Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Lastik Seçimi Son Aşama

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Lastik Seçimi Son Aşama

Benim önceki lastiklerim Continental Contisportcontact5 245*45*18 bu lastiğin yanağı güçlü bana oşdulça sert gelmişti.

Şimdiki lastiğiğim ise Michelin Pilotsupersport3 ise yumuşak yol tutuşu süper özellikle 100km sonra uzun yolda sakız gibi asvalta yapışıyo ikisi arasında kalırsanız

Michelin Pilotsupersport3 tek geçerim

ama petlasta diğerlerine göre yarı yarıya ucuz bidaki lastik değiştirmeme bende bu lastikden denicem bu lastiğede şans vermek lazım derim bence

Yorum

Ogulsen abi gerçekten çok keyifle okudum tarafsız vede çok ayrıntılı tatminkar şekilde yazılmış..anlaşılan o ki alına bilecek goodyear f1 michelin pss..bu konuda ersin abi hep tavsiye etmişti bu lastikleri her zmn dinledim doğruluğunun kanıtı oldu bu yazı..Ersin abi ayrı bi üstadsın iZindeyim değiştirmeyi düşünüyorum lastikleri ama kaymak asfalt için hiç biri isreğimi karşılayamayacağı için geri adım atıyorum..2013 50. Ci hafta dotlu p zero nero gt 10 bin km anca gittim yne sorayım değiştirmekte fayda varmı sadece önleri ama

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hakan Uygur
        Ogulsen abi gerçekten çok keyifle okudum tarafsız vede çok ayrıntılı tatminkar şekilde yazılmış..anlaşılan o ki alına bilecek goodyear f1 michelin pss..bu konuda ersin abi hep tavsiye etmişti bu lastikleri her zmn dinledim doğruluğunun kanıtı oldu bu yazı..Ersin abi ayrı bi üstadsın iZindeyim değiştirmeyi düşünüyorum lastikleri ama kaymak asfalt için hiç biri isreğimi karşılayamayacağı için geri adım atıyorum..2013 50. Ci hafta dotlu p zero nero gt 10 bin km anca gittim yne sorayım değiştirmekte fayda varmı sadece önleri ama
        Rica ederim ne demek "Naçizane" fikirlerimi ve deneyimlerimi paylaşıyorum, faydalı olmak amacıyla. Kaymak asfalt (parlak asfalt) için bilim dünyası çaresiz

Bir tek sorunum kaldı, Pilotsupersport3 diye bir lastik olmadığını, PSS ve PS3 diye 2 ayrı lastik olduğunu bu forumda anlatabilmek Ahahaha
        2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Ersin abi o pss3 hatasına bende düşmüştüm sayende öyle bi lastik olmadığını öğrendim eyvallah abi

Yorum

Sık yapılan bir hata, karışması da normal aslında... İşin esprisi o
            2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Güncel konu ve bilgili, deneyimli arkadaşları bulmuşken biraz konu dışı da olsa sorayım.
              Şimdi: 2012 elegance aracım ve 225/55/17 lastiğim var. Bunları jantları değiştirmeden 18'' lastikle değiştirmek istiyorum. Bu mümkün mü? Mümkünse hangi değerlerde lastik tavsiye edersiniz?

Kriter olarak;
              Sessiz olsun - Fren mesafesi kısa olsun - Balon yapmasın.
              Hız yapan bir sürücü değilim. En fazla yapacağım hız 140-150 km. O da otobanda kamyon katarlarından kurtulmak için. Normal hızım 100-120
              17'' ( 18'' Lastik dönüşümü olmuyorsa ) ve 18'' f/p lastik tavsiyeleriniz nedir? Bu şartlarda Kumho nasıl bir tercih olur? Ve önereceğiniz bir Kumho var mı? Tabi diğer markalar da olur.
              Tşk.
              Öfke Gelir Göz Kararır, Öfke Gider Yüz Kızarır...

Yorum

O dediğiniz mümkün değil, benim lastikler 19" jant ve kumho genel olarak ben memnunum

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sedat 8266
                  O dediğiniz mümkün değil, benim lastikler 19" jant ve kumho genel olarak ben memnunum
                  O zaman 18'' lastikler başka bahara kaldı.
                  Kumho hakkında genelde olumlu yorumlar okuyorum.

