Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Disk balata değişimi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Disk balata değişimi

Cümleten hayırlı günler.. Sipariş ettiğim ebc disk balatayı bugün taktırma fırsatı buldum..taktırdım çok şükür başarılı olduğunu hissettiriyo rodaj süresinde olduğu için çok aşırı basma fırsatım olmadı..ama küçük dokunuşlar bile çok etkili..şimdi esas soruma gelelim eski balata disk araçtayken pedal seviyesi çok kısaydı küçük dokunuşlarda bile hemen algılıyodu lakin bunda epey bi uzun mesafe var ama ama mesafeyi ne kdr ilerletirsem bi o kdr canlı ve tatlı ısınmışlık hissiyatı vermiyo hem fren derecelenmiş gibi yavaş yavaş durdurma biraz yavaş durudurma orta halli daha iyi ve çok daha iyi gibi..sizce bu sorun mudur ben bilemedim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Ynt: Disk balata değişimi

Hayırlı olsun

Şu nu test edermisiniz yüksek hızlara çıkıp biraz freni zorlayın 2-3 defa yapın dıskten ve balatadan uğultu gelmeye başladığında fren pedalında titreme oluyormu?

Not:Bu testi yaparken aman dikkatli olun boş bir oto yolda deneye bilirsiniz

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Fatih abi denicem onu zaten en nefret ettiğim şey o eskilerinide biraz o yüzden değiştirdim..100 ve üzeri fren yaptığım zaman pedal bi titriyo ki frenle alakası yok çok nefret verici..peki fatih abi bu fren pedal mesafesi normal mi

Yorum

şimdi ne desem yalan olacak

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Fren hidroliğini değiştiriniz mi?
          2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Yok abi diski ve balatayı değiştim hidroliğide mi değişmem gerekiyo..ya fren tam istediğim gib ama hani aklıma takılan tek şey eski pedal mesafesi kısaydı bunda uZun sorun mu değilmi onu anlamadım

Yorum

Fren hidroliğini de değiştir ondan sonra bir daha görüşelim.
              2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hakan Uygur
                Fatih abi denicem onu zaten en nefret ettiğim şey o eskilerinide biraz o yüzden değiştirdim..100 ve üzeri fren yaptığım zaman pedal bi titriyo ki frenle alakası yok çok nefret verici..peki fatih abi bu fren pedal mesafesi normal mi
                Onun ayarı vardı ya, bizim araçlarda da olması lazım. Hiç gerek duymadığım için kesin bilgim yok ama olması lazım. Bu baya kişisel bir tercih. Kimisi frene dokunduğu anda tutsun ister, kimi daha uzun mesafe sever. Ben orta halli bir kullanıcıyım sanırım, çok yukarda ya da aşağıda sevmiyorum. Yukarda olursa beni geriyo, aşağıda olursa güvensizlik veriyor. Formula bir arçları da aynı. Bu tercih meselesi nedeniyle ayarlanabilir tasarlanıyorlar ve tabi balata bitme konusu da var ama en çok bu konuda işe yarıyordu eskiden.

Şimdi durum ne bilmiyorum yeni araçlarda ama debriyaj ve fren pedalı ayarlanabiliyor diye biliyorum. Kolayca hemde. Bence bi sorun servise.
                2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tornado
                  fatih abi fren hidroliği ne hidrolik yağımı yoksa başka bişeymi..görüşmeden önce ne gibi bi faydası var onu söyle abi yoksa değiştirmem

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Flesius
                    Onun ayarı vardı ya, bizim araçlarda da olması lazım. Hiç gerek duymadığım için kesin bilgim yok ama olması lazım. Bu baya kişisel bir tercih. Kimisi frene dokunduğu anda tutsun ister, kimi daha uzun mesafe sever. Ben orta halli bir kullanıcıyım sanırım, çok yukarda ya da aşağıda sevmiyorum. Yukarda olursa beni geriyo, aşağıda olursa güvensizlik veriyor. Formula bir arçları da aynı. Bu tercih meselesi nedeniyle ayarlanabilir tasarlanıyorlar ve tabi balata bitme konusu da var ama en çok bu konuda işe yarıyordu eskiden.

Şimdi durum ne bilmiyorum yeni araçlarda ama debriyaj ve fren pedalı ayarlanabiliyor diye biliyorum. Kolayca hemde. Bence bi sorun servise.
                    Ersin abi bende öyle dye tahmin ediyorum debriyaj ayarı var bizzat biliyorum ama freni bilmiyorum..aslında çok istediğim gibi süper bişey lakin anlık fren yapmak işi biraz gecikebilir o yüzden korkuyorum..

Yorum

Evet, sıkıntı olabilir. Bence ufak bir düzeltme yapmakta fayda var.
                      2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

fatih abi fren hidroliği ne hidrolik yağımı yoksa başka bişeymi..görüşmeden önce ne gibi bi faydası var onu söyle abi yoksa değiştirmem
                        Evet,fren yağı. O boşlukla alakalı olabilir.

Yorum

Evet,fren yağı. O boşlukla alakalı olabilir.
                          tamamdır fatih abi teşekkür ederim dediklerini uygulicam kısa zamanda

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Flesius
                            Evet, sıkıntı olabilir. Bence ufak bir düzeltme yapmakta fayda var.
                            tmmdır can ersin abim inşallah dediğimiz gibi halloluyodur..ama ersin abi şu rodaj süresini bi atlatayım zannımca çok fena bişey arada dayanamıyorum frene bastıkça dahada derinlere iniyorum sanki şöyle bi hava basıncı arabaya baskı uyguluyo pus ediyo duruyo birden hele duruş anı yapıştırıyo maşallah taktırdığıma değdi gibi allahın izniyle

Yorum

Yorum

İşleniyor...
                              X