Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Devlet Memuruyum ve İnsignia Almak İstiyorum

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Devlet Memuruyum ve İnsignia Almak İstiyorum

Merhabalar,

İsmim Turgay;

Aracımı satalı birkaç ay oldu. Şu sıralar fırsat buldukça araçları araştırıyorum. Hemen hemen her markayı inceledim ama iki hafta önce insignialara da bakayım derken başka araçlara bakamaz oldum. Hatta geçtiğimiz hafta bir tanesini bizden önce giden bir müşteri yüzünden kaybettik.

Öncelikle bütçem 50000-53000 arası. Ama mümkün olduğunca 50000 bandını aşmamaya çalışıyorum.

Bu bütçeyle bana önerebileceğiniz modeller tahmin ediyorum 2009, 2010 model 1.6T ler olur. 1.4T lerin 2012 öncesi olmadığı için nispeten daha pahalı.
    1.6 Turbolu olmayan modeller yokuşlarda çekmiyor dediler ne derece doğru bilmiyorum.

Bu modellerde nelere dikkat etmek gerekir. Diyelim ustaya götürdük aracı, ustaya "şuna da bak" diyebileceğim kronik problemli bir bölge var mı?

Araştırdığım ve sitenizden bilgi edindiğim kadarıyla araçta iç trim sesi olabiliyormuş bunu farketmek özellikle kış günü çok zor değil, arka diskler de bir problem olabiliyormuş bunu da ustaya sorarım zaten. Bir de debriyaj ile ilgili bir problem varmış bu benim biraz kafamı karıştırdı. Alacağım araç haliyle 80000 km civarı olacaktır, debriyaj sıkıntı yaratabilir diye düşünüyorum. Bunlar dışında LPG taktırmayı bir devlet memuru olarak mecburen düşünüyorum. Turbo motorlu araçlarda LPG sıkıntısını hep okumuştum zaten, o sebeple LPG li bir araç alırsam LPG nin ne zaman takıldığı önemlidir benim için değil mi? Ne kadar yakın zamanda takılmışsa subaplaradaki yıpranma da o denli az olacaktır.

Benim araştırdığım bunlar. Bunlar haricinde siz tecrübeleri İnsignia kullanıcılarının önerileri olur mu?

Aracı alıp kapının önüne getirdiğimde mahçup olmak istemiyorum çünkü çevremdeki insanlar insignia alacağım dediğimde bana megane veya focus önermişlerdi. Memur adamın insignia ile ne işi olurmuş. Aksini ıspatlamak istiyorum.

Teşekkürler...

Ynt: Devlet Memuruyum ve İnsignia Almak İstiyorum

işin icine LPG girdimi bu konu beni aşıyor.. Lpg ile kullanan arkadaslar cevaplayacaktır.. ama sunu soyleyebilirim 1.6 T dansa Lpg 1.4 t ya daha uyumlu kullananlar arasinda 1.4 t da cok sorun yada sıkıntı duymadım..

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Merhabalar,

Sonradan pişman olmak istemiyorsanız kesinlikle 1.6 Turbo Cosmo modelini tavsiye ederim.Flexride lı bulabilirseniz süper olur.Zira direksiyon yumuşaklığı ve anlık tepkiler çok farkediyor.
      Diğer extra donanımlar tercih meselesi ama orjinal navigasyonlu model(CD500 YA DA DVD800) tavsiye etmem.Harita güncellemesi yapılamıyor gibi birşey.Sonradan takılan OEM navigasyonlar daha kullanışlı.

LPG konusuna gelince forumda ençok tartışılan konulardan.Ben LPG sorunu yaşamayan nadir kullanıcılardanım.Aracımda PRINS VSI-2(Valve care sistemli) kit var ve 30bin km dir çelik süpap değişimi yapmaksızın sorunsuz kullanmaktayım.Ani kaçınmalar dışında 3000 deviri geçmeden kullanmaktayım.Zaten 50bin km yapınca çelik süpap taktırmayı göze alarak LPG taktırmıştım.

İyi bir kit ve iyi montaj işçiliği ileride sorun yaşamamanız için olmazsa olmazlar.
      İstanbul şehiriçi 35-38 kuruş,şehirlarası ise 25-26 kuruş yakmakta.

Umarım gönlünüze göre bir araç sahibi olursunuz..Selamlar..

2010 Cosmo 1.6T / Flexride / DVD800 / Infinity ses sistemi/Teknik Gri / Avanue Morrocano Bej döşeme

Yorum

Memursanız kesinlikle 1.4 T alın stil paket lpg uyumlu rahat rahat gezersiniz

Yorum

Turgay bey, öncelikle yeterli bilgiye sahip olacak kadar bireysel araştırma yaptıktan sonra biz insignia kullanılıclarına danıştığınız için ve düzenli şekilde sorununuzu açıkladığınız için kendi adıma çok teşekkür ederim.

