Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Dönüş Yolunda Yaşananlar

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Dönüş Yolunda Yaşananlar

Cümleten Selamunaleyküm değerli dostlar.

Malatya ziyaretinden sonra Sivas'a dönerken, ileride uzun bir bayır olduğundan hızımı 110'a sabitleyip yokuşu çıkma düşüncesindeyim. İleride ki civic sahibi arkadaş, önünde ki kamyonu sollamak için sinyal verdi. Ama benimle arasında yaklaşık bir 4 saniyelik mesafe vardı. Hızımı biraz düşürdüm, selektör yaptım, benim geldiğimi görüp, sinyal vermekten vazgeçti. Tam arkasına geldiğim anda bir anda yola fırlayıp, kamyonu sollamaya kalktı ve uzun bir uğraş sonunda solladı. Bende bu esnada uzun bir korna ile yanından "Ya sabır" diyerek basıp geçtim. Sonrasında yola dökülen tuz neticesinde ortaya çıkan mucurlar olduğundan herkes aralarında belli bir mesafe bırakarak, taş fırlamaması adına aheste aheste gidiyoruz. Konvoyun 2. sırasında ben varım. Sonra kendine aşırı güvenen bu civic sahibi arkadaş, en arkadan bir kaptırdı, yanından geçtiği her araç sahibi, bunun fırlattığı taşlardan olsa gerek, korna ve selektör vasıtasıyla tepkisini dile getirdiğini gördüm. Dikkatli bir şekilde sağa geçip hızımı düşürdüm. Yanımdan geçerken fırlattığı taşlar, ön camın bir kaç yerinden çatlamasına ve kaputun kevgire dönmesine neden oldu. Bende konvoyu terk edip, " Senin arpan fazla geldi" diyerek bunu takip etmeye başladım. Yaklaşık 1 dk ve 100 km'lik hız ile yapılan takip sonunda ( Yolu da bilmemden ötürü) mucurluk alana geldiğimde elemanın daha da yavaşlaması ile bu sefer ben hızımı 110 km'ye "Ya herro ya merro" mantığıyla çıkartarak, arkadaşın yanından mucur banyosu yaptırarak geçtim. Kendisi bu esnada mecburen duracak kadar yavaşlamak zorunda kaldı. İleride daha da sinirimi alamayarak durdum. Bir sigara yakıp beklemeye başladım. Yanımdan hiç bir şey olmamış gibi çekip gitti. Şimdi ben bunu yaparak ve ettiğim küfürler sonunda eleman ile akrabalık bağlarımı kuvvetlendirmiş olmam da sizce bir hata var mı? Siz böyle bir olay yaşasanız ne yaparsınız?

Gelelim teknik sorulara :
    1- Aracım Axa Oyak'tan kaskolu. Camda ufak bir - iki tane taş vuruğu çatlağı var. Sırf bunun için değiştirmeyi düşünmüyorum. Ya sizce?
    2- Bu taş vuruklarını " color & drive" denilen bir rötuş boyası var. Onu mu denemeli, yoksa servisten aldığım rötuş boyası ile yola devam mı etmeli? Bu arada daha önceki yaptığım rötuşlar çok kötü gözüküyor. Siz nasıl yapıyorsunuz?

Okuduğunuz ve tavsiyeleriniz için teşekkürler şimdiden.

Ynt: Dönüş Yolunda Yaşananlar

1-Eğerki hiç cam değişmediyseniz hakkınızı kullanın.Genelde orjinal cam için bir miktar fark alıyorlar ama bence değer.Camım çatladığı zaman ben kasko bitimine yakın gidip değiştiriyordum.
    2-Servisten alınan rötuş boyasını kürdan ile üzerine koyup su zımparasıyla ufak bir iki kere zımpara atıyorum.Ama en iyisi kaputa film çekmek.Şimdi film çektim rahatım.

Naçizane tavsiyem öfkelenmeyin,koyverin gitsin.Mucurda takla da atabilrdiniz,adam da dursaydı kavga da edebilirdiniz.Gerek yok.
    http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
    2.0 CDTI
    Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Fotoğraf ekleyin.
      CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
      SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Ufak tefek çapaklar için camı değiştirmeyin tabi sizi rahatsız etmiyorsa

kaptuttaki izleride kendiniz rutuş boyası alın hafiften bir üzerinden geçin

geçmiş olsun

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aSya
          Fotoğraf ekleyin.
          Aracı yıkar yıkamaz ekleyeceğim.

Yorum

Geçmiş olsun,böyle dallamalar var malesef. Camda çatlak varsa değiştirin bence,ya da tamir ediliyor sanırım ama orada yapan var mı bilemem... Göçükleri de düzeltebilirler belki. O kadar değilse rütuş boyası ile yapın kendiniz...
            2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Camı degistirin kasko delinmiyor sonucta.. hafif göcükleride rütuş boyası ile halledersiniz.. Geçmiş olsun..

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Tahriklere kapılmayın...Yolunuza bakın...Geçmiş olsun...

Yorum

okurken sinirlerim bozuldu, yaşamış kadar oldum, hatta şuan neden tekrar durdurmadığınızı sorguluyorum ama yinede herşeyde hayır vardır, takışmamak daha iyi.
                  InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
                    okurken sinirlerim bozuldu, yaşamış kadar oldum, hatta şuan neden tekrar durdurmadığınızı sorguluyorum ama yinede herşeyde hayır vardır, takışmamak daha iyi.
                    Diğer arkadaşlarımın da görüşlerine de katılmakla beraber, inanın, içimde ki kör şeytan " Lan ilker, bu affedilmez yiğenim. Cezasını daha acımasız vermek lazım" diye diye gaz verse de, o taşların elemanın aracına çarptığını hissettikçe içimin yağları eridi. Sanmam ki daha yapsın aynı hareketi.

Yorum

Kaputta taş zedelenmelerini önlemenin tek yolu benim gibi uzun yola çıkarken mask takmak. Cam sürekli göz önünde olduğu için kesin yaptıracaksınız zaten, şimdiden yaptırın bence
                      ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kingdragon
                        Kaputta taş zedelenmelerini önlemenin tek yolu benim gibi uzun yola çıkarken mask takmak. Cam sürekli göz önünde olduğu için kesin yaptıracaksınız zaten, şimdiden yaptırın bence
                        Mantıklı bir fikir. Peki nerden aldınız bu maskeyi?

Dikkatli bir gözlemle, taş vuruğu sadece kaputla kalsa yine iyi. Sol ön ve arka kapıda, A ve C sütununda da var. Tamponu hiç saymıyorum O değilde, farı kırmasa bu taşlar.

Yorum

geçmiş olsun,kardeşim
                          06 FA 1466 kışın karda tank,yazın asfaltta uçak.

Yorum

Tam maskeyi tavsiye ederim, tampon da kurtuluyor böylece, hem de yarım (kaput) olanlar taksici işi duruyor.
                            http://www.gonenderi.com/markalar
                            ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Geçmiş olsun. Uymamak iyi.
                              2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

İşleniyor...
                              X