Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Katalizör tıkanıyormu insignialarda?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Katalizör tıkanıyormu insignialarda?

Merhaba arkadaşlar, kışın kısa mesafe gidip geldiğinizde zamanla katalizör tıkanırmı? bi tanidikta mercedes e220 cdi vardı onunki tıkandı kısa mesafe yaptığı için. uzun yol yaptı basa basa düzeldi. aynı sorunu yaşarmıyım? şimdiden teşekkürler ihihi Aracım 2.0 cdti 160
    2010 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - 19 Jant - Black Cams - AFL - DVD 800...

Ynt: Katalizör tıkanıyormu insignialarda?

Merhabalar, motor ısınmadan durdurulması, kısa mesafe sürüşler, şehir içinde uzun süre düşük devirlerde kullanım sonucunda Dizel Partikül Filtresi(DPF) tıkanabiliyor ne yazık ki. Araç tıkanmadan önce otomatik olarak temizleme yapabiliyor. Ekranda "yüksek devirde sürüşe devam edin" benzeri bir uyarı alırsınız bu durumda. Bu durumda aracı 3000 devir üzerinde kullanmaya özen gösterin.

Benim başıma geldi, arıza vermeden direkt tıkanmış DPF. Araç kendi temizliğini yapmamış veya yapamamış. Daha motor 90 dereceye gelmeden hareret yüksek diyip stop etti. Servise çektirdim, bilgisayar yardımıyla rejenerasyon yapıldı. Sorun düzeldi.

Yorum

Ara sıra basarak kullanın, sorun olmaz...
      2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Uğur K
        Merhabalar, motor ısınmadan durdurulması, kısa mesafe sürüşler, şehir içinde uzun süre düşük devirlerde kullanım sonucunda Dizel Partikül Filtresi(DPF) tıkanabiliyor ne yazık ki. Araç tıkanmadan önce otomatik olarak temizleme yapabiliyor. Ekranda "yüksek devirde sürüşe devam edin" benzeri bir uyarı alırsınız bu durumda. Bu durumda aracı 3000 devir üzerinde kullanmaya özen gösterin.

Benim başıma geldi, arıza vermeden direkt tıkanmış DPF. Araç kendi temizliğini yapmamış veya yapamamış. Daha motor 90 dereceye gelmeden hareret yüksek diyip stop etti. Servise çektirdim, bilgisayar yardımıyla rejenerasyon yapıldı. Sorun düzeldi.
        Yorumunuz için sağolun

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tornado
          Ara sıra basarak kullanın, sorun olmaz...
          Evet. Bazen yapiştiracaz

Yorum

Ben trafikte çok gidip geliyorum , bu olayıda bildiğim için açılır açılmaz yol, yüksek devirde yapıştırıyorum

Benzinli araçlarda Lpg kullanan araçlarda çok oluyor 5 sene sonunda falan mutlaka kontrol ettirin. Eski lpg li aracımda bu durum olmuştu, mecbur değiştirmek zorunda kalmıştım. Dizellerde yüksek devir kullanım çözüm olabiliyor.
            1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
            Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer
              Ben trafikte çok gidip geliyorum , bu olayıda bildiğim için açılır açılmaz yol, yüksek devirde yapıştırıyorum

Benzinli araçlarda Lpg kullanan araçlarda çok oluyor 5 sene sonunda falan mutlaka kontrol ettirin. Eski lpg li aracımda bu durum olmuştu, mecbur değiştirmek zorunda kalmıştım. Dizellerde yüksek devir kullanım çözüm olabiliyor.
              Benzinli araçlarda da bu filtreden var mı? alala alala
              @Murat
              2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

arada boğazı açmak gerek

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Wolverine
                  Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer

Benzinli araçlarda da bu filtreden var mı? alala alala
                  Benim avensiste 1 motor çıkışında olmak üzere dörttane boğazlı ön katalitazör, 2 egzos hattının ortasında minik tüp şeklinde ve egzos davlumbazının içinde mevcuttu, ortadakinin içini boşalttırdım, motor çıkışında olanıda değiştirdim.

Bu değiştirdiğim( manifolduyla birlikte değiştirdim. resimdekide manfoldlu hali.

Bu da içini boşalttırdığım.

içinde porselen malzeme var sanırım. tıkanıyor ya da dağılıyor aşırı sıcaktan. LPG de yanma daha yüksek gerçekleştiği için içindeki binlerce delikleri olan bu filtre dayanamayıp dağılıyor ve gözenekleri tıkıyor.

Dizel araçlardaki mantığı tam bilemem
                  1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                  Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Araca sürekli basmakta DPF yi tıkayabiliyor.Amaç 2000 devir üstünde sabit kalacak şeklide en az 20-30 km gidebilmek.Bu esnada genellikle rejenerasyon işlemi yapılmış olur.Tabiki motor sıcaklığı max olduktan sonra.Bilinenin aksine kısa mesafelerde sürekli araçları bağırtarak sürmek filtrenin çok daha kısa zamanda tıkanmasına neden olur.
                    2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                    2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

İşleniyor...
                    X