Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Karlı yolda esp, tc, abs, afl vs. devre dışı kaldı

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Karlı yolda esp, tc, abs, afl vs. devre dışı kaldı

Arkadaşlar tüm sistemin kapanması bende uzun süreli kullanımla olmadı.
    Yokuşta arabayı kaldırmaya çalıştığımda sistem devre dışı kaldı.

Yorum

Teoride olmaması gerkiyor iki patinajla olacak birşey değil ya siz gerçekten aracı çok zorladınız yada sizin araçtaki sensörler çok hassas o yüzden en son yapacı reaksiyonu ilk başta yapmış bu tür arızalar da servise de gitseniz mantıklı bir cevap bulamazsınız çünkü kontak kapatılıp açıldıktan sonra giden hatalar loğlanmıyor bu yüzden serviste birşey diyemiyecek ama o anda yakın bir servise gidilip bilgisayarla logları okutup sebebi anlaşılabilir.

Sizin başınıza gelen olay şimdiye kadar bu forumda kimse bahsetmedi şu an sizde ve bende oldu bende oluş sebebi mantıklı.

Keyifli sohbetler

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bumerang

ayrica
        cagricim valla olurda opel bayisi falan acma durumum olsa senin gibi biriyle calismak isterim. masallah konulara servislerdekilerden daha bir hakimsin. cevaplara tesekkurler.
        estağfurullah abi bende teşekkür ederim
        InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: insigniaT
          geçende kar yağdığında yokuşta 1. viteste gaz yemedi araba yani patinaj çektirmemek için devir 1000lere kadar düştü Tc sürekli yanıp söndü,ben Tcnin bu kadar inatçı olduğunu tahmin etmemiştim TC yi kapatınca fırladı çıktı araba. zorlamıyın bence ondan sonra bir sürü beyinsel sorunlar çıkıyor,Tc yi kapat diyor bağıra bağıra.Daha da zorlamanın ne anlamı var değil mi
          Senden Allah razı olsun vallahi geçen günlerde bu yazını okumasaydım muhtemelen dün insigniayı aldıgı gun kaza yapan olarak tarıhe gececektım tc acıkken deli gibi kayıyor araba karda tc yı kapadım 5 sn sonra roket gibi fırladı araba
          2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

rica ederim ben de Tc nin o kadar disiplinli çalıştığını bilmiyordum aksi taktirde ben de yolda kalıyordum
            Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

anlaşılan TC karda aracı baya kesiyor

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

Türkiye'nin en soğuk yerleşim yerinde yaşayan biri olarak bu olay benim başıma gelmedi. Ancak arkadaşların yaptığı açıklamalara katılıyorum.Yani anlık bir tepki olduğunu düşünüyorum. Arızalar şu an görünmediği için cihaz da arızaları göremez. Zaten arıza varsa yakın zamanda yine kendini gösterir. Geçmiş olsun.

Yorum

Geçen istanbula kar yağdığında benim başıma da aynısı geldi. Yokuş yukarı çıkarken arabayı baya zorladım dediğiniz gibi afl esp ne varsa hepsi ikaz verdi. Neyse çıkamadım yokuşu arabayı bıraktım, ertesi gün ali abiye sordum bi 5km gez düzelir dedi. Normal çıktım dışarı biraz gezdim afl hatası hariç hepsi düzeldi, farlar uzun kısa yapmıyordu. Stop edip tekrar çalıştırdım, oda gitti. Normal birşey herhalde. Forumda araştırmıştım eski konulardada bahsi geçmiş bu konunun. Endişelenicek bişey yok gibi.
                  2016 Mercedes cla 180 cdi amg

Yorum

Bozuk olan bir şey bozuktur. Düzeliyorsa geçici hatadır.
                    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Bu dyno 'daki ölçüm gibi bir durum sanırım.
                      .
                      Benim aracı dyno 'ya çıkardığımızda abs, afl , tcs hata vermişti.
                      .
                      Buzda da araç ilerlemeden tekerlekler dönüyor. Bir çeşit dyno ((:
                      İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri Koltuklar

Yorum

5 yıllık konu gündeme gelmiş ama sanırım olay hala güncel.
                        Geçenki karlı günlerin birinde aracımda karlı dik bir yolda lastik izi dahi olmayan tepe noktasına gelince esp ışığı yanıp sönme şeklinde ekranda gördüğüm esnada araç kafa kısmı sağa sola kaydırmaya ve kış lastiğine rağmen araç patinaj çekmeye başladı.
                        O esnada forumdan aklıma geldiği için Tc yi kapatıp tekrar denedim ama hiçbir şey farketmedi. Kayma esnasında tc nin kapalı veya açık olmasının farketmeme sebebi ne olabilir?
                        Yokuşun tepe noktasını sağ sol kafa kısmı kayarak da olsa çıktım ama epey zorladım tabii..
                        @Murat
                        2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

TC açıksa ve kapalıysa fark etmeli bence.Sizinki bozuk olmasın?
                          2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tornado
                            TC açıksa ve kapalıysa fark etmeli bence.Sizinki bozuk olmasın?
                            Acıp kapattığımda ekranda ona göre yazı geliyor hemen.
                            Şöyle söyliyim, yanlış anlaşılma olmasın, tepe noktasında karlı zeminde yaşadığım şey bu. Ancak mesela hafif rampa veya normal yolda Tc yi kapatıp açtığımı farkedebiliyorum.
                            Konu açılmışken, Tc nin sorunlu veya arızalı olduğu nasıl anlaşılır?
                            @Murat
                            2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

TC'nin kapatılmasını herkes çok övüyor ama ben şimdiye kadar hiç ihtiyaç duymadım. Geçen karda her zaman sorunsuz çıktığım dik bir rampada bu sefer benden önce cesaret edip de geçen hiç olmadığı için aracım durdu sadece ama ben ayağımı gazdan hiç kaldırmadan direksiyonu sağ sol yaparak çıktım. Yani kapatmadan önce direksiyonu sağ sol yapmayı da deneyin bence. Araç durdu diye hemen ayağınızı gazdan çekip frene basıp yeniden kalkmayı denemeyin.

Benim aracım herhangi bir hata vermedi. Videosu da şu, dikkat ederseniz önce duruyor araç sonra benim sağ sol yapmamla toplayıp devam ediyor. Dur kalk yapmıyorum, ayağım hep gazda. Bu zaten meşhur bir rampa, yağmurda bile çıkmayan oluyor

2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Bununla Geçmiş Olsun.

Yorum

İşleniyor...
                                X