Yorum

Maalesef olmuyor öyle 19" ile 19,5" var mesela o bile sıkıntılı 17" - 17,5" da var sanırım... Olmuyor...
                    Hız yapmıyorsanız ve F/P lastiği arıyorsanız aşağıdakilere bi bakın isterseniz. Çoğunu denemedim, ama hakkında olumlu yorumlar duyduğum ve bazılarını yakından tanıdığım 500 TL altı F/P YAZ lastikeri şöyle;

Toyo Proxes S/T (SUV lastiğidir yalnız bu) (Çok şık bir lastiktir ve "V" desenini andırmasına rağmen performansı beğeniliyor)
                    Toyo Proxes CF2 (kuru performansı beğeniliyor)
                    Falken ZIEX ZE914 EcoRun
                    Pirelli Cinturato P7 Blue (Bu ilginç bir lastik, çevreci ve ekonomik, ayrıca AB lastik etiketleme yönetmeliğinde AA derecesi almıştı)
                    ContiPremiumContact 5 (Namı diğer CPC5, beğenen çok, bence fena değil) (Bununla beraber CPC2 de bakılabilir ama 5 daha iyi diye duydum)
                    Bridgestone Potenza Adrenalin RE002 (Sanırım bununla ilgili birşey söylemem gerek yok )

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Flesius
                      Maalesef olmuyor öyle 19" ile 19,5" var mesela o bile sıkıntılı 17" - 17,5" da var sanırım... Olmuyor...
                      Hız yapmıyorsanız ve F/P lastiği arıyorsanız aşağıdakilere bi bakın isterseniz. Çoğunu denemedim, ama hakkında olumlu yorumlar duyduğum ve bazılarını yakından tanıdığım 500 TL altı F/P YAZ lastikeri şöyle;

Toyo Proxes S/T (SUV lastiğidir yalnız bu) (Çok şık bir lastiktir ve "V" desenini andırmasına rağmen performansı beğeniliyor)
                      Toyo Proxes CF2 (kuru performansı beğeniliyor)
                      Falken ZIEX ZE914 EcoRun
                      Pirelli Cinturato P7 Blue (Bu ilginç bir lastik, çevreci ve ekonomik, ayrıca AB lastik etiketleme yönetmeliğinde AA derecesi almıştı)
                      ContiPremiumContact 5 (Namı diğer CPC5, beğenen çok, bence fena değil) (Bununla beraber CPC2 de bakılabilir ama 5 daha iyi diye duydum)
                      Bridgestone Potenza Adrenalin RE002 (Sanırım bununla ilgili birşey söylemem gerek yok )
                      Değerli tavsiyeleriniz için teşekkürler. Bu lastikleri inceleyeyim.

Yorum

Rica ederim.

Yorum

Şimdi bunca şeyin üzerine ben de yazıcam ama..

Bende de 245*40*19 Good Year F1 var..

Bilenlere sorum şunlar olacak;

1- Önerebilecekleri ekonomik ama kaliteli 245*40*19 kış lastiği tavsiyeleri var mıdır?

2- Aracım sport modeli 19" kullanıyor acaba kış lastiği için 18 ya da 17 in jantlarla dönsem zararı olur mu? 4 adet jant alır sadece bijondan bijona söker takarım böylelikle lastiğe ve jantlarıma zarar vermemiş olurum... ( Mesela elinde çıkma jantı olan varsa görüşebilirim ?)

Bu iki soru kafama takılıyor yardımcı olursanız memnun olurum..

Saygılarımla..

Yorum

Sondan başlayayım, daha küçük jantlarla ve dar lastiklerle kış performansınız hatırı sayılır derecede artar. Araç görüntüsü ise oldukça bozulur. Ben görüntüden taviz vermek istemediğim ve kışları zaten performans sürüşlerinden mümkün olduğunca kaçındığım için küçük janta geçmedim. Kütahya'da kar durumu nedir bilmiyorum ama kışlar sert ve karlı geçiyorsa küçük janta geçmenizi tavsiye ederim. İstanbul gibiyse bence gerek yok. Tabi ki tercih sizin, ama rallileri hatırlayın karlı parkurlarda yedek lastik gibi incecik lastiklerle berbat bir görüntüyle ama karın üstünde asfaltta gider gibi rahat rahat giden Subaru'ları, Ford'ları getirin gözünüzün önüne. Konu aslında bu

Kış lastiği hassas bir konu bence, çok ucuza kaçmamak lazım. Tabi ki gidip illa PA4 GRNX almak lazım demiyorum Ama Petlas falan seviyelerinde de gezmemek lazım. Ben öyle bir tavsiyede bulunup mesul olmak istemem.

