Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia Hakkında Aklıma Takılanlar

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Insignia Hakkında Aklıma Takılanlar

Selamlar arkadaşlar,

Insignia araç alacağım. Forum sayesinde genel bir kanaat oluştu. Bunun için herkese teşekkür ederim. Ama aklıma takılanlar var. Bunun için kullanıcı arkadaşların bilgi ve tecrübelerine ihtiyacım var. Bana bu şekilde daha iyi yardımcı olabileceğinizi düşündüğüm için, önceki aracımı anlatacağım, ardından da aradığım araç hakkındaki sorularımı genel olarak soracağım.

Önceki aracım 2007 Passat 1.6 FSI 140 bin kilometredeydi. Konfor ve güvenlik olarak son derece memnundum fakat performans beklenenin altındayken ve yakıt olarak beklenenin üzerindeydi. Yani tabiri caizse "Yakıyor ama gidiyor da" diyemedim. Çok uzatmayacağım. Belirttiğim iki konu haricinde beni hiç üzmedi. Satarken de çok zorlanmadım. ( Aslında en büyük sıkıntım siyah olmasıydı fakat bunun araçla alakası yok, benim siyah siyah diye tutturmamdı. O yüzden şuan çok kararlı bir şekilde beyaz araba arıyorum. )

Insıgnia'dan beklentilerimi yazmadan forumdan edindiğim bilgiler doğrultusunda hangi motor ve donanımda araç almaya karar verdiğimi yazayım;

2010-2011 Insignia 1.6T Cosmo / LPG / Beyaz Renk (Bütçe: 50-52 bin TL)

Öncelikle şunu sorayım; Alacağım araç 5 yıl civarında bende kalacak. Bu süreçte kredi ile ev almayı düşündüğüm için araç değiştirme şansım çok mümkün görünmüyor. Insignia almaya karar verdim. Doğru bir tercih mi?

İlanlarda Cosmo paket olarak oldukça fazla araç var. Ama ayrıntılarda farklı görüntüler var. Donanım paketleri nasıl ayrılıyor? Jant, eksoz, koltuk döşemesi vs. İlk bakışta ya da kapıyı açtığımda nasıl anlayabilirim.

AFL farlar aracın en önemli özelliklerinden sanırım. Ve Cosmo pakette mevcut. Dışardan nasıl anlaşılır. Melek kanadı denilen görüntü AFL far mıdır? Bu görüntü yan sanayi olarak elde edebilir mi? Yani AFL özelliği yok ama görüntü var gibi.

İçerideki joystick olmazsa olmaz mıdır? Araştırdığım kadarıyla orjinal fabrika çıkışlı multimedya takılı olan araçlarda mevcut. Sonradan takılan navigasyonda işimizi görür mü? Ekrana uzanması sıkıntı olur mu?

Flexride şasi aracın konforunu çok etkiler mi? Sürüşü rahatlaştırdığından ve ihtiyaca yönelik kolaylığından bahsetmiyorum. Olmazsa olmaz mıdır? (İkinci elde çok zor bulunuyor ve ciddi fiyat fark ettiriyor)

LPG performansı nasıldır? Piyasada bir çok marka var. Hangi LPG ya da LPG uygulamalarının sonuçları tatmin edicidir?

Cosmo donanımda camlarda film oluyor mu? (Ford’ların Titanium paketlerindeki gibi)

Aracın kronik bir sorunu var mıdır? İlk sormam gereken ya da özellikle baktırmam gereken.

Şimdiden cevaplarınız için teşekküler.

İyi forumlar…

Ynt: Insignia Hakkında Aklıma Takılanlar

Buradaki kimse yanlış tercih demez!
    MErcek far varsa %90 cosmo dur. Sonradan mercek ekleyenlere itibar etmeyin. İçeride arka kapılarda cam perdesi varsa zaten cosmodur. Yoksa uzak durun.
    Sonradan android cihaz + joistic eklenebilir. Daha verimli olur.
    Flexi olmazsa olmaz değildir. Oldumu tadı damağı mükemmel olmuş olur. Yoksa oda güzeldir.
    LPG kara kutu. Şansınıza...

CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Güzel sorular

Yorum

Cosmo'nun en belirgin farkı yarı deri koltuk döşemeleri, jant ve far değişimi yapılarak ( hatta yapmadan ) cosmo diye ilan açılan çok sayıda araç var. Benim naçizane önerim lpg takılmamış bir araç bulup kendiniz taktırmanız zira lpg işin ehli olmayanlarca takıldığında sorun çıkartabilir.

Yorum

welcome Öncelikle golf 7 ve touareg kullanıcısı olarak. Opel insignia 1.6 180 cosmo modelini ve 2.0 Turbo modeli bindiğim en iyi arabalar diye bilirim.Beyaz renk, bej döşeme,flex şaseli,olursa sanrooflu, km 100.000km geçmemiş,lpg için siz taktırın, benim bildiğim şanzuman ve motor sıkıntı çıkarmaz bakımları yapılırsa. İnsignia en iyi tercih olur.
          OPEL İNSİGNİA 2.0 TURBO 220HP 4X4 COSMO+AFL FAR+FLEX RIDE+20İNÇ OPC JANT+SANROOF+REACARO KOLTUK(ISITMA-SOĞUTMA)+NAVİMEX ANDROİD MULTİMEDYA + ÖN ARKA KAMERA GÜVENLİK SİSTEMİ (ANDROİD)

Yorum

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Flexride ikinci elde çok çok az gördüm. Sanırım piyasada da çok fazla yok. Cosmo'yu AFL far, jant ve arka perdelerden ayırt etmeye çalışıyorum.

Dün 2 araç bakmaya gittim. Bir tanesi galerideydi. 110 bin km civarında 1 parça sağ arka çamurlukta boya vardı, onun haricinde boya değişen yoktu. Dyno verilerinde 165 beygir gözüküyordu. Stepne de Vialle lpg yapılmış, fakat büyük olmuş üzerindeki bagaj örtüsü kapanmıyor ve bagaj zemini şişik duruyordu. Can sıkıcı bir uygulama yapmışlar. Bagaj kullanışsız kalmış. İçeride bol bol sigara içilmiş, şoför koltuğunda yanık vardı, çıtanın iç kısmı yanıktı ve deri kıvrılmadan dolayı yıpranmıştı.

Diğerinde satıcı hiç güven vermedi pazarlık bile yapamadık. Değişen yok diyor, boya 1 parça olması lazım ama 2 parça da olabilir, tam emin değilim ama 3 parçada çıkarsa bilmiyorum ama araba temiz diye lafa girince teşekkür edip kalktık.

Aramaya devam

Yorum

Kardeş, ben geçen sene araba ararken aşağıda linkini verdiğim ilan karşıma çıksaydı akrabalarımın da Manisa merkez'de yaşıyor olmasından dolayı aracı görmeye giderdim. Fiyatı da çok iyi bence. Kesinlikle İzmir'den kalk, git aracı incele derim.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...00061578/detay

Araç dış rengi ve iç döşemesi güzel kombinasyon olmuş. Geçen sene arabamı satın alırken bu kombinasyon olsaydı, Kastamonu'dan kalkar otobüse Manisa'da alırdım soluğu. Bakman da fayda var bence.

Yorum

Hocam haklısınız araç çok güzel. Renklerde uyumlu fakat koyu renk almaya tövbeliyim. Temiz tutamıyorum ve sürekli ilgilenecek vaktim de yok. Beyaz olsaydı şimdi kalkar giderdim

Yorum

Bugün bir araç daha baktım. 2009 model Cosmo paket. Bagaj kapağının krom kaplama üstündeki kısmı ve sol arka çamurluk boyalıydı. Krom kaplamalar kötü durumdaydı. Pütürleşme vardı. Bunlar değişim olmadan düzeltilebilir mi? Bir de direksiyona geçtiğimde AFL far hatası yazıyordu ve far yıkama kapağı düşmüştü. Sahibine sorduğumda far yıkama kapağı düşmüş, onun için veriyor olabilir bilmiyorum , kapağı aldım boyatıp taktırılacak dedi. Bundan kaynaklanabilir mi?

