Arkadaşlar mrb ben yeni üye oldum üye olmamda en büyük etken tabi ki şu sıralar düşündüğüm insignia almak.Tanıdğım bi galerici arkadaşım elinde 1.4 edition elegance stil paket olduğunu söyledi kendisi ilk sahibinden mercedesle takas yaparak almış araç füme rengi navigasyon ve sanruf var araç 62binde temiz bir araç fiyat ta 54000 tl araçta atiker sıvı sistem lpg var 50 binde takılmış.Araçta arka tampon değişmiş ve sol arka çamurluk boyanmış bunun dışında bi problemin olmadığını söyledi bende teyit etmek için özel Opel servisine gittim oradaki usta hocam arabaya bakmadan sana bişey sorcam bu motorlar Hakkı'nda Bilgin var mı bende var dedim o Zaman bu motorlara lpg ile binmeyeceksin dedi ve içerde beyaz bi insignia nın motorunu yediğini ve 11bin tl masraf çıktığını söyledi ona göre karar ver bakalım araca dedi .bende o sözden sonra çok karasız kaldım.ve çelik subap takarsam Nasıl olur dedim.o Zaman ömürlük bin derdi.bende bu konuda tecrübeli arkadaşlardan bilgi almak istiyorum Nasıl bir yol izlemeliyim?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Opel insignia 1.4+atiker sıvı lpg
Collapse
X
-
Ynt: Opel insignia 1.4+atiker sıvı lpg
Öncelikle welcome
Güzel bir araç bulmuşsunuz. 1.4'lerin genel olarak LPG uyumlu olduğu biliniyor. Hatta fabrikasyon LPG modelleri de var. Ustanın bahsettiği 1.6 motordur, çelik sübap değiştirme olayı onlarda var.
Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc
Yorum
-
Hoşgeldiniz Aynı aracı LPG siz kullanıyorum söylediğiniz gibiyse bence oldukça uygun şahsen aklıma takılan nokta LPG genellikle uzun planlı kullanım için düşünülür. LPG nin en yaygın bilinen sıkıntısı kullanıma bağlı olarak en erken 40-50bin km sonra sübapların etimesidir. Maksimum 1.500-2.000TL ye çelikler ile değiştirilir. 11.000TL çok uçuk bir rakam bence Almanız halinde detaylı ekspertize mutlaka sokun derim
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: tornadoAtiker'in sıvı sistemi mi varmış?
.
Daha önce hiç duymadım.İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri Koltuklar
Yorum
-
Şöyle bir gerçek var ve bu konu ile ilgili yaptığım araştırmalar sonucu ulaştım.
Doğru bilinen bir yanlış aslında galiba lpg cilerin çıkardığı bir hurafe sanırım.
Tüm araçlarda kullanılan orjinal supaplarda dahil hepsi çelik.Yani çelik olmayan bir supap ın motorda kullanılma gibi bir durum yok.Ve bu supap lar yüksek alaşımlı çelikler.Genellikle krom,nikel ,vanadium,silisyum alaşımlı ve üzerleri kiminin bazı yüksek sıcaklığa dayanıklı kaplama malzemeleri ile kaplanıyor.
Yani söylendiği gibo mağnezyum alaşımlı hiç bir supap bulunmuyor bu tamamen yalan ve bu yalan gerçek gibi tüm piyasada konuşuluyor.
İnsanların sonradan taktığı supapların dayanımı fazla değil hatta orjinalinden dahada zayıf olma olasılığı var.
Burda supap malzemesinin yapıldığı çelik önemli olan yani lpg nin yanma sıcaklığına dayanacak özellikte supaplar seçilmeli.Ama piyasada bu kıyaslamayı yapacak veya malzemelerini kimyasal özelliklerine göre değerlendirecek usta bulmak çok zor.Genellikle stellite grubu çeliklerden imal edilen supaplar yüksek sıcaklıklara dayanmakta o yüzden bu supaplar egsoz supapı olarak daha çok kullanılmaktadır.Eğer bu malzemeden yapılmış bir supap bulunabilirse çok daha uzun ömürlü olma olasılığı var.
Kendimde malzeme müh. olduğum için bu konu ilgimi çekti ve biraz araştırma yaptım.
Sonuç olarak araçlarımızdaki supaplarda çelik fakat benzinin yanmasına ve oksidasyonuna dayanıklı bir çelik önemli olan lpg nin yanmasına dayanacak supapları bulmak.Eğer bulursanız takıp gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz
2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ahmet_turediŞöyle bir gerçek var ve bu konu ile ilgili yaptığım araştırmalar sonucu ulaştım.
Doğru bilinen bir yanlış aslında galiba lpg cilerin çıkardığı bir hurafe sanırım.
