyaz renk golf 7 1.6 TDI bluemotion highline modelini satıp aldım tercih meselesi alınca anlarsın
                              OPEL İNSİGNİA 2.0 TURBO 220HP 4X4 COSMO+AFL FAR+FLEX RIDE+20İNÇ OPC JANT+SANROOF+REACARO KOLTUK(ISITMA-SOĞUTMA)+NAVİMEX ANDROİD MULTİMEDYA + ÖN ARKA KAMERA GÜVENLİK SİSTEMİ (ANDROİD)

Yorum

İşleniyor...
                              X