Umarım gönlünüze göre bir insignia bulabilirsiniz. Benim tavsiyem 2009 veya 2010 model cosmo paket 1.6 Turbo insignia tercih etmeniz yönünde. Kendi kullandığım araç 1.4T ve daha önce 1.6 115beygir atmosferik insignia kullandım. 1.6 115 beygirlik insigniayı kesinlikle tavsiye etmiyorum. Hem yakıt tüketiminin fazla olması, hem yetersiz performansı ile kullanıcısını pişman eden bir motora sahip.
          1.4T Edition Elegance - Yeni Stil Paketi - Sunroof

Yorum

insignia ve lpg sorun sıkıntı.. simdi 1.6 t 180 beygir arac alıp bu araca tüp taktirip korka korka gaza basmak nedir anlamiyorum yaa devir saati 3000 ni geçerse diye.. bilemiyorum yanlışmı düşünüyorum.. güç var ama kullanmiyorum kullanmaktan korkuyorum demek.. yazık araca sorun oldugunda harcadiginiz masrafa zamana degmiyor.. ekonomi yapayim derken aractan soguyorsunuz..

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: insgna44
              insignia ve lpg sorun sıkıntı.. simdi 1.6 t 180 beygir arac alıp bu araca tüp taktirip korka korka gaza basmak nedir anlamiyorum yaa devir saati 3000 ni geçerse diye.. bilemiyorum yanlışmı düşünüyorum.. güç var ama kullanmiyorum kullanmaktan korkuyorum demek.. yazık araca sorun oldugunda harcadiginiz masrafa zamana degmiyor.. ekonomi yapayim derken aractan soguyorsunuz..
              3000 deviri geçmeyeceksiniz diye bir kural yok.Ben zaman zaman kısa süreli 5000-6000 devirleri bile kasıtlı olarak vurduruyorum.Bu bir tedbirli kullanım tarzı sadece.6 vites 3000 devirde 140-150 km hıza ulaşılabiliyor.Yeterli değil mi sizce?
              2010 Cosmo 1.6T / Flexride / DVD800 / Infinity ses sistemi/Teknik Gri / Avanue Morrocano Bej döşeme

Yorum

Bir keresinde 10-15 dakika süre ile LPG de bir Q7 ile kapıştım ve 240 ları gördüm.Birşey olmadı ama bu sürekli böyle olacak anlamına gelmez.Başkasına tavsiye etmem..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: oceanexplorer
                  Orjinal yazı sahibi: insgna44
                  3000 deviri geçmeyeceksiniz diye bir kural yok.Ben zaman zaman kısa süreli 5000-6000 devirleri bile kasıtlı olarak vurduruyorum.Bu bir tedbirli kullanım tarzı sadece.6 vites 3000 devirde 140-150 km hıza ulaşılabiliyor.Yeterli değil mi sizce?
                  Dogrudur agabey.. sizinki sıvı sistem sanırım.. ben genel icin söylemiştim.. simdiye kadar paylaşılan lpg konularında bir kac kisi dışında (bunlardan biride sizsiniz) sorunsuz kullanan duymadım.. Bu hız konusu zaten kisiden kisiye degisir.. tabiki yeterli.. ama bir istanbul ekibi varki adamlar 200 den sonra cosuyor

Yorum

sizin için en ideali 1.4 t çünkü lpg takdırmak istediğinizi belirtmişsiniz
                    1.6 t için lpg yi birçok kişi gibi bende tavsiye etmiyorum hatta aracı ilk aldığımda lpg vardı toplamda 4000 km anca kullanıldı araçda bazı sorunlar teşkil ettiğini fark edince ve uzun zman bu konu üzerinde durunca gerçekden turbolu araçda zarara yol açtığının kanıtına vardık ve 2000 kmdir benzin ile biniyoruz
                    zaten yıllık en fazla 5000-6000 km yapan bir aileyiz o yüzden eğer sizde az kullanıyorsanız 1.6 t çok kullanan birisiyseniz 1.4 t lpg
                    şimdiden hayırlı olması dileğiyle

Yorum

Orjinal yazı sahibi: atliturgay
                      Merhabalar,

İsmim Turgay;

Aracımı satalı birkaç ay oldu. Şu sıralar fırsat buldukça araçları araştırıyorum. Hemen hemen her markayı inceledim ama iki hafta önce insignialara da bakayım derken başka araçlara bakamaz oldum. Hatta geçtiğimiz hafta bir tanesini bizden önce giden bir müşteri yüzünden kaybettik.

Öncelikle bütçem 50000-53000 arası. Ama mümkün olduğunca 50000 bandını aşmamaya çalışıyorum.