Bu çerçevede, çok ucuza kaçmayıp piyasada uygun fiyata bulunabilecek ekonomik ama kaliteli fiyat/performans lastik tavsiyeleri şunlar olabilir;

* Kumho I'ZEN KW27 (Benim de denemek için aldığım ve çokça memnun kaldığım bir lastik. Önlere takıp zorlamadım ama iyiler. Çabuk satılan lastiklerdir, acele edin almak isterseniz)
                            * Continental WinterContact TS 830 P
                            * Hankook Evo2 W320 (Pirelli Sottozero'ya benziyor, bence iyi bir lastik, bir Conti değil tabi)
                            * Pirelli W240 Sottozero (Önlerde bu familyadan bir lastik kullanıyorum, çok memnunum. Kampanyaya falan girerse tavsiye ederim)
                            * Nokian'ların herhangi biri Ucuza bulunur mu bilmiyorum ama işin ehli. Mesela A3.
                            * Yokohama W Drive V902B (Beğenilen bir lastik, çok pahalı da değil)
                            * Bridgestone Blizzak LM25 ( Bu baya iyi bir lastiktir, piyasada uygun fiyata bulmak da mümkün. Ben önceki Insignia'mda 18" olarak kullandım, memnun kaldım. Hatta şuan bende satılık olarak duruyorlar ama tarihleri geçmeye başladı biraz )
                            * Dunlop SP Winter Sport M3 (Beğenilen bir lastiktir, ben deneyemedim)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Flesius
                              Sondan başlayayım, daha küçük jantlarla ve dar lastiklerle kış performansınız hatırı sayılır derecede artar. Araç görüntüsü ise oldukça bozulur. Ben görüntüden taviz vermek istemediğim ve kışları zaten performans sürüşlerinden mümkün olduğunca kaçındığım için küçük janta geçmedim. Kütahya'da kar durumu nedir bilmiyorum ama kışlar sert ve karlı geçiyorsa küçük janta geçmenizi tavsiye ederim. İstanbul gibiyse bence gerek yok. Tabi ki tercih sizin, ama rallileri hatırlayın karlı parkurlarda yedek lastik gibi incecik lastiklerle berbat bir görüntüyle ama karın üstünde asfaltta gider gibi rahat rahat giden Subaru'ları, Ford'ları getirin gözünüzün önüne. Konu aslında bu

Kış lastiği hassas bir konu bence, çok ucuza kaçmamak lazım. Tabi ki gidip illa PA4 GRNX almak lazım demiyorum Ama Petlas falan seviyelerinde de gezmemek lazım. Ben öyle bir tavsiyede bulunup mesul olmak istemem.

Bu çerçevede, çok ucuza kaçmayıp piyasada uygun fiyata bulunabilecek ekonomik ama kaliteli fiyat/performans lastik tavsiyeleri şunlar olabilir;

* Kumho I'ZEN KW27 (Benim de denemek için aldığım ve çokça memnun kaldığım bir lastik. Önlere takıp zorlamadım ama iyiler. Çabuk satılan lastiklerdir, acele edin almak isterseniz)
                              * Continental WinterContact TS 830 P
                              * Hankook Evo2 W320 (Pirelli Sottozero'ya benziyor, bence iyi bir lastik, bir Conti değil tabi)
                              * Pirelli W240 Sottozero (Önlerde bu familyadan bir lastik kullanıyorum, çok memnunum. Kampanyaya falan girerse tavsiye ederim)
                              * Nokian'ların herhangi biri Ucuza bulunur mu bilmiyorum ama işin ehli. Mesela A3.
                              * Yokohama W Drive V902B (Beğenilen bir lastik, çok pahalı da değil)
                              * Bridgestone Blizzak LM25 ( Bu baya iyi bir lastiktir, piyasada uygun fiyata bulmak da mümkün. Ben önceki Insignia'mda 18" olarak kullandım, memnun kaldım. Hatta şuan bende satılık olarak duruyorlar ama tarihleri geçmeye başladı biraz )
                              * Dunlop SP Winter Sport M3 (Beğenilen bir lastiktir, ben deneyemedim)

Bu güzel ve içten tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.. Dikkatle okudum ve kulağıma küpe yaptım..

Yorum

Bunlara ne dersiniz?

http://www.lastikcim.com.tr/Kumho-Ec...,PR-12495.html

http://www.lastikcim.com.tr/Kumho-Ec...W,PR-4826.html

Yorum

İşleniyor...
                                X