Yorum

Abicim insignia hakkında ne araştırıyosunuz yada aklınıza takılanlar ne bilmiyorum ama biz aracı aldık sonrası dedik satalım az yakan başka bi araç alalım biraz mantıklı düşününce insignianın dizelini bile almaya kalksan araban kadar parayı üzerine koyup bidaha araba alıyosun..kendi aracımdaki keyfi performansı başka bi araçta bulmak gibi imkansız bunu düşünerekten dizel 1.4 hyundai aldık...siz yeterki alın insigniayı yaşadıkça vazgeçmesi daha zor olacak....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: OttO
                      Bugün bir araç daha baktım. 2009 model Cosmo paket. Bagaj kapağının krom kaplama üstündeki kısmı ve sol arka çamurluk boyalıydı. Krom kaplamalar kötü durumdaydı. Pütürleşme vardı. Bunlar değişim olmadan düzeltilebilir mi? Bir de direksiyona geçtiğimde AFL far hatası yazıyordu ve far yıkama kapağı düşmüştü. Sahibine sorduğumda far yıkama kapağı düşmüş, onun için veriyor olabilir bilmiyorum , kapağı aldım boyatıp taktırılacak dedi. Bundan kaynaklanabilir mi?
                      kardeş AFL Far hatasının sebebi kesinlikle yıkama fıskiye kapağı değil, sahibi tabiri caizse sallamış. Kuvvetle muhtemel AFL'yi kontrol eden elektronik beyin arızalıdır diye düşünüyorum (bazı araçlarda yıkama sonrası far içerisinde su kaçınca buharlaşma yapıyor ve akabinde AFL hatası var diye ünlem çıkıyordu, buhar gidince düzeliyordu bir de bu var...). Boya takıntısı olmayan biriyimdir ama tek şartım sol ve sağ arka çamurlukların değişmemiş olması. Boya çok önemli değil ki 2009 model, 7 yaşında arabada olacak o kadar. Krom kaplamanın tamiri olmaz, çıkmacılardan bulmak gerekir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aykutekim
                        kardeş AFL Far hatasının sebebi kesinlikle yıkama fıskiye kapağı değil, sahibi tabiri caizse sallamış. Kuvvetle muhtemel AFL'yi kontrol eden elektronik beyin arızalıdır diye düşünüyorum (bazı araçlarda yıkama sonrası far içerisinde su kaçınca buharlaşma yapıyor ve akabinde AFL hatası var diye ünlem çıkıyordu, buhar gidince düzeliyordu bir de bu var...). Boya takıntısı olmayan biriyimdir ama tek şartım sol ve sağ arka çamurlukların değişmemiş olması. Boya çok önemli değil ki 2009 model, 7 yaşında arabada olacak o kadar. Krom kaplamanın tamiri olmaz, çıkmacılardan bulmak gerekir.
                        Bana da mantıksız geldi. Ama aracı tanımadığım için bir şey diyemedim. Kromlarda paslanma gibi pütür var tam anlamadım ne olduğunu ama bu şekilde kullanamam. Arka kuşak, kapı kolları ve kısmen ön ızgarada. Araç 82 binde, bakımları özel serviste yapılmış, 4 lastik yeni. AFL de sıkıntılı bir durum yoksa ekspertiz sonrası muhtemelen alacağım.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aykutekim
                          Bana da mantıksız geldi. Ama aracı tanımadığım için bir şey diyemedim. Kromlarda paslanma gibi pütür var tam anlamadım ne olduğunu ama bu şekilde kullanamam. Arka kuşak, kapı kolları ve kısmen ön ızgarada. Araç 82 binde, bakımları özel serviste yapılmış, 4 lastik yeni. AFL de sıkıntılı bir durum yoksa ekspertiz sonrası muhtemelen alacağım.

aracın herhangi bir yerde satış link'i varmı? ya da bugün çektiysen eğer fotoğrafı vs..?

Yorum

Benimde önceki aracım 2007 passattı 138000km de idi ☺
                            İnsignia hemen hemen passat kadar yakar ama bastınmı gider hakkınızda hayırlısı olsun.piyasada araç çok acele etmeyin.insan bişeyi çok isteyince hemen olsun istiyor ama sabırlı olmak lazım.bahsettiğiniz araç link varsa koyun.fiyat nedir?
                            2010 insignia 1.6t cosmo karbon siyah..

Yorum

https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...07248758/detay

Araç bu hocam.

Yorum

İşleniyor...
                              X