Bu bütçeyle bana önerebileceğiniz modeller tahmin ediyorum 2009, 2010 model 1.6T ler olur. 1.4T lerin 2012 öncesi olmadığı için nispeten daha pahalı.
                      1.6 Turbolu olmayan modeller yokuşlarda çekmiyor dediler ne derece doğru bilmiyorum.

Bu modellerde nelere dikkat etmek gerekir. Diyelim ustaya götürdük aracı, ustaya "şuna da bak" diyebileceğim kronik problemli bir bölge var mı?

Araştırdığım ve sitenizden bilgi edindiğim kadarıyla araçta iç trim sesi olabiliyormuş bunu farketmek özellikle kış günü çok zor değil, arka diskler de bir problem olabiliyormuş bunu da ustaya sorarım zaten. Bir de debriyaj ile ilgili bir problem varmış bu benim biraz kafamı karıştırdı. Alacağım araç haliyle 80000 km civarı olacaktır, debriyaj sıkıntı yaratabilir diye düşünüyorum. Bunlar dışında LPG taktırmayı bir devlet memuru olarak mecburen düşünüyorum. Turbo motorlu araçlarda LPG sıkıntısını hep okumuştum zaten, o sebeple LPG li bir araç alırsam LPG nin ne zaman takıldığı önemlidir benim için değil mi? Ne kadar yakın zamanda takılmışsa subaplaradaki yıpranma da o denli az olacaktır.

Benim araştırdığım bunlar. Bunlar haricinde siz tecrübeleri İnsignia kullanıcılarının önerileri olur mu?

Aracı alıp kapının önüne getirdiğimde mahçup olmak istemiyorum çünkü çevremdeki insanlar insignia alacağım dediğimde bana megane veya focus önermişlerdi. Memur adamın insignia ile ne işi olurmuş. Aksini ıspatlamak istiyorum.

Teşekkürler...
                      Turgay Kardeş öncelikle insignia'dan yana seçimini kullandığından dolayı tebrik ederim. Bende Devlet Memuruyum ve 2011 model 1.6T Cosmo Paket bir insignia'ya sahibim. LPG'siz insignia gözünü korkutmasın. Gerçi Antalya Merkezde mi yoksa ilçesinde mi ikamet ediyorsun bilmiyorum ama ben Kastamonu'nun bir ilçesinde kalıyorum. Kastamonuya gidiş-geliş + kastamonu içi tüketimim ortalama 7-8 litre civarında. Yani bir Passattan çok yakmıyor Belirttiğin bütçe ile 1.6T şeçeneklerine bakabilirsin, 1.4T fiyatları 2. elde de bir miktar bu bedelden pahalı ama illa ekonomi ve lpg dersen bir miktar daha borçlan ve 1.4T almanı tavsiye ederim. Neden dersen ben şu anki aracımdan son derece memnunum ama az daha dişimi sıkıp biraz daha borçlanıp 1.6T 170 BG Cosmo olan 2013 sonrası yeni kasa insignia alsaydım demeden duramıyorum. Çünkü Maksimum tork değerini, şu anda kullandığım 2011 kasaya göre daha alt devir bandında sağladığı için, benim kasaya oranla yeni kasa daha atik kalkış yapabiliyor ışıklarda. O yüzden borçlanmaktan korkma, istediğin modelin bedeli ne ise onu al derim. Bir de debriyaja takılmışsın. Doğrudur. Araçlarımızın baskı-balatası diğer modellere nazaran biraz narin ama bu opelin tüm ürün gamında böyle. Az zorlandığında hemen yanık kokusu yapabiliyor. Ama peryodik zamanlarda değiştirmen gerekir, ihmale gelmez. Ben aracı 83bin km'de sahibinden aldım. Geçtiğimiz Ramazan iftara yetişeyim derken bayır tırmanırken baskı balatayı sıyırdık, yolda kaldık. Çekici çağır iftar saat, karanlığa kaldık, bir ton rezillik anlayacağın. Sebebi ise benden önceki sahibi aldığı günden beri baskı balatayı hiç değiştirmemiş. sıkıntı oydu. bizde serviste baskı balatayı taktırdık, sıkıntımızı gidermiş olduk.

Yorum

Ali bey bende Antalya'da ikamet ediyorum ve beş yıl 1.6t kullandım, neredeyse tamamı şehiriçi ve kısa mesafe, sık dur kalk lı güzergahlarda iş ev 6 km idi arada da 5-6 uzun süreli ışığın olduğu bir güzergahta, normal kullanımda(az yaksın diye uğraşmadım zevkini çıkararak kullandım) 47000km yol yaptım ve tüketim değerim 10,4lt/100km idi, bu yazdıklarım size fikir verir mi bilemiyorum

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                        Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.

