Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Trafik Sigortası / Kasko yenilenen fiyatlar

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Trafik Sigortası / Kasko yenilenen fiyatlar

Merhabalar, malum ocak ayından itibaren sigortalara %200 (modele göre daha bile fazla) zam geldi. Genel olarak bilgi olabilir diye böyle bir başlık açmak istedim. Sigorta fiyatları hesaplanırken plaka, yaş, kazası var/yok gibi kriterler olsada ortalama bir fikir sahibi olabiliriz.

Anadolu Sigorta'dan geçen sene 130 olan zorunlu trafik sigortam bu sene 420 olarak zamlanmış.
    Yine Anadolu Sigorta'dan geçen sene 830 yaptırdığım kasko hasarsızlık indirimi ile 820 olmuş.

Ynt: Trafik Sigortası / Kasko yenilenen fiyatlar

artık eyvallah deyip geçiyoruz

Yorum

Zorunlu olan herşeyden nefret ediyorum.
      2014 BMW 5.20I M +comfort+premium            
      2011 otomatik opel astra  1.4 cosmo sunroof
      2013 Chevrolet Captiva LTZ

Yorum

Bazı zorunlu şeyler biz istemesek de bizim iyiliğiniz için en nihayetinde her zorunluluk bir kolaylık getiriyor eninde sonunda.
        para ödemeye gelince hiç birimiz istemeyiz cebimizden para çıksın ama
        İş başa düşünce iyi ki yapmışım deriz vakti gelince...

Sebeplerini sorguladım ve haklı buldum.
        Cezalar da artmalı sigorta fiyatları da.
        Zaten arttı da.
        "Söz, söyleyenin sıfatıdır"

Yorum

Sorun, Sigortayı yapıp yapmamakta değil ki. Sorun, zorunluluğu. Hadi onu anlıyorum. İyki zorunlu. Peki zam niye ? Daha iyi hizmet alabilmek için mi ?
          Araştırdınız madem bizide bilgilendirirseniz seviniriz.
          CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
          SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Kaza yapmış olmasanız bile fahiş fiyat ödemeye nasıl razı geliyorsunuz ben de merak ettim.Sonuçta sigorta şirketinden daha zengin değiliz.
            http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
            2.0 CDTI
            Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Burakn
              Bazı zorunlu şeyler biz istemesek de bizim iyiliğiniz için en nihayetinde her zorunluluk bir kolaylık getiriyor eninde sonunda.
              para ödemeye gelince hiç birimiz istemeyiz cebimizden para çıksın ama
              İş başa düşünce iyi ki yapmışım deriz vakti gelince...

Sebeplerini sorguladım ve haklı buldum.
              Cezalar da artmalı sigorta fiyatları da.
              Zaten arttı da.
              http://ekonomi.haber7.com/turkiye-ek...mli-degisiklik

Yapılan zam ile sorumluluğun sigortalıya rücu kısmı haksızlık.Hasar etmeyen bi ton araç var.Sigorta şirketinin geliri 3 katına çıkarken gideri de herkese rücu edilip aç avukatları ile millete çörendiklerinde kime ne fatura çıkacağı belli değil.Bu adamların mantığı ile düşünürsek sigara içen kişinin kanser olması durumunda SGK hastadan masrafları rücu etsin.Bunun adı iyilik değil kusura bakmayın.Milleti enayi yerine koymak ve büyük sigorta şirketlerine rant sağlamak.
              "Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Yorum

Sigorta şirketi sizin kaza ! eseri öldürdüğünüz bir doktorun tazminatını ailesine ödemek zorunda. Doktor olduğunuzu ve bir aileniz düşünün.
                Selamlar.

Yorum

Ben anlamadım, doktor insan da, işçi, mühendis, hakim vs insan değil mi? İkinci sınıf vatandaş mı?
                  ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Çocuk doktoruna beyin nakli yaptırabilirmisiniz? Hepsi doktor en nihayetinde.

Ölen Cerrahın tazminatı ile ölen çocuk doktorunun tazminatı bir değil. Sigorta şirketleri 500.000 tl'ye varan bu tazminatları hesaplayıp ödemek zorunda.

