Evet Sn. forum üyeleri.
Şimdi çok can alıcı bir konuya parmak basıyorum.
Hatta parmak basmıyorum ve direk neşter sokup kanatıyorum.
Yurt dışından araç ithalatı.
Konu şu ki ben yurt dışından daha önce Türkiye pazarına ithal edilmemiş ve yalnızca bir kaç ülke pazarına sunulmuş bir arabayı buraya ithal etmek istiyorum.
Araç TOYOTA SUPRA.
Genel olarak nedir bu SUPRA?
Toyota Supra, Toyota tarafından 1978-2002[1] yılları arasında üretilen spor otomobil modelidir. Toyota Celica'nın temelinde geliştirilmiş olup 1986 yılında üçüncü nesli Celica'nın bir parçası olmaktan çıkmış ve bağımsız bir model olmuştur.
Toyota Supra, Gran Turismo, Forza Motorsport, Need for Speed, Midnight Club ve Forza Horizon 2 ve Hızlı ve Öfkeli gibi çok sayıda video oyunu, film, müzik videolarında ve TV şovlarında yer almıştır.[2][3]
1 Birinci nesil (A40; 1978-1981)
2 İkinci nesil (A60; 1981-1986)
3 Üçüncü nesil (A70; 1986-1992)
4 Dördüncü nesil (A80; 1992-2002)
Benim getirmek istediğim Dördüncü Nesil:
Dördüncü nesil (A80; 1992-2002)
JZA80 Supra
Toyota Supra 1992 yılında tamamen yenilendi ve Aralık ayında üretimine başlandı. Dördüncü nesli önceki nesline göre daha yuvarlatılmış bir tasarıma sahipti.
Dördüncü nesil Supra, Toyota'nın ürettiği en yüksek performanslı araçlardan biridir.
Supra'nın ihracatı 1998 yılında durduruldu. Ancak Supra'nın üretimi 2002 yılına kadar Japonya pazarı için devam etmiş olup üretimi sıkılaşan emisyon standartları ve düşen satış rakamları nedeniyle aynı yılın Ağustos ayında sona ermiştir.
Bu konuda daha detaylı bilgi için bknz: https://tr.wikipedia.org/wiki/Toyota_Supra
Şimdi gelelim tüm bu konulardan sonra bu aracın ithalatı konusunda.
Yıllardır konuşulur durur.
Bu araç getirilemiyor, Yurt dışı görevinden dönülse bile olmuyor vb.
Az önce Ankara Çukurambar mevkiinde evime dönerken beynimden vurulmuşa döndüm.
Sebebine gelince:
Şimdi soruyorum size.
Tüm bunlardan sonra bana bu aracın Türkiye'ye nasıl getirildiğini bana açıklayabilecek veya EGM'den öğrenebilecek birisi var mı?
Gerçekten kafayı kırmak üzereyim.
Saygılar
Şimdi çok can alıcı bir konuya parmak basıyorum.
Hatta parmak basmıyorum ve direk neşter sokup kanatıyorum.
Yurt dışından araç ithalatı.
Konu şu ki ben yurt dışından daha önce Türkiye pazarına ithal edilmemiş ve yalnızca bir kaç ülke pazarına sunulmuş bir arabayı buraya ithal etmek istiyorum.
Araç TOYOTA SUPRA.
Genel olarak nedir bu SUPRA?
Toyota Supra, Toyota tarafından 1978-2002[1] yılları arasında üretilen spor otomobil modelidir. Toyota Celica'nın temelinde geliştirilmiş olup 1986 yılında üçüncü nesli Celica'nın bir parçası olmaktan çıkmış ve bağımsız bir model olmuştur.
Toyota Supra, Gran Turismo, Forza Motorsport, Need for Speed, Midnight Club ve Forza Horizon 2 ve Hızlı ve Öfkeli gibi çok sayıda video oyunu, film, müzik videolarında ve TV şovlarında yer almıştır.[2][3]
1 Birinci nesil (A40; 1978-1981)
2 İkinci nesil (A60; 1981-1986)
3 Üçüncü nesil (A70; 1986-1992)
4 Dördüncü nesil (A80; 1992-2002)
Benim getirmek istediğim Dördüncü Nesil:
Dördüncü nesil (A80; 1992-2002)
JZA80 Supra
Toyota Supra 1992 yılında tamamen yenilendi ve Aralık ayında üretimine başlandı. Dördüncü nesli önceki nesline göre daha yuvarlatılmış bir tasarıma sahipti.
Dördüncü nesil Supra, Toyota'nın ürettiği en yüksek performanslı araçlardan biridir.
Supra'nın ihracatı 1998 yılında durduruldu. Ancak Supra'nın üretimi 2002 yılına kadar Japonya pazarı için devam etmiş olup üretimi sıkılaşan emisyon standartları ve düşen satış rakamları nedeniyle aynı yılın Ağustos ayında sona ermiştir.
Bu konuda daha detaylı bilgi için bknz: https://tr.wikipedia.org/wiki/Toyota_Supra
Şimdi gelelim tüm bu konulardan sonra bu aracın ithalatı konusunda.
Yıllardır konuşulur durur.
Bu araç getirilemiyor, Yurt dışı görevinden dönülse bile olmuyor vb.
Az önce Ankara Çukurambar mevkiinde evime dönerken beynimden vurulmuşa döndüm.
Sebebine gelince:
Şimdi soruyorum size.
Tüm bunlardan sonra bana bu aracın Türkiye'ye nasıl getirildiğini bana açıklayabilecek veya EGM'den öğrenebilecek birisi var mı?
Gerçekten kafayı kırmak üzereyim.
Saygılar
Yorum