Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Araç Kamerası kullanıyor musunuz? Sizce kullanılması zorunlu olmalı mı?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Araç Kamerası kullanıyor musunuz? Sizce kullanılması zorunlu olmalı mı?

Arkadaşlar selam.

Merak ettiğim bir konudur bu. Genellikle sosyal medyada paylaşılan kaza videoları araç kameraları tarafından çekiliyor malum. Videoları izlerken konuşulan dilden anlayabildiğim kadarı ile çoğu Rusya'dan paylaşılan videolar. Sanıyorum Rusya'da bu kameralar zorunlu veya kullanımı fazla. Tabii ikinci bir seçenek olarak videoların çoğunun Rusya'dan geliyor olmasının sebebi Votka vb sebeplerden dolayı Rusların trafikte diğer ülkelere göre daha fazla kaza yapıyor olmaları da olabilir. Belki orta Avrupa ülkelerinde daha çok araç kamerası kullanılıyordur da kaza yapmadıkları için biz farkında değilizdir.

Konumuza dönersek aranızda Araç Kamerası kullananlar var mı? Varsa marka model önerebilirler mi?

Ayrıca bu kameraların ileride kullanılmasının zorunlu hale getirilmesi sizce gerekli midir?

Bence trafik kazaları tespitinde çok önemli bir etken bu araç kamerası konusu. Değerli görüşlerinizi merak ediyorum.
    2015 Beyaz İnsignia 1.6 CDTI Cosmo + Kış Paketi

Ynt: Araç Kamerası kullanıyor musunuz? Sizce kullanılması zorunlu olmalı mı?

Benim bagajda birbuçuk yıldır gezdiriyorum, düzgün takabilecek kimse bulsam taktıracam yoksa kabloların ortada durması beni çok rahatsız eder,ben Ruslarla çalışıyorum ve Rusça biliyorum, onlarda bu kameralar çok yoğun kullanılıyor hatta bazı bölgelerde zorunlu, (onlarda da eyalet sistemine benzer bir sistem var)

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
    Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Olayı belgelemek için güzel bir çözüm

Ya gerçek manada profosyonel çözümler alıp güzel bir işçilikle araca sabitleyeceksiniz yada telefonunuza bir uygulama yükleyerek bu işi çözebilirsiniz

Ben CaroO Pro yu kullanıyorum gayette güzel

Birde araca 30 tl lik bir OBDII cihazı alın aracınızın gerçek verileri ile entegre olsun alın size araç kayıt sistemi.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Sayın arkadaşlarım insignia dan önce sattığım Corsa D de iki yönlü güvenlik kamerası kullanıyordum. Kontağı açınca devreye giriyor kapatınca 3 dk.ya kadar çekime devam ediyordu.

Eşim de hukukçu olduğu ve karşımıza bir çok olay geldiği için kameranın ne kadar önemli olduğunu düşünerek taktırdım. Özellikle ( Allah korusun ) ölümlü kazalarda en büyük ve hele yalnız iseniz tek şahidiniz ve sizi kurtaran tek destekçi oluyor..

Bence konu çok önemli ve ciddiyetle üzerinde durulurak ZORUNLU hale getirilmeli diye düşünüyorum..

Saygılarımla...

Yorum

Evet kullanıyorum.
          Evet kesinlikle zorunlu olmalı.
          Ben BlackVue kullanıyorum çok çok memnunum ama TR'de satılmıyor maalesef. Montajını tamamen kendim yaptım, direksiyonun altındaki sigorta kutusundan kontakla açılıp kapanan sigortalardan birine bağladım. Çift çakmaklıklı bir aparattı bağladığım. Çakmaklığın birine kamerayı diğerine de sürekli araçta bıraktığım ve ön cama monte ettiğim telefonu bağladım. Kabloları sol direkten ön cama ve arka cama döşeme altlarından taşıdım. Hiç kablo görünmüyor. Kontak açılınca ikisi birden açılıyor, kapatınca kapanıyor. Tabi telefon bataryada kalıyor Telefona da araç arayüzü yükledim baya orjinal oldu. BMW arayüzüne benziyor şuan biraz. Güvenlik kameralarından Torq'a kadar herşey orada yüklü. Takip programı da yüklü.

Bendeki sistemler bunlar, kamera kesinlikle molmalı.
          2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Flesius
            Evet kullanıyorum.
            Ben BlackVue kullanıyorum çok çok memnunum ama TR'de satılmıyor maalesef. Montajını tamamen kendim yaptım, direksiyonun altındaki sigorta kutusundan kontakla açılıp kapanan sigortalardan birine bağladım. Çift çakmaklıklı bir aparattı bağladığım. Çakmaklığın birine kamerayı diğerine de sürekli araçta bıraktığım ve ön cama monte ettiğim telefonu bağladım. Kabloları sol direkten ön cama ve arka cama döşeme altlarından taşıdım. Hiç kablo görünmüyor. Kontak açılınca ikisi birden açılıyor, kapatınca kapanıyor. Tabi telefon bataryada kalıyor Telefona da araç arayüzü yükledim baya orjinal oldu. BMW arayüzüne benziyor şuan biraz. Güvenlik kameralarından Torq'a kadar herşey orada yüklü. Takip programı da yüklü.

