Duyuru

Collapse
No announcement yet.

güvendiğim dağlara kar yağdı ''lastik''

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• güvendiğim dağlara kar yağdı ''lastik''

herkese merhabalar
    bugün başıma gelen beklemediğim bir olayı anlatacağım ve sizlerin değerli düşüncelerinizi ve görüşleriniz almak istiyorum
    akşam üzerine doğru hava gayet güzel ve parçalı bulutluydu yerlerde gram ıslaklık yok
    benzinciye gitmiştim hususi aracı yıkamak için 1 haftadır kirli geziyordum
    eve doğru yol aldım ve bizim eve yaklaşırken yaklaşık olarak 50-75 derece açılık bi viraj var ve o viraja gelirken yol düzlük ve gayet yolda düzgün ve asfaltlı
    aracı her zaman ki gibi ve de çoğukez viraj dengesini ve motorun perfonmansını ölçmek adına yüklendim hard-line seviyede kullandım
    yukarıda belirtmiş olduğum viraja 142 km hızla yol aldım ve dönerken arka taraf bariz şekilde kaydı soğukkanlılık ile aracı toparladım
    maşallahı var araçlarımızın gerçekden gayet çok iyi bir şekilde denge sisitemi görevini yerine getirdi ve hiçbirşey yokmuş gibi yoluma devam ettim
    dipnot olarak da araç alacak arkadaşlara şiddetle bir kez daha bu aracı düşünmelerini hatta düşünmeden almalarını isterim
    uzun lafın kısası asıl konu lastik demiştim
    lastiklerim lassa Phenoma 245/45/18 dir. Bu güne kadar hiçbir şekilde güvensizlik yaratmadı ama ilk defa bugün aklımda soru işareti oluştu
    fakat demiş olduğum viraja ilk defa bu kadar yüksek hızda girmişdim genellikle deneme olarak 120-130 civarı denemelerde bulunurum
    kaymama sebeb olarak acaba farkında olmadan biraz hızlı mı direksiyon çevirerek girdim
    bir diğer sebeb olarak lastiklerin ömrü azalıyor desem olmaz çünkü daha geçen yaz takdık ve tahmini 3000-4000 km anca oldu
    bir değer sebeb yolda tam olarak döndüğüm yerde tam emin olmamakla birlikde yarın tekrar bakacağım yama yapılmış olabilir mi
    yazımı sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim
    değerli yorumlarınız benim için önemli esen kalın

Ynt: güvendiğim dağlara kar yağdı ''lastik''

Diyeceğim şu olur sadece şahsım adına, asla bir viraja 140km ile girmem. Canımdan önemli birşey yok çünkü.
    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Hava sıcaklığı da etkili olabilir.
      1.6T COSMO karbon siyah
      17 FT 925'idi

Yorum

lastik üretmek zor iştir. çünkü bir yandan yakıt tüketimini düşük tutmak için sürtünmeyi azaltmanız gerekirken, diğer yandan da yol tutuşundan fazla taviz vermemeniz gerekir.

lastik üretiminde kullanılan malzemeler uzun yıllardır aynı diyebiliriz. fakat otomobillerin teknolojileri, performansları gün geçtikçe ilerlemekte. otomobillerin eskiye göre daha performanslı olduğu bu dönemde, eğer viraja saatte 140 km hız ile girersen, hala yıllardır üretiminde aynı malzeme kullanılan otomobil lastiklerinden şikayet etmen haksızlık ve cahillik olur.

lastiklerin birbirleriyle karşılaştırıldığı testlere bakarsan hep hız limitleri içinde süratlerle test edildiklerini görürsün. çünkü lastiklerin amacı bu süratlerde otomobillerin yolu tutmalarını sağlamaktır. lastiklerin üzerindeki hız endekslerine bakıp da bu lastik 250 km/h hıza kadar iş yapıyor deyip de viraja yüksek süratle girersen, bu anormal bir durumdur, lastik üreticileri, hız limiti konmuş karayollarında aşırı sürat yaparak kaza yapan kişilerin can ve mal kayıplarından sorumlu değildir, sorumlu tutulamaz. çünkü bu işin içinde asfalt kalitesi, zeminin ömrü, hava şartları gibi daha bir sürü faktör vardır.

yine çok konuştum, özetle, sürat yapıp da lastik kayıyor demeyin, gülerler.
        1.4T Edition Elegance - Yeni Stil Paketi - Sunroof

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer
          Diyeceğim şu olur sadece şahsım adına, asla bir viraja 140km ile girmem. Canımdan önemli birşey yok çünkü.
          doğru haklısınız hepimiz için öyle

Yorum

Orjinal yazı sahibi: u_ay
            Hava sıcaklığı da etkili olabilir.
            öğlen sıcağı ile ısınık kalmış olabilir yumuşama meydana gelmişdir

Yorum

Orjinal yazı sahibi: CB

özetle, sürat yapıp da lastik kayıyor demeyin, gülerler.
              Aynen Burak kardeşim, özellikle can ve mal güvenliği için kesinlikle limitleri zorlamamak gerekir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: CB
                lastik üretmek zor iştir. çünkü bir yandan yakıt tüketimini düşük tutmak için sürtünmeyi azaltmanız gerekirken, diğer yandan da yol tutuşundan fazla taviz vermemeniz gerekir.

