Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Türkiye'de Benzin Fiyatları Neden Bu Kadar Yüksek
Collapse
X
-
Türkiye'de Benzin Fiyatları Neden Bu Kadar Yüksek
İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri KoltuklarEtiketler: Hiçbiri
-
Ynt: Türkiye'de Benzin Fiyatları Neden Bu Kadar Pahalı
sanırım profesörümüzün bahsettiği 1.5 milyon kişi, vergi levhası olan, ticaret yapan kişiler. kendisi diyor ki herkes bunlar gibi vergi mükellefi olsun, devlet daha çok vergi alsın, benzin de pahalı olmasın.
duyduğum en saçma şeylerden birisi. zaten insanlar maaşlarını daha almadan vergi dilimine girdikleri için maaşlarının bir bölümünü almadan devlete kaptırıyorlar. benim yediğim her lokmadan, içtiğim her sudan, yaktığım her lambadan bir dünya vergi alan devlete bir de ben ekstra vergi mi vereceğim? bir otomobil forumu olarak şunu da konuşalım. otomobillerimiz alırken ödediğimiz ücretin ne kadarı vergi? benden alınan vergilerle bana verilen yol, su, elektrik, köprü vs. bana tekrar ücretli olarak dönüyorken, yukarıda saydığım herşeyin üstüne bunları eklediğimizde, daha ben ne vergi vereyim devlete?
devlet benden aldığı vergilerle sağladığı hizmetlerden para almasın, devlet benim para ödeyerek alacağım herşeyi bana gelişi ve imalatı fiyatı + sadece satıcı kârı üzerinden satsın, benim aldığım maaşa vergi dilimi diye saçma bir şey uydurup bir kısmını elimden almasın, o zaman ben de profesörümüzün söylediği gibi gerçek usülde beyannameli vergi mükellefi olmaya razıyım.1.4T Edition Elegance - Yeni Stil Paketi - Sunroof
Yorum
-
Ynt: Türkiye'de Benzin Fiyatları Neden Bu Kadar Yüksek
Orjinal yazı sahibi: kingdragonÇok sık yapılan ve dikkatimi çeken bir yanlışlığı belirtmek istiyorum; fiyat pahalı olmaz, yüksek olur, ya da benzin pahalı denilebilir.İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri Koltuklar
Yorum
-
açık ve net görüldüğü gibi ilk video da bir malın sadece %23 ü maliyeti %10 u kar %65 i de vergi olursa ucuz olamaz ama ikinci videodaki gibi proflar!!!! bunun makul olduğunu savunabilmek için anca böyle saçma sapan açıklamalar üretir, neyse bu konu karakolda bitmeden ben susayım[URL=http://s1347.photobucket.com/user/serdarsemerci/media/Mobile%20Uploads/07%20ycj%2033/fbd6a128-67c0-4ebe-9883-c3653bb12d5c_zpsaf5994b4.jpg.html]
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: maxut
(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: omfayaOrjinal yazı sahibi: maxut
Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
Şimdi F30 Modernline Sunroof
Yorum
-
Eski bir maliyeci olarak şunu söyleyebilirim ki; Türkiye'deki en temel problem harcamalar üzerinden alınan vergilerin (dolaylı vergiler) %70ler gibi çağdışı bir oranda seyretmesidir. Gelişmiş ülkelerde vergilerin yaklaşık %70-80'i doğrudan kişilerin gelirleri üzerinden alınırken; kalan kısmı kişilerin harcamaları üzerinden alınır. Böylelikle gelişmiş ülkelerde devlet, vergi sistemini sağlam temellere oturttuğu için KDV, ÖTV, BSMV, ÖİV gibi vergilere yüklenmez, ihtiyacı yoktur çünkü. Aslında dolaylı vergilere yüklenmek kolaydır, çünkü kişi gelirini az beyan edebilir, hiç beyan etmeyebilir ama o gelirini bir şekilde harcayacaktır. Ama bu durum kısır döngüye yol açıyor bizim gibi ülkelerde. Dolaylı vergilerden elde edilen vergi geliri devlete tatlı geliyor, hiç uğraşmasına gerek kalmıyor. Sonra da her yılbaşında zam haberlerini duyuyoruz. Naçizane görüşüm; sıkıntı çok daha derinlerde, çok kapsamlı bir vergi reformu yapılmadığı sürece bu devran böyle dönecektir.2011 1.6T Cosmo + Sunroof
Yorum
-
Herkesin TC nosundan vergi mükellefi yapacaksın.Vergiyi daha geniş tabandan toplayacaksınki dolaylı vergiler azalsın.Bizden zaten parayı görmeden kesiyorlar vergiyi.Ödemeyenler yüzünden dolaylı vergi bindiriyor devlete.Biz hem kazandığımızdan hem harcadığımızdan veriyoruz.Vergi vermeyen yada az veren sadece harcarken veriyor.2011 Teknik Gri+Nav800+Sunroof+Chip+Performans buji+Sprintbooster+KN Kutu içi Filtre+OPC Pedal Seti
Yorum
-
Aylık hasilatı 20.000 tl olup plakası 2. 000.000 olan minibüs vergi vermez ise bizim maaşların %70 i vergiye gidiyorsa adaletsizlik var. Maliye nezninde 3-4 bin tl alan adam dışarıda Porsche ile gezenden zengin maalesef. Şirketler Patronun Şahsi tüm giderlerini yazıp zarar gösterecek sonra bu devlet neden Dolaylı vergi alıyor diyeceğiz. Bizde bu kadar vergi kaçakçısı dolandırıcı sözde akıllı varken Dolaylı vergi maalesef son sürat devam eder. Büyük Şirketleri hiç bahsetmiyorum. Yatırım Teşviki alan bizim vergileri çalanları da."Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.
Yorum
-
Ankara'da kampanyalı istasyonlarda Benzin 3.90
(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power
Yorum
Yorum