Arkadaşlar aracım insignia 1.4 2015 model, lastik ebatlarım 245 45R 18. Aracı alalı bir ay kadar oldu. Şu an 900 km civarında. Lastik basıncı ile ilgili bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim. Aracı yeni aldığım için şu ana kadar hiç dikkatimi çekmemişti. Bayiden teslim aldığımda basınç 300-310 kpa civarıydı. Şu an 288-280 civarı gösteriyor. Katologta tesadüfi fark ettim ki bu değerlerin önler için 220 arkalar 200 olması veya bu civarlarda olması gerekiyor. Peki ilk teslimde niye okadar basınçla veriyorlar. Gerek lastik ömrü gerekse rahatlık ses vs açısından en uygun basınç ne olmalı. Malum yollarımız oldukça bozuk. Araca genelde tek veya 2 kişi biniyorum. Bunları da göz önüne alarak bana yardımcı olurmusunuz.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Lastik Basıncı Yardım
Collapse
X
-
Ynt: Lastik Basıncı Yardım
Faruk bey,
Lastiklere yüksek basınç sıfır açlarda taşıma esnasında gemilere inip binmesinde yada tırlara inip binmesinde yere teması azalması için lastikler fazla şişirilir ve araç satıldığında bayi aracı olması gereken basınçlara çeker ve müşterisine verir
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
-
Ynt: Lastik Basıncı Yardım
Teşekkür ederim Fatih bey, o Zaman bizim bayi gemiden hemen teslim etmiş herhalde bana. Herhangi bir ayarlama yapmamışlar. Sizce katalog veya kapı etiketindeki değerlere mi ayarlamalıyım. Veya kullanım tecrübenize göre uygun basınç ne olmalı.
Yorum
Yorum