lastik üretiminde kullanılan malzemeler uzun yıllardır aynı diyebiliriz. fakat otomobillerin teknolojileri, performansları gün geçtikçe ilerlemekte. otomobillerin eskiye göre daha performanslı olduğu bu dönemde, eğer viraja saatte 140 km hız ile girersen, hala yıllardır üretiminde aynı malzeme kullanılan otomobil lastiklerinden şikayet etmen haksızlık ve cahillik olur.

lastiklerin birbirleriyle karşılaştırıldığı testlere bakarsan hep hız limitleri içinde süratlerle test edildiklerini görürsün. çünkü lastiklerin amacı bu süratlerde otomobillerin yolu tutmalarını sağlamaktır. lastiklerin üzerindeki hız endekslerine bakıp da bu lastik 250 km/h hıza kadar iş yapıyor deyip de viraja yüksek süratle girersen, bu anormal bir durumdur, lastik üreticileri, hız limiti konmuş karayollarında aşırı sürat yaparak kaza yapan kişilerin can ve mal kayıplarından sorumlu değildir, sorumlu tutulamaz. çünkü bu işin içinde asfalt kalitesi, zeminin ömrü, hava şartları gibi daha bir sürü faktör vardır.

yine çok konuştum, özetle, sürat yapıp da lastik kayıyor demeyin, gülerler.
                uyarınız için teşekkür ederim
                arada denemiş olduğum bu virajda ilk defa böyle karşılasınca sebeb olarak başka ne olabilir diye düşündüm
                tabiki her görünen viraja ne kadar usta olsak da yüksek hızda girersek illa ki bir şeyler olur
                belirtmeden geçmek istemem üslubunuzda ''gülerler gibi cahillik gibi'' aşağılayıcı kelimeler kullanmamanızda fayda var

Yorum

Lastiklerin kalitesinden çok hızın fazla olması etkilemiştir.
                  Anladığım kadarıyla keskin bir viraj.
                  İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri Koltuklar

Yorum

Limitleri zorladığınızda her araç kayacaktır. Önemli olan yasal sınırlar içinde sorun çıkarmaması. Limit zorlamak keyfe keder bir hareket.
                    2015 Beyaz İnsignia 1.6 CDTI Cosmo + Kış Paketi

Yorum

Her bir yolun her araca göre farklı limitleri vardır bir araç 150 ile dönüyorsa sizin aracınızda dönecek manasında değildir bence limitlerini zorlamışınızdır

Faktörler.
                      1-limit
                      2-Pilotaj
                      3-Yol yapısı
                      4-Hava koşulları
                      5-Lastik ve Durumu
                      6-Araç

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Geçmiş olsun öncelikle. Ciddi bir hal almadan atlatılmış, güzel olmuş.

Bence lastiklerden şüphe etmekte çok haklısın. Virajı görmeden ve yukarda herkesin bahsettiği başka faktörleri anlamadan yorum yapmak zor. Ama ben bizim araçlarda biraz arkadan kayma eğilimi seziyorum. Özellikle de arka lastikler yüksek kalite lastikler değilse. Benzer bir olay çok yavaş hızlarda ama daha zorlayıcı yol koşullarında benim de başıma gelmişti. Videosunu paylaşmıştım. Benim vardığım sonuç o yoldaki asfalt hatası nedeniyle aracımın "kıç attığı" idi. Başka nasıl ifade edilir bilemiyorum. Çukur gibi bir yer vardı ve aracın arkası çukurdan çıkışta tutuşu kaybetti. En önemli faktör bence yolun hatalı imalatıydı, sonra yolun ıslak ve havanın soğuk oluşu, ardından da bu durumları affetmeyen arkadan kayma eğilimi idi. Benim vardığım sonuç buydu. Senin durumda da böyle olmuş olabilir.

Yani, bizim araçlarda "bence" arkadan kayma eğilimi az da olsa var. Bu nedenle iyi lastik ve temkinli pilotaj istiyor özellikle kış koşullarında. Yazın benzeri olay hiç yaşamadım onu da belirteyim.

Bu arada bence de ortada bir cahillik ya da gülünecek bir konu yok. Teşekkürler paylaşım için
                        2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Birçok etken olabilir; bugün 30 derece hava sıcaklığında döndüğünüz bir virajı ertesi gün hava sıcaklığı 5 derecede iken dönemezsiniz, veya deponun dolu/boş olması bile bir nebze etkileyebilir, virajda her zaman yakaladığınız çizgiyi bir kaçırırsanız değil 150 km, 90-100 km hızla bile alamayıp yoldan çıkabilirsiniz. Megane'a yay takmadan önce virajlarda bayağı tedirgin oluyordum, şimdi viraja girmeden gaza asılıyorum, hiç bir sıkıntı yok. Zaman bulabilsem insigniaya da takacağım getirttiğim yayları çünkü inanılmaz fark var kısa yayla
                          ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Orjinal yazı sahibi: maxut
                            Lastiklerin kalitesinden çok hızın fazla olması etkilemiştir.
                            Anladığım kadarıyla keskin bir viraj.
                            evet hızlıydım fakat denemek de istiyordum
                            viraj çok keskin değil 4 şeritli geniş ve engebesiz ama yine de keskin sayılır

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Eyüp
                              Limitleri zorladığınızda her araç kayacaktır. Önemli olan yasal sınırlar içinde sorun çıkarmaması. Limit zorlamak keyfe keder bir hareket.
                              değerli düşünceniz için teşekkür ederim

Yorum

İşleniyor...
                              X