Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia almayı düşünüyorum birkaç sorum var

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• İnsignia almayı düşünüyorum birkaç sorum var

Merhaba,

İkinci el D segment spor görünümlü bir araç almak istiyorum. Beğendiğim araçlar C180, CC ve İnsignia. Bu üçünden fiyat/performans olarak insignia avantajlı geldi bana (daha önce üçünü de kullanmadım çok anlamlı bir çıkarım yapamamış olabilirim).

Akılıma takılan birkaç soru var:

1) Galerici birkaç arkadaşım piyasasının iyi olmadığını söyledi. Ben birkaç yıl kullanmayı planlıyorum. Satmak istediğimde ne kadar sürede satarım. Alıp satmış olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

2) Baktığım bir araçta (2014 1.6 170HP AT6 Cosmo) tour ve sport olmak üzere iki sürüş modu vardı (Araç başka şehirde, abim baktı ben test edemedim). Daha önce kullanan bir arkadaşım tour modunda iyi çekmediğini sportta ise çok yaktığını söyledi. Benim sorum ise şöyle: Tour ve sport modlarında 0-100 hızlanma değerleri değişir mi? Verilen yakıt tüketim değerleri hangi mod için veriliyor? Bu aracın, bu iki moddaki yakıt tüketim değerleri nedir? Bir de bu modları ne zaman kullanıyorsunuz deneyimlerinizi kısaca paylaşabilir misiniz?

3) Bu iki modun (tour ve sport) olması flex-ride olup olmamasıyla ilgisi var mı? Yani bu araçta flex ride var mı?

4) Baktığımız araç şuydu: https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...84174026/detay Verilen bilgiler doğruysa sizce ederi nedir?

Biraz fazla sorduysam kusura bakmayın...
    Şimdiden teşekkürler

Ynt: İnsignia almayı düşünüyorum birkaç sorum var

welcome

Sport/Tour olması için araçta flexride var demektir.

Baktığınız araçta bu özellik yok

flexride yakıttan çok aracın stabiletisini artırır küçük kullanıcı hatalarını önler buda size kaza yapma olasılığınızı düşürür.

Filexi kullanımınıza göre yakıtta farklılık gösterebilir
    Linkteki videoları izleyin
    http://insigniateam.com/forum/index....0105#msg200105

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

2. el nasip meselesi, ama ölü bir piyasası yok zaten passata göre piyasada daha az var alıcısıda daha az yani çok bi sıkıntı çıkacağını sanmam benim 2 önceki aracım insiginia 1.4 style paketti cuma günü ilanı verdim pazartesi sattım adam samsundan gelip aldı aracı. Sonra yeni araç bulamadım, birazda parasal sorunlar çıktı megane aldım dizel otomatik 30000km de kolay satarım bi 6-7 ay kullanayım diye sonra 50000 km de iken 4 ay bekledim satılması için şaştım kaldım o işe mesela .
      Baktığın araçta flexiride yok tour sport sürüş moduda yok sadece gösterge tour ve sport mod diye 2 farklı görüntüleme şekli var süspansiyon şanzıman felan herşey aynı bi fark yok.
      Yakıt konusu zaten herkesin bildiği bişi ne kadar ekmek o kadar köfte, 1.4 TSI DSG octavia kullandım hemen ardından 1.4T insignia ya geçmiştim, yakıt olarak insignia şehir içinde 0,5lt fazla yakıyordu. 300kiloya yakın fark var 2 araç arasında öle bakınca insignia az bile yakıyordu yani :P, uzun yolda kafa kafaya yakıyordu öle önemsenecek bir fark yok anlayacağın. 1.6SIDI da şanzımandan kaynaklı şehir içinde tsi-dsg kombinasyonuna göre 1 liitre fazla yakar muhtemelen, uzun yolda yine kafa kafaya giderler, fazlada fark olmaz olur diyenlerinki hikaye. C180 bir önceki kasa kompresör zaten fazla yakar, cgi-7g alırsan o zaman insignia ile kafa kafaya belki yaktırısın ama az yakması imkansız.
      Çekme konusunu test etip görmen lazım 1.4cc çekiyor 1.6insignia nasıl çekmiyor zaten anlam vermek imkansız ha 530 a göre gitmiyor evet ama 1.6c180 yada 1.4cc ile aralarında çok bir fark yok hemen hemen hepsi aynı ayarda giden arabalar ufak tefek farklar varki kaale alınmaz.
      Araçlar arasında önemli olan sürüş farkı cc sport bir sürüşe sahip değil kasa spor ama gidiş yumşak hissiz bir direksiyon ve süspansiyon sistemi, ha konfor istersen daha konfolu olabilir fakat spor ile alakalı değil. mercedes c180 de amg alırsan spor bir sürüşe sahip olur fakat diğer paketler yine konfor odaklı.

