Duyuru

Collapse
No announcement yet.

4×4 problem mi değil mi :)

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 4×4 problem mi değil mi :)

forumdaki yorumları okudukça 4x4den korkar oldum...
    4 çeker olmasının dezavantajları nelerdir deneyimi olanlar paylaşırsa sevinirim...
    adaptive 4x4
    akıllı 4x4 vs... nedir bunlar çözemedim
    İnsignia Limousine Opc 2.8 - 325 hp - 4×4 - V6

Çok yaklaşma benden söylemesi

Ynt: 4×4 problem mi değil mi

Orjinal yazı sahibi: AlparslanBozkurt
    forumdaki yorumları okudukça 4x4den korkar oldum...
    4 çeker olmasının dezavantajları nelerdir deneyimi olanlar paylaşırsa sevinirim...
    adaptive 4x4
    akıllı 4x4 vs... nedir bunlar çözemedim
    Problem ??? Nereden çıkardın, gel değişelim ihihi

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
    Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

adaptif=akıllı 4x4 gerektiği zaman 4 çekere geçen sistemdir, sistem genel olarak 2 çeker olarak işlev görür, gerektiği zaman (hızlanma, kaygan yollar vb. gibi) 4 çekere geçer, düşünce olarak güzel bir sistem, forumda ne gibi olumsuz yorumlar gördünüz de 4 çekerden korktunuz? sürekli ve simetrik (her tekere %25 güç aktaran) sistemlerin son hızları 2 çekişli araçlara göre düşük olabilir, çünkü güç sürekli 4 tekere giderek son hızı düşürür, ama hızlanmayı arttırır, yüksek hızlarda da hızlanmayı olumsuz yönde etkileyebilir, ama akıllı 4 çekerde bu tarz sorunlar pek yaşanmaz, çünkü nasıl bir çekiş gücü arabaya o anda lazımsa onu uygular araca, korktuğunuz noktalar sanırım son hız düşüklüğü ve de sistemin arıza maliyetleri olabilir mi?

Yorum

abi bu hızlanma videolarında yok onda 4x4 var ondan ağır kalıyor vs gibi yorumlar var o sebeple şey ettim

Yorum

aynen kardeşim dediğim gibi hızlanma videoları son hız vs.. sebepler bunlardı...
          sürekli 4x4 bendeki bilelim de yarın öbür gün birisi bişey derse cevabını verebilelim

Yorum

4*4'ler ağır olduğu için hızlanmada biraz kayıp olur ama kalkışta patinaja daha az düşmesi de diğer yönden avantaj.
            ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Orjinal yazı sahibi: AlparslanBozkurt
              abi bu hızlanma videolarında yok onda 4x4 var ondan ağır kalıyor vs gibi yorumlar var o sebeple şey ettim
              heee o mesele bmw xdrive de akıllı 4x4, insigniadaki gibi. quattro, 4matic, xdrive, 4motion, adaptive 4x4 hepsi aşağı yukarı aynı sistem, hatta 4 motion ile quattro aynı bile olabilir şimdi sizin opc var gördüğüm kadarıyla, sizin aracınız yüklenmezseniz veya kaygan bir yolda bulunmazsanız %90 gücünü ön tekerleklere iletiyor, sanırım audi ve vw'de de böyle olması lazım, ama mercedes ve bmw yüksek ihtimalle bu durumda gücünün %90'ını ya da büyük bölümünü arka tekerlere veriyordur, ford'da da var bu sistem, gösterge arasındaki ekrana tekerlere aktarılan gücü yüzdelikler şeklinde anlık aktarıyordu, mesela sakin giderken arka iki tekerde çok az güç oluyordu, ön tekerleklerdeydi gücün büyük bölümü, ama yüklendiğim zaman gücün büyük bölümü arka tekerleklere gidiyordu, 160-170'lere doğru tekrar güç önlere doğru kaymaya başlıyordu anlık ekranda

Yorum

Bence en güzel subarulardaki simetrik dört çeker, sürekli devrede, her tekere aynı güç.

Yorum

merak etme senin aracında bu kayıp hissedilmez ama aynı güçlerde iki araç olsun 2 çekerle 4 çeker farkı olur ama bu fark aman aman bir fark değildir

keyfine bak

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

bu arada şunu da belirtmek isterim, şanzımandan 4 tekere güç aktarılırken 2 çekerlere göre daha fazla güç kaybı oluyor, güçsüz arabanın simetrik 4 çekeri de aksine hızlanmayı daha da berbat hale getirir hiç çekilmez, bir de iki çekere göre daha ağır olması da ekstra dezavantaj

Orjinal yazı sahibi: kingdragon
                    Bence en güzel subarulardaki simetrik dört çeker, sürekli devrede, her tekere aynı güç.
                    1.5 subaru sürdünüz mü hiç sürekli 4 çeker ondan sonra bu konuyu bir daha değerlendirmek isteyebilirsiniz

Yorum

Tek Dez Avantajı Gerekmediği Zamanlarda Fazladan Ağırlık Taşımak. Ama Avantajlarına Göre Kıyaslandığında Yok Sayılabilir Bir Dezavantaj Olarak Yorumlanabilir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 35OFT23
                        bu arada şunu da belirtmek isterim, şanzımandan 4 tekere güç aktarılırken 2 çekerlere göre daha fazla güç kaybı oluyor, güçsüz arabanın simetrik 4 çekeri de aksine hızlanmayı daha da berbat hale getirir hiç çekilmez, bir de iki çekere göre daha ağır olması da ekstra dezavantaj

Orjinal yazı sahibi: kingdragon
                        1.5 subaru sürdünüz mü hiç sürekli 4 çeker ondan sonra bu konuyu bir daha değerlendirmek isteyebilirsiniz
                        1.6'sı var yokuşlar hariç fena değil çekişi ama subaru'nun 1.5-1.6'sı; insignia'nın 115 beygirlik olanı gibi, pek de mantıklı değil.

Yorum

valla 1.5 1.6 impreza farketmez, berbatlar, düz yolda her araba gider, bende 115 bg insigniada vardı düzde çok iyi gidiyordu bir genç arkadaş, imprezası var, 2006 yada 2007 model olsa gerek sanırım o kasalarda 1.6 var sanırım 105 bg civarlarında yanlış bilmiyorsam, wrx sti body kit giydirmiş, arka kanat, jantlar sarı renk çok kollu filan, araba siyah camlar da siyah kırmızı ışıkta yanıma geldi, bende de s40 1.6D var o zaman, çocuğun aracı biliyorum çakma sti bir ara gaz çektim, heyecanlandık filan, arkadaşla birlikte sarı yandığı gibi asıldık biraz heyecan oldu ama baktım ara açılıyor ben aynada görmeye başladım bunu, 130 gibi saldım bu yanıma geldi, aramızda var biraz, baktım hiç gaz kesmeden geliyor, ben de tekrar asıldım, bana yetişti şöyle bi 10 cm kadar benim önüme geçti ama tekrar arkaya düştü büyük hezimet oldu arkadaş için düşük motorda simetrik 4 çeker hatta şöyle söyleyeyim, 130 bg altı için arkadan itiş bile çok sıkıntı

Yorum

4 çeker araç minimum 200 hp olmalı bence

Yorum

4x4 iyidir ama kaygan yollarda,kar-çamur gibi yerlerde iyi iş görür.Viraja da iyi girer 4x4 araçlar.
                              2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

İşleniyor...
                              X