Duyuru

Collapse
No announcement yet.

4×4 problem mi değil mi :)

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 4×4 problem mi değil mi

Sizin arabanın tek kötü yanı minimum 1800kg olması ve otomatik olması bunun haricinde bir sorun yada aksaklık görmedim duymadım ben Opel'in 4 çekeri hakkında. Güzel de yanlar bu arada
    InsigniaTEAM

Yorum

ağır arabayla yanlamak da bir bela amcamın W211 E200 ile bi yanlayayım dedim araba kendi kafasına göre bi yerlere gitmeye çalışıyor arkası kaymaya başladı mı önünü de çekiyor

Orjinal yazı sahibi: cagri
      Sizin arabanın tek kötü yanı minimum 1800kg olması ve otomatik olması bunun haricinde bir sorun yada aksaklık görmedim duymadım ben Opel'in 4 çekeri hakkında. Güzel de yanlar bu arada

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kingdragon
        4 çeker araç minimum 200 hp olmalı bence
        +10 ihihi

İnsignia'da adaptif (akıllı) AWD sistemi var. Klasik 4WD araçlar gibi değil.

AWD, elektronik bir sistemdir ve aslında temelde iki çekerdir, araç zorlandığı durumlarda
        kendiliğinden (otomatik) devreye girer. Çalışma prensibi 4WD sistem gibi mekanik değil
        elektroniktir. Bizim araçlarımız önden çekiş sistemine sahip, normal şartlarda motor gücünün
        %100’ü ön aks miline aktarılıyor. Herhangi bir sebeple ön tekerler patinaj atmaya başlarsa
        ön aks milinden kaybedilen gücün bir bölümü elektronik bir sistem ile arka aks miline aktarılıyor.
        4WD olası bir zorlanma durumunda motor gücünü öne ve arkaya eşit miktarda dağıtır,
        AWD sistemi ise ön aks milinde kaybedilen gücün bazen %90’ını bile arka aks miline aktarabilmektedir.

Diğer bir farklılık ise AWD sisteminde 4 tekerin birbirinden bağımsız hareket edebilme yeteneğidir.
        Tork, sadece ön ve arka tekerlekler arasında değil (ihtiyaca göre) dört tekerlek arasında
        elektronik olarak dağıtılmaktadır. Aşağıya bir bağlantı ekledim, bu dağıtım sistemini daha kolay
        anlamamızı sağlayacak bir video var.

https://www.youtube.com/watch?v=iV6nUx_CQho

Flexride şasi ile AWD candır, yeri gelir can kurtarır.
        Kazasız , cezasız keyifli sürüşler.

Yorum

4 Çeker aslında güçlü bir araba ile çok zevkli
          iki tip 4 çekeride kullandım sürekli 4 çeker virajlarda mükemmel bir his veriyor ve sanki düz yol gibi devam ediyorsunuz tek kötü yanı transfer kutusunda oluşabilicek bir arızada ciddi maliyetler ve debriyaj balatısının kısa ömürlü olması.

Yorum

Şaman Abi öyle güzel anlatmış ki canım çekti dört çekeri. ihihi

Şunu da iliştireyim; Dört Çekerim, çok şekerim. 4WD atasözü. ihihi ihihi

Yorum

İşleniyor...
            X