Keyfine kalmış yani, hayırlısı olsun insaşallah.
      Insignia 2015 1.6 SIDI AT Cosmo (41GN584)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
        welcome

Sport/Tour olması için araçta flexride var demektir.

Baktığınız araçta bu özellik yok

flexride yakıttan çok aracın stabiletisini artırır küçük kullanıcı hatalarını önler buda size kaza yapma olasılığınızı düşürür.

Filexi kullanımınıza göre yakıtta farklılık gösterebilir
        Linkteki videoları izleyin
        http://insigniateam.com/forum/index....0105#msg200105

Hoşbulduk teşekkürler
        Orjinal yazı sahibi: Selami
        2. el nasip meselesi, ama ölü bir piyasası yok zaten passata göre piyasada daha az var alıcısıda daha az yani çok bi sıkıntı çıkacağını sanmam benim 2 önceki aracım insiginia 1.4 style paketti cuma günü ilanı verdim pazartesi sattım adam samsundan gelip aldı aracı. Sonra yeni araç bulamadım, birazda parasal sorunlar çıktı megane aldım dizel otomatik 30000km de kolay satarım bi 6-7 ay kullanayım diye sonra 50000 km de iken 4 ay bekledim satılması için şaştım kaldım o işe mesela .
        Baktığın araçta flexiride yok tour sport sürüş moduda yok sadece gösterge tour ve sport mod diye 2 farklı görüntüleme şekli var süspansiyon şanzıman felan herşey aynı bi fark yok.
        Yakıt konusu zaten herkesin bildiği bişi ne kadar ekmek o kadar köfte, 1.4 TSI DSG octavia kullandım hemen ardından 1.4T insignia ya geçmiştim, yakıt olarak insignia şehir içinde 0,5lt fazla yakıyordu. 300kiloya yakın fark var 2 araç arasında öle bakınca insignia az bile yakıyordu yani :P, uzun yolda kafa kafaya yakıyordu öle önemsenecek bir fark yok anlayacağın. 1.6SIDI da şanzımandan kaynaklı şehir içinde tsi-dsg kombinasyonuna göre 1 liitre fazla yakar muhtemelen, uzun yolda yine kafa kafaya giderler, fazlada fark olmaz olur diyenlerinki hikaye. C180 bir önceki kasa kompresör zaten fazla yakar, cgi-7g alırsan o zaman insignia ile kafa kafaya belki yaktırısın ama az yakması imkansız.
        Çekme konusunu test etip görmen lazım 1.4cc çekiyor 1.6insignia nasıl çekmiyor zaten anlam vermek imkansız ha 530 a göre gitmiyor evet ama 1.6c180 yada 1.4cc ile aralarında çok bir fark yok hemen hemen hepsi aynı ayarda giden arabalar ufak tefek farklar varki kaale alınmaz.
        Araçlar arasında önemli olan sürüş farkı cc sport bir sürüşe sahip değil kasa spor ama gidiş yumşak hissiz bir direksiyon ve süspansiyon sistemi, ha konfor istersen daha konfolu olabilir fakat spor ile alakalı değil. mercedes c180 de amg alırsan spor bir sürüşe sahip olur fakat diğer paketler yine konfor odaklı.

