Edit : Sırf şu Opel'in fiyat politikası ve satış temsilcisinin satayım da ne satarsan satayım tavırları yüzünden tekrar Ford'a yineliyorum. Satıcıya bundaki touch pad ne işe yarıyor dediğimde abi şunları şunları kontrol ediyorsun diyor. Başka bir araç baktığımda touch pad yok, aaa bunda yokmuş diyorum. Abi orası zaten anahtarlık koyma yeri diyor. Cosmı paket Astra ile baz pake insignia'yıl fiyat olarak karşılaştırıp abi bu paraya sıfır Astra satıyorum ben hurda olarak satsam gene bu parayı alırım diyor. Ki araçların ikisi de sıfır. Etiketi 100k olan araç pazarlıkla 83k fiyata iniyor. Aynı aracın ikinci eli 88-89 lirsya satılıyor.
Opel'cim, valla hiç kusura bakma. Benim bugüne kadar iki Opel aracım oldu ve hiç sorun yaşamadım ama sırf bu akıl oyunların yüzünden iyi bir müşteri kaybettin.
Tersinden ele alalım . Ben de iyi bir araç kaybettim.
Tekrar. Ters çevirip sonuçlara bakınca ; sana müşteri çok. Bana araç çok. O zaman birleşmesine gerek yok zaten bizi buluşturacak olan kişinin de samimiyet tavırları altında yatan pazarlama teknikleri buna ikimizin de ihtiyacı olmadığını açık açık gösteriyor. Her ne kadar görmezden gelmeye çalışsam da.
Biz ayrı mekaniklere sevdalıyız.
Ve gerçekten samimi samimiyetle kerizleyen samimiyet arasındaki fark bilen insanlar var bu dünyada. Çok şükür onlardan biriyim.
Ha bu arada araca binerken besmele çek abi benim öyle batıl inançların vardır diyen bu satış temsilcisine ağzının payını da layığıyla verdim. Besmele çekmek hakkında Güzel bir hadisle noktaladk.
Şebnem Ferah söylüyor :
Ben bir kısrak gibi gelmişim dünyaya
Şahlanıp gitmek kanımda var;
Hoşçakaaaallll....
Yorum