Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sedan'dan sonra Sport tourer izlenimlerim ve hissettirdikleri...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Sedan'dan sonra Sport tourer izlenimlerim ve hissettirdikleri...

Malumunuz uzun zaman olmasa da, yaklaşık 3 senedir insignia kullanıyorum. Tabiki ilk deneyimden beri sürekli Sedan.
    Araba dedinmi zaten ya sedan olacak yada olmayacak Aynı jeep' markasını tarz olarak algılamak gibi bir durum sanki.
    4. tane sedan deneyimledim. 1. elegance, 2. si cosmo, 3. cosmo, 4. cosmo + ları vardı. Arada birkaç araç deneyimim olduysa da sonuç fiyasko

Asıl paylaşmak istediğim durum sport tourer hakkında. Lancia delta' dan sonra malumunuz tekrar yuvaya dönüş aşamasına geçmiştik.
    Fakat, bu durumda St' olmasını istiyor gibiydim. İlk olarak kanlı canlı ''denz'' Deniz kardeşimin aracını geçen sene Zonguldak' ta görmüştüm. Fotoğraflarda itici geliyordu açıkça söyliyeyim.
    Ki ben, sedan'ın arka görünüşüne bitmiş biri olarak st nin arkası cazip gelmiyordu. Bu tabi fotoğraf etkisi. Kanlı canlı görünce kafamdaki olumsuz resim yok oldu. Haa, tabi oo mükemmel, harkulade de diyemedim. oleyy

İş dönüp dolaşıp geçen aylarda 5. döneme gelince sedan da bakınırken st de bakmaya başladım. Sedan bolca bulunsa da, st malumunuz bulmakta zor. Bulduğumuz da pahalı......
    2. st deneyimi göz ile olsa da izmir' de takaslı bir araçtı. Cam tavan olmasa bile duruşu, arkası önü git gide hoşuma gitmeye başladı.
    Bu aradada forumumuzda St kullanan denz, omfaya, Oguz_75 ve seyyah ( deniz, ömer faruk, oğuz, bülent ) telefon ve mesajlarla bilgi aldım. Bülent abinin aracı efsaneymiş zaten. Anlatınca ağzım sulanmadı değil hani.
    Oğuz bey ve ömer de çok olumlu geri bilgirimlerde bulundu. Deniz'in zaten kafasını epey ütüledim derken içim baya baya st ye ısındı.
    Fakat yine de, aldıktan sonra bir pişmanlık olurmu olmazmı düşünceleri kafadan gitmedi pek. Tabi bu arada sedanlar tu kaka, kötü oluverdi birden haha haha haha haha haha haha

Aracımı satar satmaz, Bursa' da malum cam tavanlı aracı görüp, gözüme kestirdim. Fiyatı da makluldü. Aldık geldik.
    Aracı anlatmaya gerek yok. Asıl anlatmaya çalıştığım daha önce ben neden st almamışım.... Açık ve net dile getiriyorum. St düşünen arkadaş olupta ikilemde kalan var sa bir dakika bile düşünmesin.
    ( düşünsün tabi de düşünmenin sonu alsın yani )
    Cam tavan olması ap ayrı bir duyguymuş. Hakikatten sunroof'un dar pencereside neymiş öyle
    Yol tutuşunda en ufak bir farklılık hissetmedim. ayrıca, arkası ve iç hacmi daha geniş. Yüksek. İçi kesinlikle daha ferah. Bagaj durumu tartışılır belki ama bagajı daha rahat.
    Ses yalıtımı, arkası açık olmasına ramen gayet başarılı. Bana göre sedan dan çok daha dinamik duruşu var. Görenler, kesinlikle dikkatini çekip hayran hayran bakıyorlar. Yüzlerinden beyeni topladığı çok net...
    Sonradan sonraya da arka stopları özellikle gece, sedan' a göre daha bir yakışıklı geldi gözüme.