Keyfine kalmış yani, hayırlısı olsun insaşallah.
        Bu araçta flexride yoksa 2. ve 3. Sorum cevaplanmış oluyor sanırım Tour modunda iyi çekmiyor denmişti bu araçta olmadığı için onu da geçiyorum

Yakıt karşılaştırması için de teşekkür ederim. Hepsi aynı yakıyorsa onu da dert etmeye gerek yok

CC için spor sürüşü olmadığını bir test videosunda ben de izlemiştim. O görüntüye pek olmamış

SIDI olarak geçen motor 1.6 T 170HP olanlar mı?
        Aracın piyasası ve linkteki araç özelliklerine yakın araçlar için fiyat yorumlarınızı almaya devam edebilirim

Yorum

welcome ikinci insigniam ilki 2011 model 1.6T 180'likti , makul fiyatla satışa çıkardım ve inanın geçen yıl sadece bir kaç saatte satıldı, yani bu göreceli, ki D segmenti araçlar genel olarak ağır satılır. Gelelim flexi ye bence bu aracın olmazsa olmazı , ilk aracımda yoktu 5 yıl kullandım şimdi bu aracımda var ve harika bir özellik. Sizin almak istediğiniz araçta bu özellik yok , bu tuşlardan anlayabilirsiniz
          Benim aracım yeni kasa

Eski kasada ise

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
          Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

SIDI 170HP evet piyasasına göre fiyat iyi hatta biraz ucuz gibi geldi bana araçta kaza bela yoksa biraz daha pazarlıkla 75 civarı zorlarsın gibi. Ama iyi baktırmanda fayda var çünki tampon dışında zedelenme değişme yok demiş ama boya yok dememiş.
            Insignia 2015 1.6 SIDI AT Cosmo (41GN584)

Yorum

Araca çok hakim değiller sanki, şerit takip yok, koltuk ısıtma yok, 19" jant değil 18" jant bilemiyorum iyi bakın derim

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sedat 8266
                Araca çok hakim değiller sanki, şerit takip yok, koltuk ısıtma yok, 19" jant değil 18" jant bilemiyorum iyi bakın derim
                Hoşbulduk

Flexride'da olduğu gibi yine tuşlardan mı anlıyoruz şerit takip ve koltuk ısıtmayı?

Yorum

Benim paylaştığım aracımın fotosunda sağdan üçüncü tuş şerit takip, koltuk ısıtma ise aynı fotonun alt sağ köşesinde 18 derece nin yanında dijital koltuk resmi görünüyor o da koltuk ısıtma tuşu

Yorum

Benim paylaştığım aracımın fotosunda sağdan üçüncü tuş şerit takip, koltuk ısıtma ise aynı fotonun alt sağ köşesinde 18 derece nin yanında dijital koltuk resmi görünüyor o da koltuk ısıtma tuşu
                    Koltuk ısıtmayı tam anlayamadım. 18 derecenin sol tarafında mı? Resim ekleyemedim kusura bakmayın

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Selami
                      SIDI 170HP evet piyasasına göre fiyat iyi hatta biraz ucuz gibi geldi bana araçta kaza bela yoksa biraz daha pazarlıkla 75 civarı zorlarsın gibi. Ama iyi baktırmanda fayda var çünki tampon dışında zedelenme değişme yok demiş ama boya yok dememiş.
                      Görüşünüz için teşekkür ederim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Empty
                        Koltuk ısıtmayı tam anlayamadım. 18 derecenin sol tarafında mı? Resim ekleyemedim kusura bakmayın
                        Derece ayarı dijital ve dokunmatiktir. 22 derece nin yanındaki koltuk işareti ısıtmadır basınca alta paralel üç çizgi çıkar ve ısıtmanın şiddetini gösterir

Yorum

3. insignia mı kullanıyorum..Bundan önce biri 2011 biride 2013 model cosmo insignia sahibi idim..Satarken hiç bir zorluk yaşamadım..İkiside yaklaşık 3 hafta içinde satıldı..Birini urfadan öğretmen bir arkadaş gelip aldı..

Yorum

Fiyat performans olarak İnsignia iyidir.Her aracın alıcısı vardır ve bizimkilerinki de o galericinin dediği kadar yavaş değildir 2. eli...
                            2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

İşleniyor...
                            X