Fotoğraf paylaşır mısın

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant

Yorum

Bende düşünüyorum bu aralar kamera almayı. Araştırdığım kadarıyla fiyat/performans olarak 2-3 model var. GPS'li ve GPS'siz olarak. Ben G90'ı almayı düşünüyorum. Hepsi ücretsiz kargo ile geliyor. Alan kullanıcılara ortalama 15-20 gün içerisinde ulaşmış ürünler.

GPS'li - G90-7S yurtdışı fiyatı 70$
              Ekstra GPS satın alınarak uyumlu olabilen A118C 50$ civarlarında. Ve çok iyi gizlenebiliyor boyutlarından dolayı, orjinal gibi duruyor.
              GPS'siz - G1W-C yurtdışı fiyatı 40$ Fiyat/Performans olarak çok iyi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sedat 8266
                Orjinal yazı sahibi: Flesius
                Evet kullanıyorum.

Fotoğraf paylaşır mısın
                Tam olarak neyin fotoğrafını istediniz? Kamera? Montaj? Telefon? Arayüz? ...
                2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Ben de çok güzel bir ürün aldım ama henüz montajını yapmadım, öyle camın ortasında, kabloları falan açıkta olanlardan değil, biraz bizim insignialardaki afl'nin kamerası gibi orijinale yakın bir görüntüde.
                  ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Fatih Beyin tavsiye ettiği CaroO programını telefona kurup denedim. Telefonu oldukça meşgul ettiği için pek kullanışlı gelmedi bana. Kullanırken telefonu zorluyor, ısıtıyor, şarj kablosu takılı olmasına ve ekran da kapalı rağmen şarj azalıyor. Tüm bunların yanında telefonla çekim yapıldığı için görüntüler çok net. Ayrıca aracın konumu da video görüntüsü ile kaydediliyor. Ben yine de tek işi araç kamerası olan bir cihaz kullanmanın daha uygun olduğunu düşünüyorum bir kaç haftalık deneyimden sonra. Bazı arkadaşlar yurt dışından temin ettikleri cihazları tavsiye etmişler. Yurt içinden temin edilecek seçenekler nedir? Ucuz bir şeyler almaktansa kaliteli bir ürüne iyi para verip uzun zaman sorunsuz kullanmak her zaman daha mantıklı bir seçimdir bence.

Mümkünse fotoğraflı tavsiyesi olan var mıdır?
                    2015 Beyaz İnsignia 1.6 CDTI Cosmo + Kış Paketi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kingdragon
                      Ben de çok güzel bir ürün aldım ama henüz montajını yapmadım, öyle camın ortasında, kabloları falan açıkta olanlardan değil, biraz bizim insignialardaki afl'nin kamerası gibi orijinale yakın bir görüntüde.
                      Link yada ürünün fotosunu paylaşırmısınız?

Yorum

Ortak bir ürün siparişi vererek daha uygun fiyata sahip olabiliriz. Belirleyelim güzel bir fiyat/performans kamerası sipariş geçelim. Nasıl olur?

(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power

Yorum

Kablo kirliliği oluşturmayacak, tam uyumlu fonksiyonel ve kaliteli bir ürün alalım bence

Yorum

Aracın döşemesini sökme işi olmasa ben de alacağım.Araba da mutlaka olmalı bence de.
                            http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
                            2.0 CDTI
                            Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Beyler Artık GoPRO vs. Üretimli Cam ler Çok Demode Oldu. Şimdi 360 Derece Kayıt Yapanlar Revaçta. Şu An Piyasanın En İyisi 360 FLY Diye Biliyorum.

https://shop.360fly.com/products/360fly

Bunun Özelliği Kayıt Anında 360 Derece Etrafta Olan Biteni Aynı Anda Kayıt Yapması. Beni Sollayan Biri Varken Ben de Başka Birini Solluyorsam Aynı Anda Kayıt Yapıyor. O Anda Hız Göstergesini, Aracın İçini Dışını Arkasını Yanını vs Herşeyi Aynı Anda Kaydediyor. Sadece Tek Bir Kameradan.
                              Örnek Çekim;

https://www.youtube.com/watch?v=NdZ02-Qenso

Seyrederken Görüntünün Üzerinde Mausu Sol Tıklayıp Basılı Gezdirince Ne Demek İstediğim Anlaşılabilir.

Bence Getirteceksek Topluca Bundan Getirtelim..

Yorum

İşleniyor...
                              X