Zorla sevdiğimi düşünenler olursa, beni tanıyanlar bilir. En ufak bir kıllıkta ve hoşnustuzlukta pimpirikliliğin kıralını yapar huysuzlanır, ve bu metni yazmazdım.
    Sedan' dan st' ye geçme düşüncesinde olanlar, yada direkt st almaya niyetli olanlara umarım fikir verir.
    Bundan sonra da , Allah' nasip ederse insignia ile her zaman yola devam ederim. Fakat, st nin bendeki yeri ayrı olacaktır.
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Ynt: Sedan'dan sonra Sport tourer izlenimlerim ve hissettirdikleri...

Abi güle güle kullan. Ben de ST araçlara çok mesafeli dururdum, bana Almancı arabası gibi gelirdi. Ama İnsignia çok farklı gerçekten.
    34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Aracınızı güle güle kullanın...ST,lerde estetik formu yakalamak gerçekten zordur..Çoğu ST,ler çirkin görünür...Aracımı almadan önce Subaru Levorg,un test sürüşüne gitmiştim..Araba önden dehşet güzel ama gelin görün ki o arka nasıl bir tasarımdır..İki farklı arabayı birleştirmişler gibi..Sırf arkadaki çirkin görüntüden dolayı vazgeçtim...Şuan gördüklerim içerisinde İnsignia ST ve Renault Talisman Estate çok iyi...

Yorum

Samimi Paylaşımın için teşekkürler Ali

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Paylaşım için Teşekkürler, ST tam duygularıma hitap eden araç ancak ikinci el kaygısı nedeniyle mantığıma yatıramadığım araç

Yorum

Ali sen beğendiğine göre st farklıdır.
            Kaç zamandır aklıma takılan st hakkında 2 soru var,sormayı unutuyorum.Cam tavan açılıyor mu ve bagaj elektrikle açılıp kapanıyor mu?
            http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
            2.0 CDTI
            Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Arka cam sabit. Ön cam açılıyor. Arkaya doğru açılıyor.
              arka kapı elektrikli. Düymeli. en havalı kısmı bu olabilir.
              CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Insignia
                Ali sen beğendiğine göre st farklıdır.
                Kaç zamandır aklıma takılan st hakkında 2 soru var,sormayı unutuyorum.Cam tavan açılıyor mu ve bagaj elektrikle açılıp kapanıyor mu?
                Geçen gün bayide tesadüf ST bir aracı inceledim..Baktığım araç cam tavandı ve açılmış haldeydi...Bagaja bakmak için bagaj kapağını açtım oda elektrikliydi...

Yorum

İnsignianin st si gerçekten çok havalı racı alalı 1 buçuk ay oldu ama özellikle yıkamacıda yanıma gelip aracı incelemek isteyen epey bir kişi oldu. Dikkatleri çekiyor.
                  Bende cam tavan malesef yok ama elektrikli bagaj konusunda , 3.20i ve cla amg ye sahip bir arkdasım oglum benim iki arabada da elektrikli bagaj yok diyip kıskanınca bi hoşuma gitmedi değil

Yorum

Ali Bey'in görüşlerini merak ediyordum.Çok deaycı ve tecrübesi olduğu için bizim yorumlarımızın dışında tespitleii ve eleştirisi olabilir dedim ama yanılmışım.

Bugün c180 sw'sini gördüm yolda.Resmen eski kartallar gibi hantal arkası. ST olarak bir audi quattroyu afilli buluyorum.Tabii fiyatı da öyle.Arkadan tok duruşu ve çift egzozu ile sw olarak hiçbir marka rakip olamaz.(Tüm premium markalarda dahil)

2.el alındıktan sonra zararda edilmez. Satışı sedandan farksız bence.

Bu araç SW değil ST. Ruhsatta da sedan olarak geçiyor.Bagajı çok büyük beklemek haksızlık olur.

"Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Yorum

Ruhsatta Sedan mı yazıyor bilmiyorum ama edevlette OTOMOBİL-AF Çok amaçlı araç yazıyor.

http://www.tsb.org.tr/default.aspx?pageID=654&yid=806

8) Üst Yapı (Gövde) Tanımları (sadece tam/tamamlanmış araçlar için)
                      Gövde tipi tanımları için aşağıda belirtilen kodlama kullanılacaktır.
                      8.1) Yolcu arabaları (M1)
                      AA Sedan:
                      Gövdesi yan pencere arasından bir direkle bölünmüş veya bölünmemiş olarak kapatılmış, sabit ve sert tavanlı, bununla birlikte tavanının bir kısmında açılabilme özelliği olabilen, sürücüden başka en az 3 oturma yeri ve en az iki sırası bulunan, arka kapağı açılabilen, 2 veya 4 kapılı, 4 veya daha fazla pencereli otomobillerdir.
                      AB Heçbek: Arkasında üstten menteşeli kapı bulunan sedan (AA) araçlarıdır.
                      AC Steyşın Vagon:
                      Gövdesi kapalı, arka şekli daha geniş bir iç hacim sağlayacak şekilde dizayn edilmiş, üst tavanı sabit ve sert tavanlı, bununla birlikte tavanının bir kısmının açılma özelliği olabilen, sürücüden başka en az 3 oturma yeri ve en az iki sırası bulunan (sıra ve sıralar öne yatmak veya çeşitli şekillerde hareket ettirilmek suretiyle daha geniş bir iç hacim sağlar), arka kapağı açılabilen, 2 veya 4 kapılı ve en az 4 yan pencereli otomobillerdir.
                      AD Kupe:
                      Gövdesi kapalı, genellikle daraltılmış arka hacimli, üst tavanı sabit, sert tavanlı, bununla birlikte bazı modellerde açılabilir tavanı olan, sürücü oturma yerinden başka en az bir oturma yeri ve en az bir sırası bulunan, iki taraflı kapılara sahip, ayrıca, arka kapağı da açılabilen, 2 veya daha fazla kenar pencereli otomobillerdir.
                      AE üstü açılır kapanır/dönüştürülebilir:
                      Açılabilir bir gövdeye sahip, üst tavanı yumuşak veya sert olmak üzere en az 2 pozisyonlu, ilk pozisyonda gövdesi kapanan, ikinci pozisyonda ise geriye çekilmek suretiyle gövdesi açılan, sürücü oturma yerinden başka en az bir oturma yeri ve en az bir sırası bulunan, 2 veya 4 yan kapılı, 2 veya daha fazla yan pencereli otomobillerdir.
                      AF Çok amaçlı araç: AA’dan AC’ ye kadar belirtilenlerin dışındaki, yolcu ve onların bagaj veya yüklerini tek bir bölmede taşıması amaçlanan ve Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliğindeki şartları taşıyan motorlu araçlardır.
                      Yukarıda yer almayan diğer araç sınıfları ve bu araçlara ilişkin yapılacak işlemlerde Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliği hükümleri uygulanır.
                      İlk tescili yapılacak araçlar için yukarıdaki araç sınıfları kullanılacak olup, daha önce tescili yapılmış araçlar için de satış ve devir işlemleri sırasında yeni araç sınıfları esas alınacaktır.
                      2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

Fatih arkadaşımızında affına sığınarak şu resimi ekliyorum ve St candır diyorum :d

1.6 Turbo Sport Tourer Manuel Cosmo Beyaz Cam Tavan Brc Lpg

Yorum

https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...7593369/detay/

Adam, arabayı doldurmuş da bir flexride almamış, nasıl bir mantıktır angry

Yorum

Jantlar ne oylé ya. Ben böyle doldurmanın içine dondurma

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aSya
                              Jantlar ne oylé ya. Ben böyle doldurmanın içine dondurma
                              Ali Kardeş, o jantları canlı gör, bayılırsın. Opsiyonel donanım 19" ve epey para

Yorum

İşleniyor...
                              X