Kasko ile ilgili bir şey söylemedim.
                    Şunu da ekleyeyim, bu durum benim de hoşuma gitmiyor. Ama bu durum da yaşanıyor, yaşıyoruz bunu istemesek de...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aSya
                      Sorun, Sigortayı yapıp yapmamakta değil ki. Sorun, zorunluluğu. Hadi onu anlıyorum. İyki zorunlu. Peki zam niye ? Daha iyi hizmet alabilmek için mi ?
                      Araştırdınız madem bizide bilgilendirirseniz seviniriz.
                      Merhaba Ali ,

Ben bu konu ile ilgili olarak T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı - Sigortacılık Genel Müdürlüğü ne e mail attım.
                      Mesajımda özetle ben aynı ben araç aynı araç hiç kazam yok bu fahiş fiyat artışı dedim.

Gelen resmi cevap;
                      Sayın MURAT TEZCAN,

07/12/2015 15:41:50 tarih/saat ve XXXXXX numaralı başvurunuz T.C Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından başvurunuz değerlendirilmiştir. Başvurunuzla ilgili detaylara ulaşmak için tıklayınız: E-Başvuru Numarası ile Sorgulama

Başvurunuzla ilgili cevabımız:

01.07.2008 tarihinden itibaren Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası (Trafik Sigortası) tarifeleri sigorta şirketleri tarafından sigortacılık esasına ve genel kabul görmüş aktüeryal tekniklere uygun olarak il ve araç türü temelinde ilgili araç işleteni dikkate alınarak yapılan risk değerlendirmesi neticesinde serbestçe belirlenmektedir. Diğer taraftan, güncel bilginin tüketiciye sunulması ve piyasadaki şeffaflığın arttırılması amacıyla 01.10.2013 tarihinden itibaren, sigorta şirketleri için, internet sitelerinde, tüketiciye trafik sigortası tarifesi hakkında açıklayıcı bilgi sunan prim sorgulama ekranı tahsis etme ve sigorta teklifi verme zorunluluğu getirilmiştir. Bu çerçevede, anılan tarih itibariyle şirketlerin internet sitelerinde ve Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinin internet sitesinde (www.sbm.org.tr) yer alan sorgulama ekranlarından fiyat araştırması yapılması mümkündür. Bilgileri rica olunur. HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI

Sonuç biz yaptık oldu !!!!!!

Ama mutlaka buraya yazdığımız şikayetleri hazine ve başbakanlığa da yazın.
                      Vatandaşın bu konudan müzdarip olduğunu görsünler.
                      Min %100 ile % 300 artış olan üyelerimiz var , hiç kazası olmadığı halde.

https://www.hazine.gov.tr/tr-TR/Sayf...ilik-E-Basvuru

Yorum

Serbestçe sigrota firmaları anlaşmış. Sigortayı arttırmış mı yani ? Bumu yani bu kadar basit mi ?

ayıptır günahtır. Herkes Doktor değil ya!!!!!!! ( sözüm doktor üylerimize yada doktorlarımıza değil..... !!! )
                        CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Ha birde, şirketler tarafından serbestçe belirleniyormuş. İlla ki bir üst limiti de vardır.

Trafik' e gittiğimizde ruhsat ve plaka yenilenirken vs vs zorunlu mali sigortanın yaptırılıp yaptırılmadığı sorulur. Kaldı ki adı üzerinde sorunlu. E bir de tarifeyi şirketlere bırakırlarsa kafalarına göre belirlenen rakamı vermek mi zorundayız ?
                          Bir zahmet, hükümet de bu fiyat artışına baksın...

Bu gün, sigorta bilmem ne... genel müdürü şahsı habertürk !!!! de konuşmakta. Spiker soruyor, vatandaş soruyor diyor bu neden arttı ? Motorsiklet aldık. 1500 TL. sigorta 1500 TL. Müdür beyin açıklamaları çok sıradan ve bildiğin lafı geveleme durumunda.

Yorum

Yılda kaç kere bir cerrah karşı tarafın hatası ile trafik kazasından ölürde yakınlarına ağır tazminat ödenir.Kendimizi kandırmaya çalışmayalım.Kaldı ki bunu bile yaptılar.
                            http://www.milliyet.com.tr/trafik-si...68/default.htm

Ben bu durumu elektrik kaçak bedelinin diğer abonelere dağıtılması gibi görüyorum.Başkası başkasına çarpar,haksız olanın trafik sigortası masrafı öder.Sonra o masraf gelecek sene hatalı sürücü yerine herkese pay edilir.Sigorta şirketleri de önceki zararlarını birazda fırsat bilip kar katlama arayışındalar.
                            http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
                            2.0 CDTI
                            Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Bence sigorta işine girelim
                              InsigniaTEAM

Yorum

İşleniyor...
                              X