Öncelikle herkese iyi akşamlar. Bugün görev nedeniyle bulunduğum Hanönü ilçesinden Kastamonu'ya alışveriş için yola çıktım. Taşköprü ilçesinden Kastamonu'ya doğru 15 km. geçince eski adıyla Germeç denilen belde var. Orada trafik ışıkları var. Aracımla yaklaşırken ışıklara takriben 2-3 km. kala hızımı düşürmeye başladım. Yol bu arada iki yönde çift şeritli belki bu mevkiyi bilen bilir, bu gidiş geliş çift şeritli yolu da ortada bir drenaj oluğu ayırıyor derince. Neyse ben yaklaşırken ışıklara beldeye daha gelmeden tek tük evler başlar, onlardan birinin önünde bir köpek yatıyordu. Sen sorumsuzun insan demeye bin şahin afedersiniz de öküzün önde gideninin teki bahçesinden çıkarak hayvan'a bir taşı bir attı niye yatıyorsun burda diye hayvan taşın canını yakması neticesinde ki evlerde yolla bitişik zaten bahçeleri ben yaklaşık 100-110 km hızla ilerlerken aniden önüme atladı... Artık nasıl kurtardım kendimi ve hayvanı aklım almıyor, her şey bir anda oldu. Önce direksiyonu sola kırarak köpeği, ardından köpeğe hiç çarpmadan zarar vermediğimi dikiz aynasından görünce hiç frene basmadan sağa kırarak ortadaki oluğa düşmeden kendimi kurtardım ama nasıl aklım çıktı anlatamam. Elim ayağım boşandı resmen. Kaçtı hemen göbel oradan tabii anladı sopa sağlam geliyor... bir kaçmasaydı geri vitesle geri gelerek levye ile o öküze bir terapi yapacaktım. O yüzden arkadaşlar siz siz olun yolda giderken aman ha gözünüzü yoldan ayırmayın. Ben dikkatim sayesinde bugün yırttım adeta. Eğer elimde telefon ya da ne bileyim radyo-mp3 ile felan uğraşsaydım ya da daha trafik kurallarının üzerinde bir hızla seyiretseydim, allah gecinden versin devlet hastanesi morgundaydım.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Sorumsuzluğun böylesi....
Collapse
X
-
Ynt: Sorumsuzluğun böylesi....
Geçmiş olsun...Bende geçen gün Zeytinburnun da benzer ama tersini yaşadım..İlçe Emniyet müdürlüğüne doğru sağ şeritten ilerlerken kaldırımda ki bir kaç başı boş sokak köpeği ordan geçen birine havlar havlamaz elaman arkasına bakmadan can havliyle kendini caddeye,pat diye önüme attı ve ben nasıl sola kırdığımı anlamadım bile..Allahtan süratli değildim..Şöförün alıcılarının sensörlerinin radarlarının devamlı açık olması gerek..Rabbim kazayı belayı bizden uzak tutsun..
Yorum
-
Maalesef etrafımız böyle mahluklarla dolu, aslında ben bü tür omurgasuzları daha iyi tarif edebilirim ama burada ayıp olur, geçmiş olsun
Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
Şimdi F30 Modernline Sunroof
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: FacomXReflekslerinize ve aracınızın dirayeti sayesinde kazadan kurtulmuşsunuz Büyük geçmiş olsun Allahım beterinden korusun.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: mozartoGeçmiş olsun...Bende geçen gün Zeytinburnun da benzer ama tersini yaşadım..İlçe Emniyet müdürlüğüne doğru sağ şeritten ilerlerken kaldırımda ki bir kaç başı boş sokak köpeği ordan geçen birine havlar havlamaz elaman arkasına bakmadan can havliyle kendini caddeye,pat diye önüme attı ve ben nasıl sola kırdığımı anlamadım bile..Allahtan süratli değildim..Şöförün alıcılarının sensörlerinin radarlarının devamlı açık olması gerek..Rabbim kazayı belayı bizden uzak tutsun..
Yorum
-
Ben artık yola fırlayan hayvan görünce çok ani tepkiler vermiyorum. Tekrar olmadı ama olursa vurup geçme kararı aldım. Nedenini şöyle izah edeyim.
Bir sene kadar önce babamın Santa Fe'siyle gece Denizli Muğla istikametinde Muğla girişine birkaç kilometre kala sakince gidiyordum. Araba kalabalık sayılırdı, 7 koltuk da açıktı ama sanırım 5 kişiydik. Annem rahat oturmak için en arka sol koltukta oturup ayaklarını uzatmıştı, dinleniyordu. Hafif bir virajı dönerken yola birden kedi fırladı ben de ezmemek için aniden fren yaptım ve kediyi kurtardım. Ama fren yapmamla annemin en arka koltuktan benim koltuğumun sırtına çarpması bir oldu... Çok şükür bir şey olmadı, hafif bir boyun ağrısıyla kurtuldu. Kemer takmaması böyle büyük bir araçta ciddi sıkıntıya sebep oluyordu az daha.
Bu olaydan sonra artık özellikle büyük araç kullanırken önüme çok büyük olmayan hayvanlar (kedi, küçük köpek, sincap, tavşan, kaplumbağa, yılan,vs.) çıkarsa ani hareketler yapmayıp vurma kararı aldım. İnanın kolay alınacak bir karar değil ama bu olaydan sonra artık böyle...
Büyük hayvan çıkarsa da artık ani hareketin bedeliyle anlık bir kıyasla karar verir beynim. Nasıl bir karar çıkar bilemiyorum, saniyelik işler bunlar ama baktı çok iri değil benim beyin gene vurmayı seçebilir. Yeterki lastik altında kalıp beni devirme riski olmasın...
Allah kimseyi böyle bir kararla karşı karşıya bırakmasın.2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero
Yorum
-
Buna benzer bende birşey yaşadım. Bir zamanlar Ankaradan beypazarına doğru giderken yolun sağ tarafında bir çocuk çobanlık yapıyor ve bir ineğin ipini beline bağlamış. Sonrasında inek yola çıktı ve babam kornaya bastı. bu seferde hayvan hepten korktu ve çocuğu yola sürükledi. Çocuğa carpmamak için maalesef ineğe çarpmak zorunda kaldık. Tabi bizim peugeot pert oldu. Sorumsuzluk diyince aklıma hep bu anı gelir..İNSİGNİA 1.6 TURBO
Yorum
Yorum