Sedat Bey, ben de Konyaaltında ikamet ediyorum, verdiğiniz değerler benim için çok iyi oldu. 10 litre ortalaması benim için gayet güzel.

Aykut Bey, bütçe konusunda artık daha fazla artırmak istemiyorum. Arabamı sattığımda 35000 lira civarı bir araba bakarken şimdi 50000 bantlarına çıktım. 3 ekle 5 ekle derken 50000 de bir durayım istedim. 1.4T ler o yüzden bana belki başka zaman kısmet olur diyelim.

SN, ŞEKEROĞLU, Lpg olayında da çelik subaplardan, yağlı sistemlerden bahsediyorlardı. Kullanıp memnun kalanları internette, forumlarda hatta bu forumda bile görmüştüm. Şehiriçi 40-45 kuruş arası yakacaksa zaten LPG işine hiç girmem, ama 50 kuruş gibi algı sınırının üstüne sürekli tırmanırsa ekonomi gereği LPG yi düşünürüm. Tabi bunun da bir matematiği var. Yılda 12000 Km ortalama kullanımım oluyor. Bunun yaklaşık 9000'i şehiriçi. Şehir içinde 10 litre, şehir dışında 6-7 litre düzeyinde kalabilirsem yıllık bana benzin maliyeti tahmini 5000 lira oluyor. LPG taktırmak istesem 3500 lira civarı sadece ilk maliyet. Bunun bir de subap erimesi, filtresi, bakımı gibi değişken maliyetleri olacaktır. Bu durumda karım olmayacağı gibi keyfimden de ödün vermiş olacağım. Buna ek olarak da satarken gözlemlediğim kadarıyla LPG bulunan araçlara daha şüpheyle yaklaşılıyor. Piyasası benzinlilere göre daha yavaş işliyor.

Murat Bey, Teşekkürler.

Burak Bey, ben teşekkür ederim. Turbo olmayan motorlara zaten ilk dakikadan mesafe koydum. 115 beygirin o araca 150 km yaptırması bile bana mucize gibi geldi.

Yusuf Bey, 1.4T İçin şuan bütçem yetersiz. Belki ilerleyen günlerde güzel bir fırsat aracı çkarsa değerlendiririm tabiki. Teşekkürler.

SN OCEANEXPLORER, Flexride benim de çok ilgimi çekti ama malum bütçe ile ancak bir yere kadar. Aracını flexride opsiyonu ile donatan bir kullanıcı kolay kolay aracını satmayacaktır, ne istediğini biliyordur diye düşünüyorum. Paket olarak cosmo paket elbette önceliğim ama edition paketler de VW dolu modellerinden daha dolu maşallah. Bu arada yazdığınız tüketim değerleri bana çok yüksek geldi. Araştırdığım değerler LPG için çok daha düşük seviyedelerdi. Benzinde hangi değerleri yakalıyordunuz?

Yorum

Aracımı İstanbul ve Antalya da kullanıyorum.Öncelikle şunu belirtmeliyim ki İstanbul şehiriçi trafiği ile kesinlikle Antalya şehir içi tüketim değerlerini bir tutmayın.İstanbul trafiğinde benzinde 15 litre/100 km değerlerini gördüğüm dahi oluyordu.(sürekli dur-kalk trafiği yüzünden).Antalya da sizi sadece trafik ışıkları durdurur.İstanbulda ise 2 metrede bir dur-kalk yaparsınız.
                            Trafik akar da 4.vitese geçebilirseniz kendinizi şanslı sayarsınız.

Sakin kullanımda dahi İstanbul sehiriçi trafiğinde 12,5 lt/100 km ortalamanın altına düşemedim.İstanbul şehiriçi LPG tüketimim trafiğe göre 32-40 kuruş arası değişmekte.

Sehirdışı kullanımım ise genelde İstanbul-Antalya yolunda ortalama 120 km/saat ile.Eğer cruise control ve 90-100 km ortalama ile giderseniz LPG tüketimi 23-24 kuruşa kadar düşüyor.

Bu arada bazı LPG kitleri belli bir devirden sonra süpaplara zarar vermemek için direkt benzin tüketimine geçmekte.Bu arkadaşlar benzin sarfiyatını hesaplamadıkları için daha düşük sarfiyat değerleri veriyor olabilirler.Benim kullanmakta olduğum kit ise sadece motor ısınana kadar benzin kullanıyor.Bu yüzden benzin sarfiyatım yok denecek kadar az.
                            LPG sarfiyatının litresi 2,25 TL den hesaplanmıştır.

Selamlar..

Yorum

İnşallah gönlünüze göre araç bulursunuz benim tavsiyem 1.6t cosmodan şaşmayın
                              2015 leon fr

Yorum

İşleniyor...
                              X