Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yurt Dışından Araç İthalatı Hk. Bilgisi Olanlara Bir Sorum Var??

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yurt Dışından Araç İthalatı Hk. Bilgisi Olanlara Bir Sorum Var??

Evet Sn. forum üyeleri.
    Şimdi çok can alıcı bir konuya parmak basıyorum.
    Hatta parmak basmıyorum ve direk neşter sokup kanatıyorum.
    Yurt dışından araç ithalatı.
    Konu şu ki ben yurt dışından daha önce Türkiye pazarına ithal edilmemiş ve yalnızca bir kaç ülke pazarına sunulmuş bir arabayı buraya ithal etmek istiyorum.
    Araç TOYOTA SUPRA.
    Genel olarak nedir bu SUPRA?

Toyota Supra, Toyota tarafından 1978-2002[1] yılları arasında üretilen spor otomobil modelidir. Toyota Celica'nın temelinde geliştirilmiş olup 1986 yılında üçüncü nesli Celica'nın bir parçası olmaktan çıkmış ve bağımsız bir model olmuştur.
    Toyota Supra, Gran Turismo, Forza Motorsport, Need for Speed, Midnight Club ve Forza Horizon 2 ve Hızlı ve Öfkeli gibi çok sayıda video oyunu, film, müzik videolarında ve TV şovlarında yer almıştır.[2][3]
    1 Birinci nesil (A40; 1978-1981)
    2 İkinci nesil (A60; 1981-1986)
    3 Üçüncü nesil (A70; 1986-1992)
    4 Dördüncü nesil (A80; 1992-2002)

Benim getirmek istediğim Dördüncü Nesil:
    Dördüncü nesil (A80; 1992-2002)
    JZA80 Supra
    Toyota Supra 1992 yılında tamamen yenilendi ve Aralık ayında üretimine başlandı. Dördüncü nesli önceki nesline göre daha yuvarlatılmış bir tasarıma sahipti.
    Dördüncü nesil Supra, Toyota'nın ürettiği en yüksek performanslı araçlardan biridir.
    Supra'nın ihracatı 1998 yılında durduruldu. Ancak Supra'nın üretimi 2002 yılına kadar Japonya pazarı için devam etmiş olup üretimi sıkılaşan emisyon standartları ve düşen satış rakamları nedeniyle aynı yılın Ağustos ayında sona ermiştir.

Bu konuda daha detaylı bilgi için bknz: https://tr.wikipedia.org/wiki/Toyota_Supra

Şimdi gelelim tüm bu konulardan sonra bu aracın ithalatı konusunda.
    Yıllardır konuşulur durur.
    Bu araç getirilemiyor, Yurt dışı görevinden dönülse bile olmuyor vb.
    Az önce Ankara Çukurambar mevkiinde evime dönerken beynimden vurulmuşa döndüm.
    Sebebine gelince:

Şimdi soruyorum size.
    Tüm bunlardan sonra bana bu aracın Türkiye'ye nasıl getirildiğini bana açıklayabilecek veya EGM'den öğrenebilecek birisi var mı?
    Gerçekten kafayı kırmak üzereyim.

Saygılar
    Insignia 1.6T Cosmo + Navi Paket - Metro Mavi 2011
    Astra J 1.4 T Enjoy Active - Olimpik Beyaz 2013

Ynt: Yurt Dışından Araç İthalatı Hk. Bilgisi Olanlara Bir Sorum Var??

M plaka muhtemelen yabancı uyruklu biri ile geldi.
    InsigniaTEAM

Yorum

M plaka yabancı uyruklu olmalı. Sanirim MB ler de öyle. Son dolaşan haberlere gore gürcistan vb. ülkelerden artik araçların türkiyede kalma süreleri 2 yıla çıktığı için alınıp sınırdan yurda sokulup ikinci yılın sonunda tekrar aynı ülkeye götürülüp yeni plaka ćıkarılıp yada birine satış yapilip geri getiriyorlarmış. Ana habrrlerde izledim. Mtv,kdv,ötv,kasko, sigorta olamadan hem de. Sadce sınırda sigorta yapılıyormuş. Izmirde birsürü gürcistan plakali araba var. Park sennsorsuź bmw 520d ler, range roverlar havada uçuşuyor

