Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ŞAŞIRDIM

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• ŞAŞIRDIM

İyi geceler arkadaşlar.1 ay kadar önce 2012 1.4 benzinli manüel insignia aracımı sattım yerine 2016 1.6 dizel sport otomatik araç aldım.Gelelim şaşırdığım noktaya.
    2012 model aracım bu araçdan çok daha sessizdi.bu nasıl olur anlamış değilim.Yalıtım konusunda geriye gitmiş sanki.şimdiki aracımda resmen yol sesi ve motor sesi aracımın içinde.Hadi motor sesi dizel olduğu için sesli diyelimde bu kadar arabanın içinde olmaz ki.Dün havalı havalı babamı bi yerlere götürdüm o bile farketti eski araban daha sessizdi diye.Yerin dibine girdim yani.Yeni alan arkadaşlarda da böyle mi acaba onu merak ediyorum...
    2016 - İNSİGNİA - SPORT + STİL PAKET - BEYAZ

Ynt: ŞAŞIRDIM

Benim 2011 benzinli aracım vardı ve katılmıyorum bence şu an çok sessiz

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
    Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Sasirilacak olay

Aldiginiz arac ozellik olarak sinifinin en sessizi olarak ifade ediliyor bu aracla 700 km yol yaptim bahsettiginiz sikintilar beni rahatsiz etmedi

Lastikleriniz markasi ve hava basinci kactir

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

20'' Continental 245*35 R20 95Y .Basınçlarını bilmiyorum.Basınç etkiler mi ki

Yorum

Bende iki kasayı kullanmış biri olarak yeni kasanın daha sessiz geldiğini söyleyebilirim.
          .
          Belki psikolojiktir.
          .
          Yol sesi için asfalt ve lastik faktörlerini sorgulamaniz uygun olur.
          İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri Koltuklar

Yorum

önceki aracınız 1.4 ve benzinli şimdiki ise 1.6 ve dizel ..az da olsa fark olabilir .asfalt sesi bencede lastikle alakalı olabilir

Yorum

eski insignia mı alırken altına zift yaptırmıştım fazladan.onun faydası oldu mu acaba onu düşünüyorum

Yorum

En iyisi desibel ölçümü yapmak.Kullaklar araca alışınca ses artıyor gibi hissettiriyor zamanla.Ben şuan kullandığım aracı ilk aldığımda resmen şok olmuştum sessizliği çok hoşuma gitmişti ama şuanda kullağım bu sessizliğe alıştığı için sanırım eskisi kadar sessizmiş gibi hissetmiyorum.Bence tamamen araca alışmayla alakalı gibi geliyor bana.
                En güzel tespit aynı uygulama ile farklı araçlarda desibel ölçü yapıp kontorl etmek.Yoksa herkese göre farklı hissiyatlar oluşuyor.
                2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

çamurluk içi yalıtım büyük fark yapar ve birde sizin 20'' jantın da etkisi var bunda birde lastik havası çok olup sert olursa oda ses yapar(gerçi lastik markanız sınıfının en sessiszi benimki goodyear eagel f1 asymetric 2 ve inanılmaz uğultulu bir lastik)
                  insignia 1.6 cdti sport AS + ÇG 2 paketi

Yorum

Çamurluk içi yalıtımı yapabilecek kabiliyet yok bende afyonda bunu yaptıracak ustayı bulmakda mesele.Birde 20'' lastik basınçları kaç olması lazım.Lastikçiye gitti mi çırak kafasına göre basıp geçiyor

Yorum

Tüm araçlar ilk çıktığında müşteriyi kazanmak için en iyi şekilde sunulur piyasaya.İlk 3 sene sonunda doygunluğa ulaşınca maliyet düşürme çalışmaları başlar ve bu kapsamda parça arkası padler ile izalasyonlar iptal edilir.Dolayısı ile neredeyse yeni kasası çıkacak bir araç ilk çıkan modellere göre daha çok sesli olabilir.Ayrıca dediğniz gibi motor sesi benzinliden dizele geçiş yol sesi de lastiklerinizden veya zemin kalitesinden olabilir sürekli gittiniğiniz bir yol değilse veya belki zemin yenileme çalışması yaptılarsa o bile etkiler.Örnek olarak da ben Golf 7 ilk çıktığında test edip hayran olmuştum yalıtım konusunda.Şimdi Leon kullanıyorum arkadaşım 2016 model Golf aldı benim leon daha sessiz Golf'den ve Golf o ilk test ettiğim Golf değil maalesef.
                      İnsignia 1.6 Turbo edition elegance paket 17" jant teknik gri

Yorum

Lastiğiniz hangi model ?
                        CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                        SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Bence yeni kasanın yalıtımı ve sessizliği daha iyi
                          InsigniaTEAM

Yorum

2008 yılında deneme otomobilini kullandım ve dizel peugeot 308 sipariş ettim, araba geldi, kullandım baktım ki benim araç daha gürültülü, hemen bayiye gittim, deneme otomobilinin lastiklerine baktım, benimki ile aynı marka, nereden olabilir orası mı burası mı derken bir de baktım benim arabada kapı fitili yok (dışarıdan görünenler var ya, bazı markalarda oluyor bazı markalarda olmuyor). Deneme otomobiline baktım o fitiller var, showroom'daki diğer arabalara baktım, bazılarında var, bazılarında yok. Benim arabama da takacaksınız dedim, bu müşteriyi aldatmaktır dedim, önce onay almamız lazım dediler, ben de aynı akşam, sikayetvar.com'a yazdım bu olayı, 2 gün sonra servis müdürü aradı, niye böyle yaptınız da, bizi rezil ettiniz de diyerek, dedim ki haklı olduğum bir konuda inisiyatif alarak müşteri memnuniyetini sağlayamıyorsanız bu sizin kötü bir servis olduğunuzu gösterir. Ertesi gün o fitilleri arabama taktılar. Kontrol edin o tip bir durum da olabilir sizin araçta.
                            ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

20 inç lastik ile 18 inç lastik arasında da taban genişliği aynı da olsa ses farkı olabiliyor.
                              ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

İşleniyor...
                              X