Tüm araçlarda kullanılan orjinal supaplarda dahil hepsi çelik.Yani çelik olmayan bir supap ın motorda kullanılma gibi bir durum yok.Ve bu supap lar yüksek alaşımlı çelikler.Genellikle krom,nikel ,vanadium,silisyum alaşımlı ve üzerleri kiminin bazı yüksek sıcaklığa dayanıklı kaplama malzemeleri ile kaplanıyor.
Yani söylendiği gibo mağnezyum alaşımlı hiç bir supap bulunmuyor bu tamamen yalan ve bu yalan gerçek gibi tüm piyasada konuşuluyor.
İnsanların sonradan taktığı supapların dayanımı fazla değil hatta orjinalinden dahada zayıf olma olasılığı var.
Burda supap malzemesinin yapıldığı çelik önemli olan yani lpg nin yanma sıcaklığına dayanacak özellikte supaplar seçilmeli.Ama piyasada bu kıyaslamayı yapacak veya malzemelerini kimyasal özelliklerine göre değerlendirecek usta bulmak çok zor.Genellikle stellite grubu çeliklerden imal edilen supaplar yüksek sıcaklıklara dayanmakta o yüzden bu supaplar egsoz supapı olarak daha çok kullanılmaktadır.Eğer bu malzemeden yapılmış bir supap bulunabilirse çok daha uzun ömürlü olma olasılığı var.
Kendimde malzeme müh. olduğum için bu konu ilgimi çekti ve biraz araştırma yaptım.
Sonuç olarak araçlarımızdaki supaplarda çelik fakat benzinin yanmasına ve oksidasyonuna dayanıklı bir çelik önemli olan lpg nin yanmasına dayanacak supapları bulmak.Eğer bulursanız takıp gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Sana bir sorum olacak malzeme mühendisi nedir?2015 BEYAZ 1.6 CDTI COSMO ACTIVE SELECT+STILL PAKET
Yorum
-
Arkadaslar bir konuyuda burda belirmekte fayda var önceki aracim olan astra da orjinal sübap lpg dolayisiyla eriyince celik takildi ve sonraki kullanimlarimda yakit sarfiyatinda yaklaşik %15 20 civarinda bir artış oldu. Budurumdan cok yerde bahsedilmez ama aklinizda bulunsun ☺2015 BEYAZ 1.6 CDTI COSMO ACTIVE SELECT+STILL PAKET
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: fruktrArkadaslar bir konuyuda burda belirmekte fayda var önceki aracim olan astra da orjinal sübap lpg dolayisiyla eriyince celik takildi ve sonraki kullanimlarimda yakit sarfiyatinda yaklaşik %15 20 civarinda bir artış oldu. Budurumdan cok yerde bahsedilmez ama aklinizda bulunsun ☺2010 Cosmo 1.6T / Flexride / DVD800 / Infinity ses sistemi/Teknik Gri / Avanue Morrocano Bej döşeme
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: fruktrOrjinal yazı sahibi: ahmet_turediŞöyle bir gerçek var ve bu konu ile ilgili yaptığım araştırmalar sonucu ulaştım.
Sonuç olarak araçlarımızdaki supaplarda çelik fakat benzinin yanmasına ve oksidasyonuna dayanıklı bir çelik önemli olan lpg nin yanmasına dayanacak supapları bulmak.Eğer bulursanız takıp gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Sana bir sorum olacak malzeme mühendisi nedir?
Cevherden mamül üretimine kadar ilerleyen süreci metalurji ve malzeme mühendisleri takip eder.
Piyasada gördüğün tüm demir(pik,çelik) veya demir dışı(alüminyum,bakır,çinko,bronz,plastik,seramik v.b) üretimi ve bunlardan nihai ürün elde edilmesi.Tüm bu süreçleri yönetebilen kişilere metalurji ve malzeme mühendisi denir.2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz
2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı
Yorum
-
Hayırlısı olsun istersen LPG yi düşünmeden önce biraz kullan, eğer gaz pedalına basarken biraz dikkat edersen bence 1.4 de lpg ye gerek kalmaz, ben 2 sene kadar kullandım uzun yolda 6lt şehir içinde 7,5-8 lt civarında geziyordum bence çok güzel değerler lpg hiç düşünmedim.Insignia 2015 1.6 SIDI AT Cosmo (41GN584)
Yorum
-
Benim ustamda özellikle Atiker diyor, valla kafam karıştı, yine işinin ehli bir opel özel serviste ustam var illa prins diyor, diğerlerinden randuman alamazsın diyor, çelik subap değişsen bile bu araba turbo motor diyor ben bu işi biliyorum sen aracı alınca prins taktırırsın diyor, Atiker in montajını yapan diğer ustam da biz porche cayenne e bile Atiker taktık bu sistem 300 hp ye kadar yazılımı olsun malzemesi olsun destekliyor diyor. Orası tam bir muamma...
Yorum
Yorum