Yorum

benimde merak ettiğim bir konudur bu birçok söylem var kitabına uydurmak gerek
        burak bey keşke aracın başında bekleseydiniz nasıl alınmış getirilmiş bu araç diye

Yorum

M plaka yerli, MA-MB-MC gibi 2 harfli kombinasyonlar yabancı vatandaşlar tarafından kullanılan, vergisiz alınan ama teminat gösterilerek getirilip binilmesinde hukuki açıdan her hangi bir sorun bulunmayanlar. Bu araç yasal yollardan getirilmiş.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: barrr
            M plaka yerli, MA-MB-MC gibi 2 harfli kombinasyonlar yabancı vatandaşlar tarafından kullanılan, vergisiz alınan ama teminat gösterilerek getirilip binilmesinde hukuki açıdan her hangi bir sorun bulunmayanlar. Bu araç yasal yollardan getirilmiş.
            Düzeltme yapayım sadece vergisiz değil , yabancılar Antalya'da vergisizden çok vergiyi ödeyerek bizim gibi kullanıyorlar, prosedür çok yorucu ve parayı araca vermesende teminat yatırmak zorundasın o yüzden adamlar vergiyi ödeyip kullanıyorlar ama misafir olduklarından m li plaka kullanıyorlar

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
            Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Yani açıkçası bu M Plaka olayını siz yazınca araştırdım.
              MA MB MC konusunda Baran doğru söylüyor sanırım.
              M Plaka hiç bir yerde dediğiniz prosedür içerisinde görünmüyor.
              Bu araç sanırım yasal yollarla kayıtlanmış.
              Aracın fotoğrafını çektiğim saat 23 civarı olduğu için bir de arabada bebek olunca durup bekleyemedim.
              Ama tekrar görürsem şansımı denerim.
              Ancak belirtmek isterim ki bu araçları Türkiye'ye sokamıyor olmak kesinlikle zaten bir saçmalık.
              Gümrük mevzuatında bu sene değişiklikler oldu diye duydum.
              Acaba bir açık mı yakaladılar?

Yorum

Yakın zamanda bu arabadan bir tane satılıktı ama ne yazık ki Gürcistan plakalı ve sağdan direksiyonlu. Ben de çok severim bu kasayı bir de 1990'ların honda nsx'i. Sanırım Cem Uzan'ın bir adet vardı nsx'i. Bu 2 arabadan birini bulsam ne yapar eder alırdım.
                ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Bir tane yakaladım

InsigniaTEAM

Yorum

bahsettiğim Gürcistan plakalı buydu demek devlet yakalayıp el koydu.

Yorum

Peki ya bu?
                      https://www.youtube.com/watch?v=d4-Q26e7UHk

Yorum

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...66114539/detay

Fiyatı abartmış ama supra, bulunmaz hint kumaşı sonuçta

Yorum

Yeni Gümrük Birliği ile Avrupa’dan 2. el otomobil
                          Yeni Gümrük Birliği ile Avrupa’dan 2. el otomobil almak mümkün olabilir!!!

Avrupa’dan İkinci El OtomobilElbette ki bu konuda kesin ifadeler kullanmak mümkün değil ancak teorik olarak bazı bilgiler aktarabiliriz. Özellikle şu anki haliyle gümrük birliğinde olması gereken ancak özel şartlarile Türkiye’nin talebi nedeniyle kapsam dışı bırakılan bazı konular var.

Bunlardan belki de en dikkat çekici olanı ikinci el araçların Türkiye’ye ithalatı konusu. Normal bir gümrük birliğinde olması gereken bu durum, düzenleme ile yeniden hayat bulabilir. Dolayısıyla isteyen herkes Avrupa’dan istediği yaşta ve özellikte aracı ithal edebilecek. Bu ithalat esnasında gümrük vergisi söz konusu olmayacak ancak bu durum ÖTV, MTV gibi vergilerin uygulanmasına engel değil

https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg

''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı

Yorum

İşleniyor...
                          X