Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Farlar buğu yaptı

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Farlar buğu yaptı

Selamun aleyküm cümleten bildiğiniz üzere 1 hafta önce cosmo farı taktırdım araca lakin üzücü bi durumla karşılaştım..farlar ilk geldiğinde 1 hafta boyunca kullandım soğuk sıcak havada herhangi bi buğuyla karşılaşmadım taki 2 gün önce aracı yıkadım tazikli suyla değil tabi normal hortumla..yıkadım 1 gün de araca binmedim yıkama esnasında farlara su girmedi birşey olmadı çok dikkatli baktım detaylı şekilde kuruladım ve garaja koydum aracı 1 gün geçti ve araca dün akşam bindim bi yere kdr gittim durduğumda ise sağ far full buğulanmış sadece mercek önü sıkıntısız..sol far ise sadece ledlerin olduğu yer buğu yapmıştı..ustayı aradım ilk etapta yapabileceğini söyledi onu henüz silikonların tam iyi tutmadığını zamanla oturacağını birde içinde ister istemez bi hava sirkülasyonuunun olduğunu onunda kendini tam ayarlayamadığını söyledi..bir bekleyiş içerisindeyim nasıl olacak bilmiyorum çözüm önerisi olan varmıdır yada napmak lazım valla son çare gidip açtırıp tekrardan kapattırcam farları

Ynt: Farlar buğu yaptı

Bence bir yerden su almadan buğu yapmaz bu bir,silikon kurumuştur bir haftadır. Nasıl oturacakmış yerine?Zaten oturmuş olması lazım...
    2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Usta iyi sallamış. Ne hava sirkülasyonu o ? Standart AFL farın üzeri zaten açılabiliyor. Hani hava kontrolü de zaten bizde. Bu nedenle yapsa forumun tamamı cosmo kullanıcıların farı buğu yapması gerekirdi.
      Ayrıca, silikon tutma süresi Max'2 gün kadar. O bile çok. Akvaryup yapımından biliyorum. O kadar yüksek basınca dayanım 2 gün sonra tamamdır. Kaldı ki far içinde veya dışında hava basıncı ne kadar yüksek olur ki hava giriş çıkışı olsun silikonlardan?
      O usta, tahminen değişim masrafı üzerinde düşünmüştür de böyle türetmeler yapar. ! Sonradan kesilirmi evet kesilir. Ama olmaması gerekir ilk etap olsa da.
      Yalnış düşünüyorsam uyarın. Düzelteyim.

Bekledikçe tabi buğu çözülecektir. Çünkü hala hava geçişi var. Ama bir sonraki yığkamada yine olacak gibi görünüyor.
      CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
      SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Bende hiç olmamıştı. alala

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
        Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Benim kendi açıp kapadığım farlarda bile bir damla buğu olmadı, Oktay usta bir yerde hata yapmış gibi (olabilir, insanlık hali)
          ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Geçmiş Olsun, Leke Yapmaz İnşallah.

Yorum

En iyisi ben açtırıp birdaha kapattirim usta biriyle yoksa huzursuz olurum böyle..şimdi bidaha sökme takmayla epey bi canım sıkılacak biliyorum ama napim

Yorum

En iyisi orijinalidir.
                2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Fatih abi orjinal iyidir biliyorum da gel gelelim birçok far açıp kapatanlar var mesela solda sadece ledlerin önü çok az buğulanmıştı sağ komple iyi kapatılmış olsa ikiside buğu yapmazdı

Yorum

Nazardır. Nasıl Olsa Söktürteceksen Acele Etme. Bir süre Sonra Kendiliğinden Geçerse Gereksiz Açtırtmamış Olursun.

Yorum

Oktay ustaya güven, ne diyorsa dinle, O hepimizden tecrübeli ve baştan savma yapmaz işinin arkasındadır merak etme

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                      Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

hakan kardeş büyük ihtimalle çok ufak bi çatlak bile olsa far buhu yapıyor
                        bunun zararını görenlerdenim
                        mümkünse far kapsülünü iyice incele üst taraflarını ince ayrıntılı olarak bakmaya çalış
                        umarım masraf olmadan halledersin

Yorum

Olmadı bi silikon alırım biraz daha üzerinden geçerim silikonlu yerlerin..

Yorum

Hakan kardeşim benim tavsiyelerimi zaten biliyorsun, yeniden yazmayayım. Bence sen gene ustayla kontağını koparma, düzeltsin yaptığı işte bir hata varsa.
                            2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Flesius
                              Hakan kardeşim benim tavsiyelerimi zaten biliyorsun, yeniden yazmayayım. Bence sen gene ustayla kontağını koparma, düzeltsin yaptığı işte bir hata varsa.
                              ersin abi aradım konuştum yazdıklarımın aynısını söyledi bana..zoruma giden tek şey ben anlaşırken konuştuğumda dedim buğulanma yaparmı..dedi kronik olarak orjinal hiç açılmamış far bile buğu yapıyo ama ben onunda önüne geçtim kattiyen buğulanma yapmaz göndersem ki nolacak birdaha 100 150 ver farı söktür kargola 50 lira aradan 1 hafta geçer geri gelir bi 50 daha kargo 100 150 daha taktırma gelde uğraş bununla dertsiz başımı derde soktum ama en kralından bi usta bulup bu sorunu çözecem gerekirse farı içli dışlı kaplatırım ama hallederim..yarım yamalak ne olacağı belli olmayan bi işten ne beklersin ki..mesela yukarda sedat abi demiş benm farlar geldi böyle bi sıkıntı yoktu o zmn benm farımın ya içinde yada dışında bi yerde bi çatlak var ondan yapıyor bilmediğim bi işe kalkıştım üstelik para veriyosun para hiç umurumda değil ahada böyle şeylerle kendimi üzüyorum..haa anlaşırken herşey on numara mahsül gelince şurası şöyle olabilir burası böyle olabilir baştan bilseydim bunları bulaşmazdım bile..

Yorum

İşleniyor...
                              X