Herkese merhaba.Insignia maceramız 2009 yılında 1.6 atmosferik Edition elegance ile başladı sonrasında yetersiz performans sebebiyle 2010 model 1.6 turbo Edition elenince ile yola devam ettik.Araç hakkında söyleyecek şok şey var aslında tüketim hariç ne kadar konu başlığı varsa hepsinden memnundum.Sonuç olarak 2013 yılında 26000 km de aracı sattık.Sonrasında kullandığım hiçbir marka model araç beni insignia kadar memnun etmedi.Şu an kullandığım aracım seat leon fr .Konuyu açma sebebim ise c sınıfı hb araç düşünen arkadaşlara tavsiyede bulunmak.Bir kere öncelikle tüketim çünkü beni en çok o şaşırttı.Araç dizel araba gibi dikkatli kullanımlar 4.5-6.5 litre şehir içi dışı değerleri yakalamak çok kolay.Şimdiye kadar 8.7 litreden fazla da yaptıramadım tabi istenirse 20 lt bile yaktırabilirsiniz ama benim performanslı kullanımıyla bu değer.İkincisi aracın ivmelenmesi mükemmel özellikle spor modda tahminen insignia ile 140-160 a kadar önde götürür.Dış tasarım olarak bence sınıfında en iyilerinden iç olarak da fr donanımlar biraz daha iyi görünüyor.Konfor olarak ise süspansiyonlar baya sert ama sert süspansiyon lu araçlar içinde konforu en yükseklerden olabilir. Bu arada araç 17 inch Jant larla. Memnun olmadığım noktalar ise boya kalitesi ve aracın hafifliği.Yolda hafif bir taş ya da başka cisim anında boya kaldırıyor basınçlı suyla bile olduğunu düşündüğüm hasarlar var.Bir de yakıt tüketiminin bu kadar iyi olma sebebi hafif.Araç sanırım 1100-1200 kg arası dolayısı ile otobanda geçen kamyon otobüsler çok sarsıyor aracı ve bir de sert süspansiyonlar ve bozuk zemin birleşince yüksek hızlarda araba çok sallanıyor kontrolü kaybedeceksin gibi insignia da en çok sevdiğim şey ağırlık ve stabilize idi.220 ile dip fren yaptığımı hatırlıyorum hiç korkutmamıştı leon da büyük ihtimal kayar araç.C sınıfı araç düşünen arkadaşlara tavsiyemdir.
NOT bu arada diz mesafesi ve bagaj gayet yeterli.
NOT bu arada diz mesafesi ve bagaj gayet yeterli.
Yorum