Konuyu hortlatmış gibi olacak ama çarşamba günü opal dan aradılar. Afl far güncellemesi var servise gelebilir misiniz? Dediler bende ben Kocaeli nde yaşıyorum burda yaptırabilir miyim? Dedim. Tabi ki dediler.
Hem yazılım güncellemesi için hemde Çağrı yı görmek için Odak Opel e gittim. İyiki gitmişim hem Fatih Abi ile taşıma fırsatım oldu. Hemde yedek su deposunda hiç su kalmamış. Basınç testi sonucunda radyatörde sızıntı olduğu ortaya çıktı. Haftaya garantiden radyatör değişecek. Aracı teslim alırken özellikle sordum ilk 1000 km sonra geleceğim değil mi? Dedim hayır 15000 km / 1 sene sonra bakma geleceksiniz dediler.
Demek ki neymiş ilk 1000 km sonra aracın çağırıp akarı kokarı var mı diye kontrol etmek lazımmış. Güncelleme için aramasalar su eksiltmesini fark etmeyecektim.
Bende aracımı İskenderundan sıfır km aldım ilk 1000km genel kontrol için kimse beni ne aradı ne çağırdı... Probleminizin tespit edilip giderilmesine sevindim...
Bu tur guncellemeler belli seri numaralarina uygulanir
Fatih bey, belli seri numaralarına uygulanıyor ya güncelleme, uygulanmayacak olanlara haber verilmiyor bu durumda, peki bu, yani araç sahibine haber verilmemesi, o araçta güncellemeye gerek yok, zaten güncellemesi var anlamına mı geliyor? Yoksa ilerde mutlaka o araç sahibi de çağrılıyor mu?
Opel Belli Seri numara aralıklarında güncelleme yapıyorum diyor
Opel Türkiye güncelleme yapılan serideki araçların hangi bayiden satıldığını biliyor ve listeler bayilere gönderiliyor sonra bayi kendi iş yoğunluğuna göre müşterilerini arıyor vr randevu veriyor
Eğer sizin kullandığınız araç güncelleme kapsamında değilse çağrılmıyorsunuz
Birde bazen bir şekilde atlananlar oluyor onlarda servise geldiğinde araç üzerine yapılması gereken bir güncelleme var ve güncellemesi yapılmamışsa hemen güncelleme yapılır
öyle yada böyle güncelleme yapılacak seride iseniz güncelleme yapılır
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Yorum